Kinderen en kostbaarheden: gelukkig verzekerd?

Gebruikt uw dochter met regelmaat uw dure tablet of smartphone? Kreeg uw zoon voor zijn verjaardag die hippe merkzonnebril, airpods of die dure (maar ook zo populaire) smartwatch? We geven onze kinderen ongemerkt veel kostbare zaken in handen.

088-020 93 03 of app 06-512 076 88

Waar u liever niet aan denkt

U denkt er waarschijnlijk liever niet aan. Maar diefstal, schade of verlies kan zomaar aan de orde zijn. Of dat thuis in de tuin of in de trein op weg naar opa en oma gebeurt. Wat dan?

Wat dan?

Dan is het fijn als deze spullen goed verzekerd zijn. Spullen in huis verzekeren is al lang heel normaal. Maar wat als uw kind de dure spullen mee naar buiten neemt? Welke mogelijkheden zijn er? Er zijn twee mogelijkheden: de kostbaarhedenverzekering en de buitenshuisdekking. Dit zijn beide aanvullingen op uw inboedelverzekering.

Kind met een horloge-kostbaarhedenverzekeren-particulier

Kostbaarhedenverzekering

 • Met deze aanvullende verzekering zijn uw kostbare bezittingen zoals laptops, smartphones, airpods, zonnebrillen en smartwatches wereldwijd verzekerd.
 • Deze verzekering biedt daarnaast een allrisk dekking bij diefstal en verlies.
  Een kostbaarhedenverzekering kunt u alleen afsluiten in combinatie met de inboedelverzekering.
 • U heeft geen eigen risico. Wel kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico, zo betaalt u minder premie.

Buitenshuisdekking

 • Met deze extra dekking zijn uw bezittingen ook buiten de deur verzekerd tegen schade en diefstal.
 • Smartphones, laptops en tablets zijn meeverzekerd. Met de basisdekking (€ 70,- aanvullende premie per jaar) en de topdekking (€ 125,- per jaar) kunt u zelf kiezen welke variant het beste bij u past. Deze aanvullende premie is exclusief poliskosten en assurantiebelasting.
 • De buitenshuisdekking geldt alleen binnen Nederland. Wilt u ook dekking in het buitenland? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering of de kostbaarhedenverzekering.

Wij regelen het voor u

Wilt u weten welke oplossing het beste bij u past? Bel ons om de mogelijkheden door te spreken. Wij zijn er graag om u van het beste advies te voorzien.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
583 beoordelingen
 • Hoe weet ik of mijn alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk van KPN?
  Als uw alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk van KPN, zal de display van uw alarmsysteem een foutmelding tonen vanaf 1 april 2022. Dat wilt u natuurlijk liever voor zijn. Op de factuur van uw beveiligingsbedrijf kunt u zien of uw systeem gebruik maakt van ISDN. Is uw alarmsysteem niet aangesloten op ISDN? Dan hoeft u niets te doen.
 • ISDN werkt vanaf 1 april niet meer. Wat betekent dat voor mijn alarmsysteem en verzekering?
  Als uw alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk, wordt via dat netwerk een melding naar de alarmcentrale gestuurd als uw alarmsysteem afgaat. Vanaf 1 april schakelt KPN dit netwerk uit. En gaat er dus geen melding meer naar de alarmcentrale. Omdat uw installatie daarmee niet meer aan de eisen van uw verzekering voldoet, heeft u geen dekking meer voor diefstal.
 • Mijn alarmsysteem maakt nog gebruik van ISDN. Wat moet ik nu doen?
  Neem contact op met uw (gecertificeerde) beveiligingsbedrijf om hen de alarminstallatie zo snel mogelijk aan te laten passen. Als u dit niet doet, gaat er geen signaal naar de alarmcentrale als uw alarmsysteem afgaat. En heeft u in geval van inbraak geen dekking.
 • Waarom zou ik via Zicht adviseurs mijn inboedelverzekering afsluiten?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van inboedelverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een inboedelverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • Wat is een inboedelwaardemeter en hoe krijg ik garantie tegen onderverzekering?
  U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de inboedelwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor 5 jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent.
 • Heb ik een eigen risico op mijn inboedelverzekering?
  Het eigen risico varieert per verzekeringsmaatschappij. U kunt ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico, waardoor uw premie lager wordt.