Korting op uw verzekering met het politiekeurmerk Veilig Wonen

Wat kunt u zelf doen om een inbraak te voorkomen? En hoe goed is uw huis nu eigenlijk beveiligd? Het Politiekeurmerk Veilig Wonen maakt veilig wonen mogelijk. En het zorgt voor een aantrekkelijke korting op uw inboedelverzekering!

Zoë helpt u graag verder

Wat is het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)?

Als uw woning is beveiligd volgens de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ontvangt u het certificaat Veilig Wonen. Hierbij gelden voorwaarden op het gebied van verlichting en hang- en sluitwerk van ramen en deuren. Het certificaat Veilig Wonen blijft tien jaar geldig. De kans op inbraak neemt hierdoor tot 50% af.


Wat is belangrijk?

 • Goedgekeurd hang- en sluitwerk voor deuren en ramen
 • Voldoende verlichting
 • Voldoende rookmelders
 • Zicht op iemand die bij de deur staat

Subsidie van de gemeente

Sommige gemeenten vinden het belangrijk dat u veilig woont in uw eigen huis. Eigenaren van bestaande koopwoningen kunnen daarom subsidie aanvragen wanneer zij hun woning laten beveiligen volgens de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Vraag bij uw gemeente na wat de mogelijkheden zijn.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen en korting op de inboedelverzekering

Als u in uw huis maatregelen neemt tegen inbraak, krijgt u bij een aantal inboedelverzekeringen korting op de premie en/of een betere dekking. Om in aanmerking te komen voor de verzekeringsvoordelen, moet u uw huis zodanig aanpassen dat het voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Als u ons een kopie van uw certificaat stuurt, dan regelen we de korting voor u.

Bij Zicht adviseurs krijgt u 15% korting op de inboedelverzekering van Zicht. Sommige inboedelverzekeringen hebben aanvullende of eigen eisen.

Zelf doen of laten doen?

Om het Politiekeurmerk Veilig Wonen te krijgen kunt u, als u handig bent, veel zelf doen. Denk daarbij aan:

 • Beveiliging van ramen, deuren, bergingen en schuren met gecertificeerd hang- en sluitwerk;
 • Goede buitenverlichting bij de voor- en achterdeur;
 • Rookmelders bij de slaapkamers.

U kunt de aanpassingen ook laten verzorgen door een erkend PKVW bedrijf.

Man maakt deur – Politiekeurmerk veilig wonen – particulier

Meer weten?

Kijk op www.politiekeurmerk.nl voor meer informatie over het certificaat.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
580 beoordelingen
 • Als uw alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk van KPN, zal de display van uw alarmsysteem een foutmelding tonen vanaf 1 april 2022. Dat wilt u natuurlijk liever voor zijn. Op de factuur van uw beveiligingsbedrijf kunt u zien of uw systeem gebruik maakt van ISDN. Is uw alarmsysteem niet aangesloten op ISDN? Dan hoeft u niets te doen.
 • Als uw alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk, wordt via dat netwerk een melding naar de alarmcentrale gestuurd als uw alarmsysteem afgaat. Vanaf 1 april schakelt KPN dit netwerk uit. En gaat er dus geen melding meer naar de alarmcentrale. Omdat uw installatie daarmee niet meer aan de eisen van uw verzekering voldoet, heeft u geen dekking meer voor diefstal.
 • Neem contact op met uw (gecertificeerde) beveiligingsbedrijf om hen de alarminstallatie zo snel mogelijk aan te laten passen. Als u dit niet doet, gaat er geen signaal naar de alarmcentrale als uw alarmsysteem afgaat. En heeft u in geval van inbraak geen dekking.
 • Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van inboedelverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een inboedelverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de inboedelwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor 5 jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent.
 • Het eigen risico varieert per verzekeringsmaatschappij. U kunt ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico, waardoor uw premie lager wordt.