Heeft u hagelschade?

Heeft u schade als gevolg van de recente hagelbuien? Meld dit dan zo snel mogelijk. Dit kan 24 uur per dag. U kunt telefonisch, via de website, e-mail of via MijnZicht contact met ons opnemen. Maak ook foto’s van de schade, voordat u begint met opruimen. Foto’s kunnen belangrijk zijn als bewijslast voor het dossier.

Zoë helpt u graag verder

Is schade aan uw auto verzekerd?

Hagelschade is verzekerd als uw auto beperkt of volledig casco (all-risk) verzekerd is. Hagelschade is niet verzekerd als u alleen een WA-verzekering heeft. Bij de meeste verzekeringen heeft u wel een eigen risico. Dat kan soms vervallen.

Eigen risico en uw no-claimkorting

Het eigen risico vervalt meestal als u de schade laat herstellen door een aangesloten schadeherstelbedrijf. Voor autoverzekeringen uit het Zicht privépakket is dit een Schadegarant bedrijf. Het melden van hagelschade heeft geen effect op uw no-claimkorting.

Vrouw in auto kijkt naar buiten – Hagelschade – Particulier

Nur Bayindir – Zicht adviseurs

Soms is hagelschade aan de auto lastig te zien. Door schuin over de auto heen te kijken, ziet u soms deuken die op het eerste gezicht niet zichtbaar zijn.

Nur Bayindir

adviseur particulieren
Nur Bayindir – Zicht adviseurs

Nur Bayindir

adviseur particulieren

Man stapt in auto – Hagelschade – Particulier

Schade laten herstellen

Het schadebedrag wordt vastgesteld door een schade-expert. Voor een auto gebeurt dit bij een garagebedrijf. Zij brengen hiervoor kosten in rekening, bijvoorbeeld als er gebruik wordt gemaakt van de brug. Deze expertisekosten zijn meeverzekerd. Het is niet verplicht om de schade te laten herstellen.

Schadebedrag uitkeren

U kunt er ook voor kiezen om het schadebedrag uit te laten keren. U betaalt dan wel zelf de eventuele gemaakte expertisekosten. Het is mogelijk dat de schade aan uw auto groter is dan de waarde van de auto. In dat geval wordt de auto total-loss verklaard en krijgt u de dagwaarde uitgekeerd verminderd met de restwaarde (en verminderd met het eigen risico, want er wordt niet hersteld).

Let op!

Als u hagelschade aan uw auto heeft dan hebben waarschijnlijk veel meer mensen in uw regio dit. Het kan betekenen dat er lange wachttijden zijn bij de schadeherstelbedrijven en schadeafhandeling.

Schade aan uw woning?

Misschien heeft u schade aan ramen of aan lichtkoepels. Via uw opstalverzekering is deze schade verzekerd, als u uw glas heeft verzekerd. Vervolgschade door smeltende hagelstenen zijn via uw opstal- en inboedelverzekering verzekerd.

Wat verwachten we van u?

De verzekeringsmaatschappij verwacht dat u verdere schade zoveel mogelijk probeert te voorkomen. Bijvoorbeeld door een kapot gehagelde lichtkoepel weer dicht te maken (neem vooraf wel enkele foto’s). Eventuele kosten die u hiervoor maakt zijn meeverzekerd.

Man aan tafel met broodjes – Hagelschade – Particulier

Wanneer is het niet verzekerd?

Is de hagelschade veroorzaakt omdat u een raam open heeft laten staan tijdens de hagelbui, dan is deze schade niet verzekerd. U moet er wel alles aan doen om de schade te voorkomen. Datzelfde geldt bijvoorbeeld ook als u uw zonwering uit heeft laten staan, op het moment dat u kon weten dat er zware hagelbuien in aantocht waren.

Wat gebeurt er na de schademelding?

Na uw schademelding krijgt u een vaste contactpersoon en een eigen dossiernummer. Vermeld dit dossiernummer altijd als u documenten of e-mails naar ons toestuurt. Hierdoor kunnen wij zaken sneller afhandelen.

Vrouw aan tafel aan het schrijven – Hagelschade – Particulier

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur

Vragen of schade melden?

  • Neem dan contact op met onze schadeafdeling