Jaap Jongbloed geeft Zicht op Zaken

Wat houdt ondernemers bezig in deze uitdagende tijden? Hoe gaan zij om met impactvolle gebeurtenissen en verrassingen uit onverwachte hoek? Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs wil ondernemers prikkelen om hier bewust over na te denken via de nieuwe videopodcast serie ‘Zicht op Zaken’.

Om dichtbij de kern te blijven, komen in deze serie gedreven ondernemers aan het woord. Zij vertellen over de weg die zij zijn gegaan, over vallen en opstaan, over slapeloze nachten, over valkuilen en successen. Zicht heeft daarbij de samenwerking gezocht met Jaap Jongbloed, die zijn sporen al ruimschoots heeft verdiend als scherpe interviewer en presentator.

Betrokken interviewer

Op zijn karakteristieke wijze gaat Jaap Jongbloed voortdurend op zoek naar de rafelrandjes van het ondernemen. Door middel van indringende vragen legt hij bloot waar je als ondernemer tegenaan kunt lopen. Dit leidt tot spannende verhalen van én voor ondernemers over de schaduwkanten van het ondernemerschap. Zo willen we andere ondernemers wakker schudden, bewust maken van de risico’s en tot actie aanzetten.

Over Jaap Jongbloed

In Jaap Jongbloed hebben we de ideale gesprekspartner voor ‘onze’ ondernemers gevonden. Niet zomaar een journalist, maar een uiterst betrouwbare rasinterviewer met een solide reputatie die altijd de onderste steen boven wil halen – en dat in zijn imposante carrière ook steevast heeft gedaan. Daarbij vormen inlevingsvermogen en maatschappelijke betrokkenheid een rode draad, wat in gesprekken met ondernemers zeker een extra dimensie geeft.

Na een rechtenstudie aan de VU Amsterdam belandde Jaap Jongbloed (1955) via TROS Aktua in de tv-journalistiek. Al snel kreeg hij bekendheid als presentator van programma’s als Jongbloed & Joosten, Crime Time en Deadline. Eind jaren ’80 presenteerde Jongbloed het zakenprogramma European Business Weekly en Tros Aktua Export. In de jaren daarna volgden andere bekende programma’s zoals In kort geding, Vermist, Opgelicht?!, EenVandaag en Opsporing verzocht. Ook maakte hij tal van spraakmakende specials, documentaires en interviews voor de TROS.