Goed verzekerd de weg op met de scooterverzekering

De wet verplicht iedereen die op een bromfiets of scooter rijdt een WA scooterverzekering of bromfietsverzekering af te sluiten. Maar een scooter kunt u, net als een auto, ook uitgebreider verzekeren. Met de scooterverzekering van Zicht bent u verzekerd van top dekking en een snelle schade afhandeling. Scooterverzekering vergelijken? Bel ons en laat onze deskundige adviseurs u helpen. Wat u ook kiest, wij zorgen ervoor dat u onbezorgd kunt rijden!

088-020 93 03 direct een adviseur spreken
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
691 beoordelingen

Wat dekt de scooterverzekering?

U kunt kiezen uit verschillende basisdekkingen.

Scooter-scooterverzekering-particulier

Welke dekkingen?

 • De wettelijke aansprakelijkheid (WA)
  Deze dekking verzekert schade die u met uw scooter of bromfiets aan andere partijen toebrengt. U bent wettelijk verplicht minimaal deze dekking af te sluiten.
 • Beperkt casco
  Hiermee bent u verzekerd tegen brand-, diefstal- en stormschade.
 • Volledig casco
  U bent dan ook verzekerd tegen botsen en slippen door eigen schuld of vandalisme.

Goed om te weten

 • Ook op uw scooterverzekering bouwt u schadevrije jaren op.
 • Op de WA dekking heeft u geen eigen risico.
  Bij beperkt casco en volledig casco dekking geldt een eigen risico, dit is bij elke verzekeringsmaatschappij anders.
 • Onze opzegservice maakt overstappen naar Zicht heel eenvoudig.

Kiest u voor de elektrische fiets?

De elektrische fiets is heel populair. Inmiddels zijn er bijna 5 miljoen in Nederland. Een elektrische fiets is duurder dan een gewone fiets. De gemiddelde aankoopprijs van een elektrische fiets is € 2.283,-. Daarom is het goed om voor aanschaf na te denken over de verzekering. Waar moet u op letten?

Vrouw op fiets-scooterverzekering-particulier

Lisette Janssen – Zicht adviseurs

Heeft u een elektrische scooter? Dan is de premie bij sommige verzekeringsmaatschappijen een stuk lager.

Lisette Janssen

Adviseur particulieren
Lisette Janssen – Zicht adviseurs

Lisette Janssen

Adviseur particulieren

Dekkingen

Een scooterverzekering bestaat uit verschillende onderdelen (dekkingen). Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen kunt u deze wel of niet afsluiten.

De wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Deze dekking verzekert schade die u met uw scooter of bromfiets aan andere partijen toebrengt. U bent wettelijk verplicht minimaal deze dekking af te sluiten.

Aanvullende dekking voor schade aan uw scooter of bromfiets (beperkt casco of volledig casco/all-risk)

 • Is uw scooter of bromfiets 4 jaar of ouder? Dan adviseren wij een beperkt casco dekking. Hiermee bent u verzekerd tegen brand-, diefstal- en stormschade. De schade is gedekt op basis van dagwaarde.
 • Is uw scooter of bromfiets tot 4 jaar oud? Dan adviseren wij een volledig casco dekking (all-risk). Naast de hierboven genoemde dekkingen bent u dan ook verzekerd tegen botsen en slippen door eigen schuld of vandalisme. Bij sommige maatschappijen heeft u ook de mogelijkheid om alleen voor diefstal- of aanrijdingsdekking te kiezen of deze dekkingen juist allebei te verzekeren.

De opzittendenverzekering

De ongevallen opzittendenverzekering keert een vast bedrag uit bij overlijden en blijvende invaliditeit naar aanleiding van een ongeval. Ook medische en tandheelkundige kosten zijn verzekerd. De ongevallen opzittendenverzekering vergoedt geen materiële schade, schades aan helm en kleding zijn vaak wel apart mee te verzekeren.

Verkeersrechtsbijstand

Heeft u volledig casco dekking op uw scooterverzekering? Dan is het verhalen van materiële schades op een schuldige partij meeverzekerd. Kiest u voor alleen WA of beperkt casco dan is dit niet het geval. Ook het verhalen van letselschades valt niet onder deze dekking. We raden dan ook aan om een verkeersrechtsbijstandverzekering af te sluiten. Deze laatste optie biedt dekking in alle mogelijke verkeerssituaties en ook letselschades zijn meeverzekerd.

Pechhulp

Wilt u verzekerd zijn van hulp bij pech in Nederland? Kies dan voor de pechhulp dekking op uw scooterverzekering.

Bel Zicht 83% belt ons

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur

Gebruikt u MijnZicht al?

Uw verzekeringen inzien en schades melden kunt u 24/7 zelf via MijnZicht.

 • Dit verschilt per maatschappij. Soms kunnen schadevrije jaren (tot een bepaald maximum) worden overgenomen, soms kan een extra korting gegeven worden. Informeer naar de mogelijkheden bij onze adviseurs.
 • Schades die veroorzaakt worden door jongeren onder de 25 jaar zijn alleen meeverzekerd als zij als bestuurder staan vermeld op de polis. Het is nog beter om uw zoon of dochter zelf de verzekering te laten afsluiten, zo bouwt hij of zij ook zelf schadevrije jaren op.
 • Iedere bezitter van een scooter of ander soort bromfiets in Nederland is verplicht om minimaal een WA-scooterverzekering of bromfietsverzekering af te sluiten. Deze WA-dekking vergoedt alleen de schade.