Gaat u overwinteren in de zon? Vijf vragen over uw reisverzekering

De winters lijken elk jaar kouder en donkerder te worden. Dan is het aantrekkelijk om de winter elders door te brengen, op een warme plek. Gaat u overwinteren in de zon? Dan is het verstandig uw reisverzekering te controleren. Stel uzelf daarbij de volgende vijf vragen.

Contact opnemen met Zicht of app 06-512 076 88

Anderen vinden dit interessant


1. Hoe lang gaat u overwinteren in de zon?

Een doorlopende reisverzekering is niet onbeperkt doorlopend. Meestal is de reisduur die is verzekerd 60 dagen. Controleer dit en laat dit aanpassen als u langer weg gaat. Gaat u overwinteren en komt u na 50 dagen tijdelijk terug in Nederland om bijvoorbeeld Kerstmis te vieren? Dan beginnen daarna de 60 dagen opnieuw te tellen. Ook al bent u maar één dag in Nederland geweest..

2. Hoe heeft u ziektekosten verzekerd?

Voor ziektekosten die u maakt in het buitenland, bent u verzekerd vanuit uw basisverzekering. U krijgt een vergoeding voor kosten op basis van het Nederlands prijsniveau. Komt u bijvoorbeeld in Spanje in een privékliniek? Dan kunnen de kosten flink hoger uitvallen. Met een reisverzekering kunt u zich hiervoor verzekeren. U moet dan wel de rubriek medische kosten meeverzekerd hebben op uw reisverzekering.

Tip

Neem ook uw Europese zorgverzekeringskaart (EHIC) mee. Deze kaart is geldig in bijna alle Europese landen. Heeft u deze nog niet? Dan kunt u deze aanvragen bij uw zorgverzekeraar. Het voordeel van deze kaart is dat u geen zorgkosten hoeft voor te schieten. De buitenlandse zorgverlener stuurt de nota’s rechtstreeks naar uw zorgverzekering.

3. Heeft u extra verblijfkosten verzekerd?

Komt u of uw partner in het ziekenhuis terecht? Dan moeten er vaak extra kosten worden gemaakt. Bijvoorbeeld extra reis-, taxi-, of verblijfkosten. Deze kunt u meeverzekeren op uw reisverzekering. Het is verstandig te controleren of u deze rubriek heeft meeverzekerd.

4. Wat als u pech krijgt met de auto in het buitenland?

In sommige gevallen bestaat er overlap tussen de reis- en autoverzekering. Check vooraf hoe uw pechhulp en eventueel vervangend vervoer in het buitenland is verzekerd.

Man golven-overwinteren-particulier

5. Neemt u extra sportuitrusting mee?

Neemt u dure spullen mee als u gaat overwinteren in de zon? Zoals een golf- of duikuitrusting? Dan moet u deze apart verzekeren. Dit kan alleen als u ook bagagedekking heeft meeverzekerd. U kunt in de voorwaarden zien tot welk bedrag uw sportuitrusting is verzekerd. Dit kan per verzekeringsmaatschappij verschillen.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijke contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
580 beoordelingen