Duurzaamheid verzekeren

Duurzaam ondernemen is een kans om een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor het milieu, de maatschappij én de toekomstbestendigheid van het eigen bedrijf. Niet zo gek dus dat veel ondernemers deze kans pakken. De reden om duurzaam te ondernemen is voor iedere ondernemer verschillend. Net als de mate waarin duurzaamheid de bedrijfskeuzes bepaalt. Want verduurzamen kan op verschillende niveaus en voor verschillende budgetten. Daar staan ook verschillende risico’s tegenover. En dan komen de verzekeringen toch weer om de hoek kijken.


Stanley de Jong – Zicht op Zaken

Vooraf goed regelen

Risico’s klinken voor veel ondernemers abstract. En sommige risico’s spelen ook pas op het moment dat er daadwerkelijk iets gebeurt. Dat is voor ondernemers het moment van de waarheid en het bewijs wat de waarde van hun verzekeringen is. Een verzekeraar keert pas uit als de spelregels goed nageleefd zijn. Het is dus essentieel om vóóraf preventieve maatregelen te nemen en te voldoen aan gestelde verzekeringsclausules. Zo zijn bij zonnepanelen met name keuringrapportages van elektrische installaties en de panelen zelf van belang voor de verzekeraar. De ervaring leert dat veel bedrijven die te maken krijgen met een grote brand, gaan binnen een jaar failliet. Voorkom discussie met de verzekeraar of het pand en de inventaris te hoog of te laag verzekerd zijn. Zorg ervoor dat alles netjes ingericht is en vooraf goed verzekerd!


Meer weten over dit onderwerp? | Download de whitepaper

Omdat we veel vragen van onze klanten krijgen over het verzekeren van duurzaamheid, hebben we de whitepaper opgesteld. Hierin staan we stil bij duurzaam ondernemen en kijken we vooral naar de consequenties op verzekeringsgebied. Het vergroenen van een pand heeft immers niet alleen impact op de kosten en ecologische voetafdruk van een bedrijf, maar brengt dus vaak ook extra risico’s met zich mee.

Ontdek in deze whitepaper

  • Wat de voordelen zijn van duurzaam ondernemen
  • Wat u kunt doen om uw pand te verduurzamen
  • Wat de gevolgen zijn voor uw risico’s
  • Wat Zicht voor u kan betekenen

Deze functionaliteit werkt niet in Internet Explorer. Gebruik een andere internetbrowser.

Deze functionaliteit werkt niet op mobiel en tablet. Bekijk deze pagina op uw laptop of computer.

Er ging iets mis met het ophalen van dit formulier. Probeer de link in uw e-mail(nieuwsbrief) opnieuw.

Ga op tijd in gesprek!

Ons belangrijkste advies: ga op tijd in gesprek met je adviseur! Want wat is er bijvoorbeeld concreet aan de hand als uw zonnepanelen in brand vliegen? Dan kunt u naast schade aan het pand en de inventaris ook te maken krijgen met bedrijfsstilstand en milieuschade. Als risico- en verzekeringsadviseur vinden wij het essentieel om naar het totaalbeeld van bedrijfsrisico’s te kijken. Om vervolgens een antwoord te geven op de vragen:

  • Hoe groot is de kans dat het risico zich voordoet? En wat is de impact als dit gebeurt?
  • Kunt u het risico vermijden of verminderen?
  • Kunt (en wilt) u het risico zelf dragen? Of moet (of wilt) u het verzekeren?

In deze kijk-radiouitzending van De Ondernemer Live legt onze adviseur Anita Borsboom het belang daarvan uit.


Leuk om te bekijken

In een aantal afleveringen van onze podcastserie Zicht op Zaken hebben wij aandacht besteed aan het thema duurzaam ondernemen. Een terugkerend onderwerp daarbij is dat door investeren in duurzaamheid specifieke risico’s met zich meebrengt. En daarmee ook voor het verzekeringspakket. Kijk of luister hieronder naar de verhalen van collega ondernemers.


“Iedereen heeft een talent gekregen en daar ontstaan mooie dingen uit.”

Welke bijdrage levert Ralph van Dijk (Floating Solar) hieraan met zijn innovatieve onderneming en wat drijft hem? Jaap Jongbloed voelt deze energieke ondernemer aan de tand over een uniek concept. Ervaar de successen en schaduwkanten van het ondernemen in de nieuwe videopodcast van Zicht op Zaken.


“We werken op afwijkende weekdagen aan een duurzaam verhaal.”

Klimaat en energie. Toine van de Ven (Capi Europe) vindt dat ondernemers wereldwijd nú in actie moeten komen en dat Nederland hierin het voortouw moet nemen. Zelf heeft hij al diverse onorthodoxe maatregelen getroffen en die bespreekt hij met Jaap Jongbloed in de nieuwe videopodcast van Zicht op Zaken.


“Ik voel me verbonden met mensen, dat zit in mijn DNA.”

Weten hoe Gert-Jan Dekker (Rataplan) dit invult binnen en buiten zijn organisatie? Jaap Jongbloed interviewt deze unieke ondernemer op indringende wijze en ontlokt hem verrassende uitspraken. Beleef de schaduwkanten van het ondernemen mee in de nieuwe videopodcast van Zicht op Zaken.


Over Zicht

Zicht bestaat meer dan 100 jaar en biedt ondernemers en particulieren inzicht in hun financiële risico’s. Door de jarenlange ervaring hebben onze adviseurs veel kennis van risico’s en oplossingen voor het MKB. Zij kenmerkt zich door een persoonlijke en eigentijdse bediening. Alle zakelijke klanten worden regionaal bediend vanuit de vestigingen die verspreid zijn over heel Nederland. Lees meer over Zicht >

Ook kennismaken met Zicht?

  • Natuurlijk kunnen we met één druk op de knop een offerte voor u maken als u enkele gegevens aanlevert. Maar het gaat bij Zicht om meer dan alleen maar cijfertjes. Daarom maakt onze risicoadviseur graag tijd om telefonisch in 10 minuten het specifieke risico in uw situatie te bespreken. Tijdens deze korte analyse krijgt u een indicatie in wat u wel en niet goed geregeld heeft. Is er meer tijd nodig? Dan plannen we een vervolgafspraak. Eventueel ook om andere risico’s te bespreken. Zo kunt u bewustere keuzes maken op het gebied van verzekeren.
  • Bent u MKB’er en heeft u medewerkers? Dan is dit 10-minutengesprek de perfecte manier om kennis te maken met Zicht en een indicatie te krijgen van wat u wel en niet goed geregeld heeft. En dat in slechts 10 minuten.
  • In 10 minuten kunnen we natuurlijk niet uw gehele situatie bespreken. Daarom kiest u bij het plannen van de afspraak voor een bepaald onderwerp. Hierbij heeft u de keuze uit onderwerpen die tijdens de verschillende podcasts aan bod komen. Tijdens het gesprek krijgt u een indicatie in wat u wel en niet goed geregeld heeft bij dat specifieke onderwerp. Natuurlijk kan er gekozen worden om een vervolggesprek te plannen. Eventueel ook om andere risico’s te bespreken.