5 tips bij het afsluiten van een reisverzekering

Lees onze reisverzekeringstips zodat u vooraf weet of u een reisverzekering en annuleringsverzekering moet afsluiten. En waar u op moet letten. Zo voorkomt u dat u dubbel of juist niet verzekerd bent.

Zoë helpt u graag verder

Korting op uw reisverzekering!

Sluit u vóór 1 juni 2024 een doorlopende reisverzekering af via Zicht? Dan krijgt u het eerste jaar 20% korting!

Doorlopende reisverzekering | Zorgeloos op vakantie

Annuleringskosten

Controleer voor u een reis gaat boeken of uw reisverzekering ook annuleringskosten dekt en tot welk bedrag. Biedt uw reisverzekering dekking tegen annuleringskosten, maar is het verzekerde bedrag niet voldoende voor de totale reissom? Dan kunt u voor het extra deel een aanvullende annuleringsverzekering afsluiten.

Dubbele verzekering

Veel mensen boeken hun reis online. Vaak staan op de boekingssites vinkjes automatisch gevuld bij de vraag of u een annuleringsverzekering wilt afsluiten. Als uw bestaande doorlopende reisverzekering al een annuleringskosten-dekking heeft, is dit niet nodig. Maak daarom bij het boeken bewuste keuzes en voorkom dubbele verzekering.

Binnen een week

Als u een losse annuleringsverzekering aangaat, doe dit dan binnen een week nadat u een reis geboekt heeft. Doet u dit later? Dan bestaat de kans op dekkingsproblemen als u moet annuleren.

Laptop-reisverzekering-particulier

Samengestelde reis

Boekt u een losse vlucht, reserveert u bij een hotelboekingssite uw kamer en huurt u uw huurauto rechtstreeks bij de autoverhuurder? Dan is het verstandig na te gaan of uw annuleringsverzekering ook een zogenaamde ‘samengestelde reis’ dekt. Sommige annuleringsverzekeringen bieden hier geen dekking voor. Bij annulering krijgt u dan bijvoorbeeld wel uw vlucht uitbetaald, maar niet de kosten van de boekingen die u rechtstreeks in het buitenland deed.


Doorlopende reisverzekering

Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering met annuleringsverzekering vaak voordeliger dan losse reis- of annuleringsverzekering(en). Ook heeft u het gemak dat u niet iedere keer een aparte verzekering hoeft af te sluiten. Bovendien bent u dan ook verzekerd tijdens uw weekendje Maastricht of dagje winkelen over de grens.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
662 beoordelingen
  • Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
  • Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
  • Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
  • Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
  • De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket. Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.