Inkomensterugval

Heeft u collectieve verzekeringen voor uw personeel? 

Hoe zien uw secundaire arbeidsvoorwaarden er precies uit? Weet u welke verplichtingen er in de voor u geldende cao staan over collectieve verzekeringen zoals een ongevallenverzekeringen of WIA-aanvullingsverzekering?

Bel Zicht
Wij regelen het voor u
Bel me terug

Collectieve arbeidsovereenkomst

In een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) legt u schriftelijk vast welke afspraken over arbeidsvoorwaarden u heeft gemaakt met uw werknemers. Denk bijvoorbeeld aan:
 • het loon
 • toeslagen
 • betaling van overwerk
 • werktijden
 • proeftijd
 • opzegtermijn
 • pensioen
Ook kunnen er verplichtingen in staan over collectieve ongevallenverzekeringen en collectieve WIA-aanvullingsverzekeringen. Met deze verzekeringen zorgt u er voor dat uw werknemer bij langdurige ziekte of blijvend letsel door een ongeval een uitkering ontvangt.
Inkomensterugval - Zicht adviseurs
Pensioenakkoord: wat betekent het voor u als werkgever?

Goed werkgeverschap

Een collectieve ongevallenverzekering is een verzekering waarmee uw werknemers bij blijvende invaliditeit door een ongeval een vergoeding ontvangen. Daarnaast kijkt een rechter bij een ongeluk op de werkplek ook of u heeft voldaan aan goed werkgeverschap. Oftewel zorgt u goed voor uw personeel?

Inkomensterugval

Inkomensterugval - Zicht adviseurs
Een werknemer die langdurig arbeidsongeschikt wordt kan te maken krijgen met een enorme inkomensterugval. Hij kan dit risico op individuele basis moeilijk verzekeren en als het wel lukt, is het heel kostbaar. Daarnaast vindt een hypotheekverstrekker het afdekken van het arbeidsongeschiktheidsrisico belangrijk en biedt een duurdere individuele verzekering aan als er geen collectieve regeling is.
Daarom krijgen wij steeds vaker de vraag om een collectieve WIA-verzekering voor bedrijven te regelen. U kunt deze verzekering ook voor uw werknemers verzorgen. Hierdoor betalen uw werknemers een lagere premie dan wanneer ze dit zelf moeten regelen.

Christiaan Henniger - Zicht adviseurs
Door de krapte op de arbeidsmarkt worden secundaire arbeidsvoorwaarden van doorslaggevend belang bij het aantrekken en behouden van goed personeel.
Christiaan Henniger - Zicht adviseurs

Christiaan Henniger

adviseur zakelijk

Contact

Vindt u het ook belangrijk dat uw werknemers het gevoel hebben dat zij de aandacht van u krijgen die zij verdienen? Wij brengen graag voor u in kaart welke mogelijkheden u heeft om uw personeel te verzekeren van inkomen.

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
953 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Wat is WIA?
  WIA staat voor Wet werk inkomen naar arbeidsvermogen. De WIA regelt inkomen als de werknemer na twee jaar ziekte minder of niet kan werken. Bent u twee jaar ziek? Dan kunt u via UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) een WIA-uitkering krijgen als u 35% of meer arbeidsongeschikt bent.
 • Wat is een eenjarige WIA compensatieverzekering?
  Deze collectieve verzekering is bedoeld als werkgeverscompensatie voor de kosten die de werkgever maakt als een werknemer minder dan 35% arbeidsongeschikt is.
 • Wat zijn de kosten van een  WIA verzekering?
  De premie is afhankelijk van verschillende factoren. Deze hangt af van de verzekeringen die u kiest, de opbouw van uw personeelsbestand en de sector waarin uw bedrijf werkzaam is. Uw Zicht adviseur kan u informeren en de premie voor u berekenen.