Reisverzekering tips

5 tips bij het afsluiten van een reisverzekering

Lees onze reisverzekeringstips zodat u vooraf weet of u een reisverzekering
en annuleringsverzekering moet afsluiten. En waar u op moet letten.
Zo voorkomt u dat u dubbel of juist niet verzekerd bent.
088-020 93 03
of app 06-512 076 88
Bel me terug

Annuleringskosten

Controleer voor het boeken of uw reisverzekering ook annuleringskosten dekt en tot welk bedrag. Biedt uw reisverzekering dekking tegen annuleringskosten, maar is het verzekerde bedrag niet voldoende voor de totale reissom? Dan kunt u voor het extra deel een aanvullende annuleringsverzekering afsluiten.

Dubbele verzekering

Veel mensen boeken hun reis online. Vaak staan op de boekingssites vinkjes automatisch gevuld bij de vraag of u een annuleringsverzekering wilt afsluiten. Als uw bestaande doorlopende reisverzekering al een annuleringskosten-dekking heeft, is dit niet nodig. Maak daarom bij het boeken bewuste keuzes en voorkom dubbele verzekering.

Binnen een week

Als u een losse annuleringsverzekering aangaat, doe dit dan binnen een week na boeking. Doet u dit later dan bestaat de kans op dekkingsproblemen als u moet annuleren.
Reisverzekering online afsluiten - Zicht adviseurs
Wat te doen bij schade op vakantie? Download ons handige overzicht!

Samengestelde reis

Boekt u een losse vlucht, reserveert u bij een hotelboekingssite uw kamer, en bij de autoverhuurder uw huurauto? Dan is het verstandig na te gaan of uw annuleringsverzekering ook een zogenaamde 'samengestelde reis' dekt. Sommige annuleringsverzekeringen bieden hier geen dekking voor. Bij annulering krijgt u dan bijvoorbeeld wel uw vlucht uitbetaald, maar niet de kosten van de boekingen die u rechtstreeks in het buitenland deed.

Doorlopende reisverzekering

Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering met annuleringsverzekering vaak voordeliger dan losse reis- of annuleringsverzekering(en). Ook heeft u het gemak dat u niet iedere keer een aparte verzekering hoeft af te sluiten. Bovendien bent u dan verzekerd tijdens uw weekendje Maastricht of dagje winkelen over de grens.

Wij regelen het voor u


 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
953 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Waarom moet ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?
  Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
 • Zijn wintersport en bijzondere sporten ook meeverzekerd op mijn reisverzekering?
  Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
 • In welke landen ben ik verzekerd?
  Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
 • Kan ik mijn reis annuleren bij een natuurramp?
  Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
 • Door een staking bij de luchtvaartmaatschappij gaat mijn vakantie niet door. Krijg ik een vergoeding van de annuleringskosten?
  De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket.  Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.