Muziekinstrument verzekeren? Doen!

Muziekinstrumenten zijn vaak kostbaar. Afhankelijk van welk muziekinstrument u speelt, kost een nieuw instrument al gauw een paar duizend euro. Wel zo fijn om dat goed te verzekeren. Verzekert u uw muziekinstrument via Zicht? Dan krijgt u ook nog eens mooie kortingen op uw andere verzekeringen.

Zoë helpt u graag verder

Hoe kunt u uw instrument verzekeren?

Simpel gezegd zijn er drie manieren om uw muziekinstrument te verzekeren: met de inboedelverzekering, de buitenshuisdekking of de kostbaarhedenverzekering.

 • In eerste instantie valt uw muziekinstrument onder de inboedelverzekering. En bent u verzekerd als er in huis iets met uw instrument gebeurt. Let op: voor bijzondere bezittingen geldt een maximumbedrag van € 15.000,-. Wanneer u meerdere instrumenten of bijvoorbeeld een vleugel heeft, gaat u hier waarschijnlijk overheen. En zijn uw instrumenten niet volledig verzekerd.
 • Met de buitenshuisdekking is uw instrument verzekerd binnen Nederland, binnen- en buitenshuis. Net als bij de inboedelverzekering moet u hierbij wel rekening houden met het maximaal verzekerde bedrag. Bij basisdekking is dit € 750,-, bij topdekking € 1.500,-. Voor sommige muziekinstrumenten kan dit een geschikte keuze zijn.
 • Bij de kostbaarhedenverzekering geldt de waarde van het instrument als maximum verzekerd bedrag. Die waarde bepalen we op basis van een aankoopbewijs of taxatierapport. Dat is anders bij de inboedelverzekering: die dekking is namelijk gebaseerd op de dagwaarde. Dit is vaak minder dan de taxatiewaarde.

Voor veel muzikanten is de kostbaarhedenverzekering de ideale keuze. Met de kostbaarhedenverzekering is een muziekinstrument overal verzekerd: binnenshuis, buitenshuis en overal in de wereld. Handig als u deel uitmaakt van een orkest of band en ook buiten Nederland optreedt.


Korting op korting!

Klanten die hun muziekinstrument via Zicht verzekeren, vallen onder het zogenaamde muziekcollectief. Dat levert flinke kortingen op: tot wel 30% korting op de het Zicht privépakket. En heeft u 3 of meer schadeverzekeringen via Zicht? Dan geniet u van onze Excellent dienstverlening, met onder andere nóg eens 10% korting op het Zicht privépakket.

Meer weten over het verzekeren van muziekinstrumenten? Neem contact op met onze adviseurs. Ze kijken graag samen met u naar uw situatie en de ideale oplossing.

Muziekinstrument verzekeren: inboedel, buitenshuis of kostbaarheden? 1

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
582 beoordelingen
 • Als uw alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk van KPN, zal de display van uw alarmsysteem een foutmelding tonen vanaf 1 april 2022. Dat wilt u natuurlijk liever voor zijn. Op de factuur van uw beveiligingsbedrijf kunt u zien of uw systeem gebruik maakt van ISDN. Is uw alarmsysteem niet aangesloten op ISDN? Dan hoeft u niets te doen.
 • Als uw alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk, wordt via dat netwerk een melding naar de alarmcentrale gestuurd als uw alarmsysteem afgaat. Vanaf 1 april schakelt KPN dit netwerk uit. En gaat er dus geen melding meer naar de alarmcentrale. Omdat uw installatie daarmee niet meer aan de eisen van uw verzekering voldoet, heeft u geen dekking meer voor diefstal.
 • Neem contact op met uw (gecertificeerde) beveiligingsbedrijf om hen de alarminstallatie zo snel mogelijk aan te laten passen. Als u dit niet doet, gaat er geen signaal naar de alarmcentrale als uw alarmsysteem afgaat. En heeft u in geval van inbraak geen dekking.
 • Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van inboedelverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een inboedelverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de inboedelwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor 5 jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent.
 • Het eigen risico varieert per verzekeringsmaatschappij. U kunt ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico, waardoor uw premie lager wordt.