“Ze denken voortdurend mee over wat je echt nodig hebt.”

Ondernemen kan heel leuk zijn. Zeker zolang je je puur kunt bezighouden met je droom en je normale bedrijfsactiviteiten. Maar niet alles loopt altijd zoals je gepland had en soms zitten er dingen tegen. Op zulke momenten krijg je te maken met de schaduwkanten van het ondernemen. En ook daar moet je adequaat mee om kunnen gaan.

Dan is het een hele geruststelling als je in elk geval goed verzekerd bent, weet ook Gert-Jan Dekker. “Juist omdat je nooit van tevoren weet wat er ineens op je af kan komen, moet je altijd snel kunnen schakelen. Dan heb ik niks aan alleen maar een polis, ik wil ook kunnen terugvallen op een adviseur die precies snapt hoe het bij ons werkt.”

Brandstichting in Amsterdam

Je kunt als ondernemer van alles meemaken, maar met brandstichting houd je nou niet direct rekening. Toch is het Rataplan overkomen, twee keer zelfs in Amsterdam. Gert-Jan noemt het pech, maar het heeft hem behoorlijk aangegrepen. “We hebben zelfs in beeld hoe het is gebeurd: met brandende proppen schieten totdat er iets fikt. Eerst een bank, die steekt een auto aan en de brand slaat over op het pand. Ongelooflijk. Dat iemand het in zijn hoofd haalt om je winkel in de brand te zetten, vond ik al heftig. Maar ik was vooral bezorgd over wat het met mijn mensen deed, over het algemeen toch een kwetsbare groep. Die hadden ineens geen werk(plek) meer. We hebben meteen Stanley gebeld, ons vaste aanspreekpunt bij Zicht. Hij heeft de regie op zich genomen en geholpen om onze mensen zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Een vervangend pand was snel gevonden, zodat iedereen daar weer aan de slag kon. Ook regelden ze de schoonmaak en kregen we bevestiging wat er onder de dekking zou vallen zodat een aannemer ook snel aan de slag kon. Het ging bijna vanzelf allemaal.”


Auto Draft 3

40% van de MKB-bedrijven gaat na een brand failliet. Hoe zit het bij u?

Doe de online test >

Stanley de Jong

senior zakelijk risicoadviseur
Auto Draft 3

Stanley de Jong

senior zakelijk risicoadviseur

Alles op elkaar afgestemd

In moeilijke tijden moet je zonder stress op je verzekeringsadviseur kunnen terugvallen. Wat dat betreft heeft Rataplan in Zicht de juiste partner gevonden, vindt ook Gert-Jan. “Al onze verzekeringen voor zowel kringloop als de fietsenstalling lopen via Zicht: opstal, aansprakelijkheid, wagenpark. We zijn blij met ze. We zijn op Zicht gewezen door onze branchevereniging. Toen we met Zicht in contact kwamen, voelde dat meteen als een warm bad. Ze denken mee bij wat je nodig hebt en bieden alle ondersteunende diensten. En wat fijn is: ze geven eerlijk advies. Als we iets niet nodig hebben proberen ze het ons ook niet te verkopen. Dat waardeer ik in een partij met wie ik zaken doe. Daar komt bij dat Stanley zich helemaal heeft ingeleefd in onze manier van werken, dus als er iets is en als het erop aankomt heeft hij aan een half woord genoeg. Ik hoef niemand te vertellen hoe prettig dát is!”

Deze functionaliteit werkt niet in Internet Explorer. Gebruik een andere internetbrowser.

Deze functionaliteit werkt niet op mobiel en tablet. Bekijk deze pagina op uw laptop of computer.

Er ging iets mis met het ophalen van dit formulier. Probeer de link in uw e-mail(nieuwsbrief) opnieuw.