Vooraf goed regelen, achteraf geen problemen

In de zomer van 2020 veroorzaakte een (aangestoken) brand enorme schade bij de vestiging van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam-West. Het had veel impact op directeur Gert-Jan Dekker en zijn mensen. Hij runt met veel succes inmiddels 30 kringloopwinkels en 49 NS fietsenstallingen in Nederland en weet hoe belangrijk continuïteit voor zijn in totaal 1500 mensen is. Dat zijn vaak mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor wie verandering meestal veel impact heeft.

Zakelijk risicoadviseur Stanley vertelt:

Verzekeren draait om vertrouwen. De brand bij Rataplan in Amsterdam vond plaats toen wij de organisatie pas twee maanden in de boeken hadden. Mensen vroegen mij of me dat als adviseur onzeker maakte. Mijn antwoord is in zo’n geval altijd hetzelfde: nee, want het is mijn taak om vooraf alles goed te regelen, zodat er achteraf geen problemen ontstaan. Verzekeren is ook mensenwerk. Het gaat vooral over goed luisteren en proactief handelen. Gert-Jan en ik weten precies wat we aan elkaar hebben. Daardoor wist ik, ook op het moment van de brand, dat het goed zat.

Adviserende rol

Bij een dergelijke brandschade heeft Zicht als intermediair in de eerste plaats een adviserende rol. Wij stellen een ondernemer gerust, zijn altijd bereikbaar en denken proactief met hem mee over oplossingen als een andere werkplek. Daarnaast proberen we er vooral de vaart in te houden. Zo adviseerde ik Gert-Jan niet bij de pakken neer te zitten, maar door te pakken. Als je als ondernemer laat zien dat je zoveel mogelijk (bedrijf)schade probeert te voorkomen, is een verzekeraar sneller en makkelijker bereid om stappen te zetten.

Hoe zit het bij u? Doe de online test 40% van de MKB-bedrijven gaat na een brand failliet
Stanley de Jong – Zicht op Zaken

Preventiemedewerker

Veel ondernemers groeien snel en hebben daardoor de neiging risico’s uit het oog te verliezen. Ik vind het mooi om te zien dat Rataplan onze adviezen direct en succesvol opvolgt. Na de brand stelde Gert-Jan bijvoorbeeld meteen een preventiemedewerker aan. Deze medewerker controleert nu de verschillende vestigingen op mogelijke risico’s. Geweldig, want voorkomen is altijd beter dan genezen. En eerlijk: 100% voorkomen is niet mogelijk. Je hebt het immers niet altijd zelf in de hand. Het is daarom goed om samen met zo’n preventiemedewerker niet alleen na te denken over preventie, maar ook over de mogelijke gevolgschade van sommige risico’s en calamiteiten.

Deze functionaliteit werkt niet in Internet Explorer. Gebruik een andere internetbrowser.

Deze functionaliteit werkt niet op mobiel en tablet. Bekijk deze pagina op uw laptop of computer.

Er ging iets mis met het ophalen van dit formulier. Probeer de link in uw e-mail(nieuwsbrief) opnieuw.