Gaat u overwinteren? Vijf vragen over uw reisverzekering

Gaat u overwinteren? Dan is het verstandig uw reisverzekering te controleren. Stel uzelf daarbij de volgende vijf vragen:

Bel Zicht of app 06-512 076 88

Anderen vinden dit interessant

1. Hoe lang gaat u weg?

Een doorlopende reisverzekering is niet onbeperkt doorlopend. Meestal is de reisduur die is verzekerd 60 dagen. Controleer dit en laat dit aanpassen als u langer weg gaat. Gaat u overwinteren en komt u na 50 dagen tijdelijk terug in Nederland om bijvoorbeeld Kerstmis te vieren? Dan beginnen daarna de 60 dagen opnieuw te tellen. Ook al bent u maar één dag in Nederland geweest..

2. Hoe heeft u ziektekosten verzekerd?

Voor ziektekosten die u maakt in het buitenland, bent u verzekerd vanuit uw basisverzekering. U krijgt een vergoeding voor kosten op basis van het Nederlands prijsniveau. Komt u bijvoorbeeld in Spanje in een privékliniek? Dan kunnen de kosten flink hoger uitvallen. Met een reisverzekering kunt u zich hiervoor verzekeren. U moet dan wel de rubriek medische kosten meeverzekerd hebben op uw reisverzekering.

Tip

Neem ook uw Europese zorgverzekeringskaart (EHIC) mee. Deze kaart is geldig in bijna alle Europese landen. Heeft u deze nog niet? Dan kunt u deze aanvragen bij uw zorgverzekeraar. Het voordeel van deze kaart is dat u geen zorgkosten hoeft voor te schieten. De buitenlandse zorgverlener stuurt de nota’s rechtstreeks naar uw zorgverzekering.

3. Heeft u extra verblijfkosten verzekerd?

Komt u of uw partner in het ziekenhuis terecht? Dan moeten er vaak extra kosten worden gemaakt. Bijvoorbeeld extra reis-, taxi-, of verblijfkosten. Deze kunt u meeverzekeren op uw reisverzekering. Het is verstandig te controleren of u deze rubriek heeft meeverzekerd.

4. Wat als u pech krijgt met de auto in het buitenland?

In sommige gevallen bestaat er overlap tussen de reis- en autoverzekering. Check vooraf hoe uw pechhulp en eventueel vervangend vervoer in het buitenland is verzekerd..

Man golven-overwinteren-particulier

5. Neemt u extra sportuitrusting mee?

Neemt u dure spullen mee als u gaat overwinteren? Zoals een golf- of duikuitrusting? Dan moet u deze apart verzekeren. Dit kan alleen als u ook bagagedekking heeft meeverzekerd. U kunt in de voorwaarden zien tot welk bedrag uw sportuitrusting is verzekerd. Dit kan per verzekeringsmaatschappij verschillen.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijke contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
863 beoordelingen