Scooterverzekering

Goed verzekerd de weg op met de scooterverzekering

De wet verplicht iedereen die op een bromfiets of scooter rijdt een WA scooterverzekering of bromfietsverzekering af te sluiten. Maar een scooter kunt u, net als een auto, ook uitgebreider verzekeren. Met de scooterverzekering van Zicht bent u verzekerd van top dekking en een snelle schade afhandeling. Scooterverzekering vergelijken? Bel ons en laat onze deskundige adviseurs u helpen. Welke optie u ook kiest, wij zorgen ervoor dat u onbezorgd kunt rijden!
Bel 088-020 93 03
direct een adviseur spreken
Bel me terug
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
944 beoordelingen

Wat dekt de scooterverzekering?

U kunt kiezen uit verschillende basisdekkingen.

Welke dekkingen?

 • De wettelijke aansprakelijkheid (WA)

  Deze dekking verzekert schade die u met uw scooter of bromfiets aan andere partijen toebrengt. U bent wettelijk verplicht minimaal deze dekking af te sluiten.

 • Beperkt casco

  Hiermee bent u verzekerd tegen brand-, diefstal- en stormschade.     

 • Volledig casco

  U bent dan ook verzekerd tegen botsen en slippen door eigen schuld of vandalisme.

Goed om te weten

 • Ook op uw scooterverzekering bouwt u schadevrije jaren op.
 • Op de WA dekking heeft u geen eigen risico.
 • Bij beperkt casco en volledig casco dekking geldt een eigen risico, dit varieert per verzekeringsmaatschappij.
 • Onze opzegservice maakt overstappen naar Zicht heel eenvoudig.

Kiest u voor de elektrische fiets?

De elektrische fiets is heel populair. Inmiddels zijn er bijna 1.5 miljoen in Nederland. Een elektrische fiets is duurder dan een gewone fiets. De gemiddelde aankoopprijs van een elektrische fiets is € 1.870,-. Daarom is het goed om voor aanschaf na te denken over de verzekering. Waar moet u op letten?
Elektrische fiets premie - Zicht adviseurs

Ilse Vossen - Zicht adviseurs
Heeft u een elektrische scooter? Dan is de premie bij sommige verzekeringsmaatschappijen een stuk lager.
Ilse Vossen - Zicht adviseurs

Ilse Vossen

adviseur particulieren

Wij regelen het voor u


 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur

Gebruikt u MijnZicht al?


Uw verzekeringen inzien en schades melden kunt u 24/7 zelf via MijnZicht.

Dekkingen

Een scooterverzekering bestaat uit verschillende onderdelen (dekkingen). Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen kunt u deze wel of niet afsluiten.
 

De wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Deze dekking verzekert schade die u met uw scooter of bromfiets aan andere partijen toebrengt. U bent wettelijk verplicht minimaal deze dekking af te sluiten.
 

Aanvullende dekking voor schade aan uw scooter of bromfiets (beperkt casco of volledig casco/all-risk)

 • Is uw scooter of bromfiets 4 jaar of ouder? Dan adviseren wij een beperkt casco dekking. Hiermee bent u verzekerd tegen brand-, diefstal- en stormschade. De schade is gedekt op basis van dagwaarde.  
 • Is uw scooter of bromfiets tot 4 jaar oud? Dan adviseren wij een volledig casco dekking (all-risk). Naast de hierboven genoemde dekkingen bent u dan ook verzekerd tegen botsen en slippen door eigen schuld of vandalisme. Bij sommige maatschappijen heeft u ook de mogelijkheid om alleen voor diefstal- of aanrijdingsdekking te kiezen of deze dekkingen juist allebei te verzekeren.

De opzittendenverzekering

De ongevallen opzittendenverzekering keert een vast bedrag uit bij overlijden en blijvende invaliditeit naar aanleiding van een ongeval. Ook medische en tandheelkundige kosten zijn verzekerd. De ongevallen opzittendenverzekering vergoedt geen materiële schade, schades aan helm en kleding zijn vaak wel apart mee te verzekeren.

Verkeersrechtsbijstand

Heeft u volledig casco dekking op uw scooterverzekering? Dan is het verhalen van materiële schades op een schuldige partij meeverzekerd. Kiest u voor alleen WA of beperkt casco dan is dit niet het geval. Ook het verhalen van letselschades valt niet onder deze dekking. Wij raden dan ook aan om een verkeersrechtsbijstandverzekering af te sluiten. Deze laatste optie biedt dekking in alle mogelijke verkeerssituaties en ook letselschades zijn meeverzekerd.

Pechhulp

Wilt u verzekerd zijn van hulp bij pech in Nederland? Kies dan voor de pechhulp dekking op uw scooterverzekering.
Bel Zicht
83% belt ons
Ook interessant
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
944 beoordelingen
Regel het zelf
Gerelateerde verzekeringen
Veelgestelde vragen
 • Kunnen schadevrije jaren die ik op mijn bromfietsverzekering heb opgebouwd meegenomen worden naar een autoverzekering?
  Dit verschilt per maatschappij. Soms kunnen schadevrije jaren (tot een bepaald maximum) worden overgenomen, soms kan een extra korting gegeven worden. Informeer naar de mogelijkheden bij onze adviseurs.
 • Is een scooterverzekering of bromfietsverzekering een verplichte verzekering? 
  Iedere bezitter van een scooter of ander soort bromfiets in Nederland is verplicht om minimaal een WA-scooterverzekering of bromfietsverzekering af te sluiten. Deze WA-dekking vergoedt alleen de schade.
 • Is mijn bromfiets ook verzekerd als mijn zoon of dochter erop rijdt?
  Schades die veroorzaakt worden door jongeren onder de 25 jaar zijn alleen meeverzekerd als zij als bestuurder staan vermeld op de polis. Het is nog beter om uw zoon of dochter zelf de verzekering te laten afsluiten, zo bouwt hij of zij ook zelf schadevrije jaren op.