Podcasts

“We werken op afwijkende weekdagen aan een duurzaam verhaal.”

Klimaat en energie. Toine van de Ven (Capi Europe) vindt dat ondernemers wereldwijd nú in actie moeten komen en dat Nederland hierin het voortouw moet nemen. Zelf heeft hij al diverse onorthodoxe maatregelen getroffen en die bespreekt hij met Jaap Jongbloed in de nieuwe videopodcast van Zicht op Zaken.

“We proberen het voor nu en later goed voor onze medewerkers te regelen.”

Volgens Sjoerd Wasserval (Bukom) is een eigentijds pensioen geen vanzelfsprekendheid. Maar door creatief te denken kwam een unieke pensioenregeling tot stand die aansluit bij de cao en beter is voor alle medewerkers – jong én oud.

Jaap Jongbloed bespreekt dit in de nieuwe videopodcast van Zicht op Zaken.

“Je zou onze speelstijl aanvallend, attractief en proactief kunnen noemen.”

Hoe vertaalt ondernemer Stephan Stokkermans (Huis ter Duin) deze metafoor naar zijn luxe hotel en welke uitdagingen moet hij hiervoor tackelen? Hij belicht de schaduwkanten van het ondernemen en biedt Jaap Jongbloed een kijkje in de keuken.

Volg zijn visie in de nieuwe videopodcast van Zicht op Zaken.

“Het heeft met vertrouwen, betrouwbaarheid en vliegveiligheid te maken”

Hoe maakt Pim van Berkel (Direct Maintenance) dit waar met zijn servicegerichte onderneming en waar loopt hij soms tegenaan? Hij deelt zijn ervaringen met Jaap Jongbloed en werpt een nieuw licht op de schaduwkanten van het ondernemen.

Kijk mee over zijn schouder in de nieuwe videopodcast van Zicht op Zaken.

“Iedereen heeft een talent gekregen en daar kunnen mooie dingen uit ontstaan.”

Welke bijdrage levert Ralph van Dijk (Floating Solar) hieraan met zijn innovatieve onderneming en wat drijft hem? Jaap Jongbloed voelt deze energieke ondernemer aan de tand over een uniek concept. Ervaar de successen en schaduwkanten van het ondernemen in de nieuwe videopodcast van Zicht op Zaken.

“Ik voel me verbonden met mensen, dat zit in mijn DNA.”

Weten hoe Gert-Jan Dekker (Rataplan) dit invult binnen en buiten zijn organisatie? Jaap Jongbloed interviewt deze unieke ondernemer op indringende wijze en ontlokt hem verrassende uitspraken. Beleef de schaduwkanten van het ondernemen mee in de nieuwe videopodcast van Zicht op Zaken.

“Ik ben geboren om de wereld mooier te maken.”

Weten wat Marcel van Dijk (Oogenlust) allemaal onderneemt om dit waar te maken? Jaap Jongbloed interviewt deze rasondernemer op het scherpst van de snede en haalt de onderste steen boven. Kijk mee naar de schaduwkanten van het ondernemen in de nieuwe videopodcast van Zicht op Zaken.

Jaap Jongbloed geeft Zicht op Zaken

Wat houdt ondernemers bezig in deze uitdagende tijden? Welke keuzes maken zij? Jaap Jongbloed vraagt door en belicht de schaduwkanten van het ondernemen in de nieuwe videopodcast serie ‘Zicht op Zaken’.