“Dat gevoel van blindelings vertrouwen is er altijd geweest.”

Als ondernemer loop je de hele dag risico’s. Er kan van alles misgaan en dan is het prettig om goed verzekerd te zijn. Maar wat is goed verzekerd? En welke rol speelt de relatie met je verzekereringsadviseur daarbij? Marcel van Dijk weet uit ervaring hoe belangrijk het is om met je verzekeringsadviseur te kunnen lezen en schrijven. In de nieuwe videopodcast geeft hij hiervan een paar mooie voorbeelden.

“Juist op bange momenten moet je blindelings op elkaar kunnen vertrouwen en geen moment onzeker zijn over een goede afloop. Je wilt het gevoel hebben dat elke situatie is afgedekt, want de meeste dingen kun je niet voorzien, die overkomen je gewoon.”

Jozette is kind aan huis

Al sinds jaar en dag doet Oogenlust zaken met Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs als het gaat over verzekeringen. Niet alleen zakelijk, maar ook privé. Daarbij is Jozette de vaste contactpersoon. Zij kent de familie en het bedrijf door en door en weet wat er speelt. Dat schakelt wel zo snel als het erop aankomt. Marcel: “Ik zeg wel eens: we zijn niet verzekerd via Zicht, maar bij Jozette. Met haar nemen we twee keer per jaar alle polissen door om te kijken of we nog steeds goed zitten en dat is het. Soms verandert er iets en dan passen we dat aan. We hebben ook niet klakkeloos alles verzekerd. Onze instelling is: de risico’s die we niet willen dragen, die verzekeren we. Maar verder staan we er open in.”


“Dat gevoel van blindelings vertrouwen is er altijd geweest.” 1

Wat heeft u wel of niet verzekerd? En is dit een bewuste keuze?

Doe de online test >

Jozette van den Helm

senior zakelijk risicoadviseur
“Dat gevoel van blindelings vertrouwen is er altijd geweest.” 1

Jozette van den Helm

senior zakelijk risicoadviseur

Alles in goed overleg

De praktijk van de afgelopen jaren wijst wel uit hoe belangrijk het vertrouwen binnen een relatie is. Een voorbeeld?
“Als wij in Engeland of Frankrijk werken, vragen ze een WA-dekking van 5 miljoen. Dan verhoog je voor een dag de vaste WA van 2,5 miljoen. Mailtje naar Jozette en een mailtje terug over wat het kost en dan is het klaar, zo moeilijk is het niet.

Tijdens corona kwam de relatie ook goed van pas. Het verzekeren van het andere werk dat het personeel tijdelijk ging doen was snel geregeld. Net als een aangepaste premie voor het wagenpark dat langere tijd niet werd gebruikt. Het scheelde kosten waar geen inkomsten tegenover stonden.”

In voor- en tegenspoed

Marcel van Dijk is een loyale ondernemer en dat verwacht hij ook van zijn verzekeringsadviseur. Bij Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs vindt hij wat hij zoekt, maar hij heeft ook geleerd om altijd scherp te blijven. Zo vraagt hij weleens offertes op bij andere assurantiekantoren. “Dat doen we puur om zeker te weten of we het goed doen. En of alles nog netjes past bij ons bedrijf – bij de organisatie én bij de mensen. We doen ook wel eens een snelle risicocheck. Kan ik iedereen aanraden! Een assuradeur mag ook kritisch zijn. Als wij een discutabele claim indienen, mogen ze hem uiteraard weigeren. Dat is sterk, want ze moeten ook sterk zijn als het er echt toe doet. Als hier de hut afbrandt, moet ik iemand hebben die 100 procent zijn rug recht. Daar wil ik niet van wakker liggen …”

Deze functionaliteit werkt niet in Internet Explorer. Gebruik een andere internetbrowser.

Deze functionaliteit werkt niet op mobiel en tablet. Bekijk deze pagina op uw laptop of computer.

Er ging iets mis met het ophalen van dit formulier. Probeer de link in uw e-mail(nieuwsbrief) opnieuw.