Gaat u overwinteren in de zon? Vijf vragen over uw reisverzekering

Elk jaar overwinteren duizenden Nederlanders in het zuiden van Europa. En kiezen steeds meer mensen voor een workation. Genieten van het milde weer. Dit jaar zullen sommigen nog een extra reden hebben om te overwinteren: de hoge energiekosten in Nederland. Het is verstandig uw reisverzekering te controleren als u gaat overwinteren of op workation gaat. Stel uzelf daarbij de volgende vijf vragen.

088-020 93 03 direct een adviseur spreken

Anderen vinden dit interessant


1. Hoe lang gaat u overwinteren in de zon?

Een doorlopende reisverzekering is niet onbeperkt doorlopend. Meestal is de reisduur die is verzekerd 60 dagen. Controleer dit en laat dit aanpassen als u langer weg gaat. Gaat u overwinteren en komt u na 50 dagen tijdelijk terug in Nederland om bijvoorbeeld Kerstmis te vieren? Dan beginnen daarna de 60 dagen opnieuw te tellen. Ook al bent u maar één dag in Nederland geweest.

2. Hoe heeft u ziektekosten verzekerd?

Voor ziektekosten die u maakt in het buitenland, bent u verzekerd vanuit uw basisverzekering. U krijgt een vergoeding voor kosten op basis van het Nederlands prijsniveau. Komt u bijvoorbeeld in Spanje in een privékliniek? Dan kunnen de zorgkosten flink hoger uitvallen. Met een reisverzekering kunt u zich hiervoor verzekeren. U moet dan de rubriek ‘medische kosten’ meeverzekeren op uw reisverzekering.

Tip

Neem ook uw Europese zorgverzekeringskaart (EHIC) mee. Deze kaart is geldig in bijna alle Europese landen. Heeft u deze nog niet? Vraag ‘m dan aan bij uw zorgverzekeraar. Het voordeel van deze kaart is dat u geen zorgkosten hoeft voor te schieten. De buitenlandse zorgverlener stuurt de rekening rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar.

3. Heeft u extra verblijfkosten verzekerd?

Komt u of uw partner in het ziekenhuis terecht? Dan worden er vaak extra kosten gemaakt. Bijvoorbeeld extra reis-, taxi-, of verblijfkosten. Deze kunt u meeverzekeren op uw reisverzekering. Het is verstandig te controleren of u dit heeft meeverzekerd.

4. Wat als u pech krijgt met de auto in het buitenland?

In sommige gevallen is er overlap tussen de reis- en autoverzekering. Check vooraf hoe u pechhulp en eventueel vervangend vervoer in het buitenland heeft verzekerd.

Man golven-overwinteren-particulier

5. Neemt u extra sportuitrusting mee?

Neemt u dure spullen mee als u gaat overwinteren? Bijvoorbeeld een golf- of duikuitrusting. Dan moet u deze apart verzekeren. Dit kan alleen als u ook bagagedekking heeft meeverzekerd. U kunt in de voorwaarden zien tot welk bedrag uw sportuitrusting is verzekerd. Dit kan per verzekeringsmaatschappij verschillen.

Tip

Neemt u een dure laptop mee op workation? Controleer dan of deze voldoende is verzekerd met de bagagedekking. Is dat niet het geval? Dan kunt u een buitenhuisdekking afsluiten op uw inboedelverzekering.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijke contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
693 beoordelingen