Zorgeloos op stedentrip

Veel Nederlanders maken regelmatig een stedentrip. Heerlijk een weekendje weg naar Barcelona, Berlijn of Groningen. Maakt u ook weleens een stedentrip? Dan wilt u natuurlijk dat alles goed geregeld is. Wat zijn de grootste risico’s tijdens een stedentrip en welke uitkomst biedt uw reisverzekering?

Zoë helpt u graag verder

Wist u dat…

…uw reisverzekering ook geldt als u een weekendje weggaat én u minimaal één betaalde overnachting heeft geboekt.

Uw bagage en geld kwijt

U gaat er natuurlijk niet van uit dat het gebeurt. Maar wat als u uw bagage kwijtraakt op bijvoorbeeld het vliegveld? Of als een zakkenroller bij een van die mooie bezienswaardigheden in een onbewaakt moment uw portemonnee steelt? Met een bagagedekking bent u hiervoor verzekerd. Heeft u contant geld bij u, dan kunt u uw geld meeverzekeren op uw bagagedekking.

Let op! Doe bij diefstal altijd ter plekke aangifte bij de politie. U heeft het aangiftebewijs later nodig als u uw schade indient bij uw verzekeringsmaatschappij.

Medische kosten

Natuurlijk gebeuren er tijdens een stedentrip minder ongelukken dan tijdens een actieve vakantie. Maar ook in de drukke stad kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. En u kunt natuurlijk ook altijd ziek worden. Gaat u in Nederland op stedentrip? Dan zijn uw medische kosten verzekerd via uw zorgverzekering. In het buitenland zijn uw medische kosten alleen tegen het Nederlands tarief verzekerd op uw zorgverzekering. Zijn de tarieven daar hoger, dan moet u het verschil zelf bijbetalen. Dit risico kunt u meeverzekeren op uw reisverzekering met de dekking ‘medische kosten’.

Annulering

Kan uw geboekte stedentrip plotseling niet doorgaan? Dan is het natuurlijk fijn als u uw geld terugkrijgt. Een annuleringsverzekering biedt dan uitkomst. Natuurlijk moet het dan wel gaan om een annuleringsreden die gedekt is op de polis.

Pechhulp

Gaat u met uw auto op stedentrip naar het buitenland? Kijk dan of u pechhulp in het buitenland heeft meeverzekerd op uw reis- of autoverzekering. Of misschien heeft u een aparte pechhulpservice.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
685 beoordelingen
  • Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
  • Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
  • Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
  • Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
  • De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket. Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.