Vergeet de 42ste weekmelding niet

Wanneer meldt u uw werknemer ziek?

Het aantal arbeidsongeschikten is in de afgelopen jaren enorm gestegen. De instroom in de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen) groeide in 2016 met 12%. Dat betekent dat er in dat jaar 40.016 arbeidsongeschikten bij kwamen. In 2017 steeg deze instroom verder. Voor het bedrijfsleven is dit natuurlijk een flinke kostenpost. Een verzekering kan dit risico beperken.
Bel Zicht
Wij regelen het voor u
Bel me terug
Pensioenakkoord: wat betekent het voor u als werkgever?

42ste weekmelding

Ziekmelding - Zicht adviseurs
Op grond van de Ziektewet bent u verplicht uiterlijk op de eerste werkdag nadat uw werknemer 42 weken arbeidsongeschiktheid is, de werknemer ziek te melden bij UWV. U moet dan de datum van de eerste arbeidsongeschiktheidsdag op kunnen geven. Ook bij de meeste verzekerings-maatschappijen voor WGA-hiaat, WIA-excedent en WGA eigen risicoverzekeringen is de 42ste weekmelding een belangrijk moment.
Een aantal verzekeringsmaatschappijen hanteren zelfs een kortere meldingsperiode. Kijk daarom goed in de polisvoorwaarden of de ziekmeldingsprocedure welke periode voor u van toepassing is.

Let op! De ziekmelding moet u altijd zelf doen. De arbodienstverlener doet dit niet voor u!
Misja Stoffels - Zicht adviseurs
Vergeet de 42ste weekmelding niet, anders kan het zijn dat u 12 jaar lang moet doorbetalen.
Misja Stoffels - Zicht adviseurs

Misja Stoffels 

adviseur zakelijk

Wat als u dit niet doet?

Heeft u een werknemer die langdurig ziek is? Houd dan de 42ste week in de gaten. Te laat melden kan namelijk betekenen dat de verzekeringsmaatschappij of UWV de ziekmelding niet meer in behandeling neemt. Als werkgever draait u dan mogelijk zelf op voor de kosten van uw zieke werknemer gedurende een periode van 12 jaar!

Eerder melden loont

Als u al voor de 42ste week weet dat de werknemer langdurig ziek blijft, is het verstandig dit meteen te melden. U kunt dan samen met de verzekeringsmaatschappij kijken of er nog mogelijkheden zijn om de werknemer te ondersteunen en wellicht de verzuimperiode te verkorten.

Contact

Heeft u de procedures voor het tijdig melden van zieke werknemers bij de verschillende instanties op orde? Wij helpen u graag bij het in kaart brengen van de risico’s en de noodzakelijke maatregelen.

Wij regelen het voor u

  • U hoeft het niet alleen te doen
  • Direct contact met een adviseur
  • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
944 beoordelingen
Veelgestelde vragen