Korting op uw verzekering met het politiekeurmerk Veilig Wonen

Wat kunt u zelf doen om een inbraak te voorkomen? En hoe goed is uw huis nu eigenlijk beveiligd? Het Politiekeurmerk Veilig Wonen maakt veilig wonen mogelijk. En het zorgt voor een aantrekkelijke korting op uw inboedelverzekering!

088-020 93 03 of app 06-512 076 88

Wat is het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)?

Als uw woning is beveiligd volgens de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ontvangt u het certificaat Veilig Wonen. Hierbij gelden voorwaarden op het gebied van verlichting en hang- en sluitwerk van ramen en deuren. Het certificaat Veilig Wonen blijft tien jaar geldig. De kans op inbraak neemt hierdoor tot 50% af.


Wat is belangrijk?

 • Goedgekeurd hang- en sluitwerk voor deuren en ramen
 • Voldoende verlichting
 • Voldoende rookmelders
 • Zicht op iemand die bij de deur staat


Subsidie van de gemeente

Sommige gemeenten vinden het belangrijk dat u veilig woont in uw eigen huis. Eigenaren van bestaande koopwoningen kunnen daarom subsidie aanvragen wanneer zij hun woning laten beveiligen volgens de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Vraag bij uw gemeente na wat de mogelijkheden zijn.

Deur – politiekeurmerk veilig wonen – particulier

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen en korting op de inboedelverzekering

Als u in uw huis maatregelen neemt tegen inbraak, krijgt u bij een aantal inboedelverzekeringen korting op de premie en/of een betere dekking. Om in aanmerking te komen voor de verzekeringsvoordelen, moet u uw huis zodanig aanpassen dat het voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Als u ons een kopie van uw certificaat stuurt, dan regelen we de korting voor u.

Bij Zicht adviseurs krijgt u 15% korting op de inboedelverzekering van Zicht. Sommige inboedelverzekeringen hebben aanvullende of eigen eisen.

Man met laptop – Politiekeurmerk veilig wonen – particulier

Zelf doen of laten doen?

Om het Politiekeurmerk Veilig Wonen te krijgen kunt u, als u handig bent, veel zelf doen. Denk daarbij aan:

 • Beveiliging van ramen, deuren, bergingen en schuren met gecertificeerd hang- en sluitwerk;
 • Goede buitenverlichting bij de voor- en achterdeur;
 • Rookmelders bij de slaapkamers.

U kunt de aanpassingen ook laten verzorgen door een erkend PKVW bedrijf Bekijk hier welk bedrijf bij u in de buurt zit

Man maakt deur – Politiekeurmerk veilig wonen – particulier

Meer weten?

Kijk op www.politiekeurmerk.nl voor meer informatie over het certificaat.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
583 beoordelingen
 • Hoe weet ik of mijn alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk van KPN?
  Als uw alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk van KPN, zal de display van uw alarmsysteem een foutmelding tonen vanaf 1 april 2022. Dat wilt u natuurlijk liever voor zijn. Op de factuur van uw beveiligingsbedrijf kunt u zien of uw systeem gebruik maakt van ISDN. Is uw alarmsysteem niet aangesloten op ISDN? Dan hoeft u niets te doen.
 • ISDN werkt vanaf 1 april niet meer. Wat betekent dat voor mijn alarmsysteem en verzekering?
  Als uw alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk, wordt via dat netwerk een melding naar de alarmcentrale gestuurd als uw alarmsysteem afgaat. Vanaf 1 april schakelt KPN dit netwerk uit. En gaat er dus geen melding meer naar de alarmcentrale. Omdat uw installatie daarmee niet meer aan de eisen van uw verzekering voldoet, heeft u geen dekking meer voor diefstal.
 • Mijn alarmsysteem maakt nog gebruik van ISDN. Wat moet ik nu doen?
  Neem contact op met uw (gecertificeerde) beveiligingsbedrijf om hen de alarminstallatie zo snel mogelijk aan te laten passen. Als u dit niet doet, gaat er geen signaal naar de alarmcentrale als uw alarmsysteem afgaat. En heeft u in geval van inbraak geen dekking.
 • Waarom zou ik via Zicht adviseurs mijn inboedelverzekering afsluiten?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van inboedelverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een inboedelverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • Wat is een inboedelwaardemeter en hoe krijg ik garantie tegen onderverzekering?
  U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de inboedelwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor 5 jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent.
 • Heb ik een eigen risico op mijn inboedelverzekering?
  Het eigen risico varieert per verzekeringsmaatschappij. U kunt ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico, waardoor uw premie lager wordt.