Preventietips voor op reis of vakantie

Is uw bagage tijdens uw vakantie beschadigd, verloren of gestolen? Dan wordt dit in de meeste gevallen vergoed als u een reisverzekering heeft. Er mag alleen geen opzet in het spel zijn. En u moet er zelf alles aan gedaan hebben om de schade te voorkomen. Met onze preventietips gaat u goed voorbereid op reis.

088-020 93 03 direct een adviseur spreken

Autocheck

Laat uw auto of camper vooraf checken bij de garage of zorg voor een beurt. Autopech onderweg is heel vervelend.

Inpakken

Pak uw auto en eventuele aanhanger pas in op de dag van vertrek. En laat waardevolle spullen niet achter in de auto.

Met zorg op reis

Zorg voor een goede EHBO-kit als u op vakantie gaat. Omdat er onderweg zomaar een pleister of meer nodig kan zijn. Neemt u medicijnen mee? Vraag bij uw apotheek om een medisch paspoort.

Vrouw in auto-preventietips-particulier

Social media

Misschien vanzelfsprekend. Maar laat op social media niet weten wanneer u op vakantie bent en weer thuis komt. Vermeld zeker geen adresgegevens.


Vrouw die wacht op vliegveld

Gelukkig verzekerd?

Check voordat u op vakantie gaat of u de juiste dekking heeft op uw reisverzekering. Gaat u bijvoorbeeld buiten Europa op vakantie? Dan moet u wel werelddekking hebben. Of wintersportdekking als u op skivakantie gaat.

Reisdocumenten

Maak een foto van uw belangrijkste (reis)documenten. Zoals rijbewijs, paspoort en bankpassen. Bewaar deze op uw telefoon en in uw e-mail. Zo heeft u ook bij diefstal of verlies deze gegevens altijd bij de hand.

Pasjes

Maak foto’s van alle pasjes in uw portemonnee. Zo weet u na verlies of diefstal wat er allemaal in zat en wat u moet laten blokkeren.

Handbagage

Neem uw waardevolle spullen in uw handbagage mee (zoals uw iPad of laptop). Zet geen zichtbare adresgegevens op uw koffer. Op vliegvelden kunnen deze gescand worden. Vermeld uw adresgegevens eventueel aan de binnenkant van de koffer (handig bij verlies).

Bagage verdelen

Verdeel uw reisbagage over meerdere tassen/koffers als dat kan.

Bagage kwijt

Als uw bagage kwijt of beschadigd raakt tijdens een vlucht, meld dit meteen als u op het vliegveld aankomt bij de luchtvaartmaatschappij. U ontvangt dan een P.I.R. Rapport of formulier. Met de bagagesticker op uw vliegticket moet u bewijzen dat de bagage onder uw ticket is ingecheckt. Bewaar dit ticket dus goed.

SOS app

Sla uw gegevens op in een app. Zoals ‘SOS op reis’. U heeft deze dan altijd bij de hand. Hier staan ook de belangrijkste internationale noodnummers in.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
667 beoordelingen