Goed verzekerd op autovakantie

We gaan weer massaal op vakantie en daarbij blijft de auto het meest populair om onze vakantiebestemming te bereiken. Misschien gaat u voor uw vakantie nog eens met uw auto langs de garage. En controleert u de coronaregels van het land van bestemming en de landen waar u doorheen reist. Onze tip: vergeet ook niet te kijken hoe u verzekerd bent en hoe u pechhulp op vakantie geregeld heeft.

088 - 020 93 03 direct een adviseur spreken

1. Controleer uw inzittendenverzekering

Misschien gaat u dit jaar met vrienden op vakantie. Of er gaan vriendjes van uw (klein)kinderen mee. Heeft u uw reis gelukkig geregeld, ook voor uw passagiers? En bent u als bestuurder goed verzekerd als u zelf een ongeluk veroorzaakt? Een WA-verzekering is dan niet voldoende. Een inzittendenverzekering biedt uitkomst. Bekijk de twee soorten inzittendenverzekeringen hieronder. Inzittendenverzekering afsluiten of wijzigen? Bel 088-020 93 03.

Twee soorten inzittendenverzekeringen

Schadeverzekering inzittenden (ons advies)

Ongevallenverzekering inzittenden

Wat wordt er uitgekeerd? Vergoedt de reële schade (met een max.)
Vooral bij blijvend letsel (van jonge mensen) kan dit een belangrijk verschil maken!
Keert vast bedrag uit

Bij overlijden en bij blijvende invaliditeit tegen een vooraf afgesproken bedrag (vaak een standaard pakket)

Materiële schade

Denk aan schade aan kleding en bagage in de auto

Wel vergoed Niet vergoed
Smartengeld, derving van levensonderhoud en uitvaartkosten Wel vergoed Niet vergoed
Inkomensverlies als gevolg van een auto-ongeval Wel vergoed Niet vergoed
Kosten Ongeveer € 65,- per jaar Ongeveer € 35,- per jaar

2. Controleer de dekking van uw pechhulp

Pechhulp kunt u op verschillende manieren regelen:

 • Via de autoverzekering;
 • Via een pechhulpdienst, zoals de ANWB;
 • Via de autodealer of het leasecontract;
 • Via de reisverzekering.

Het belangrijkste is niet waar u het geregeld heeft. Maar dat u het geregeld heeft en welke dekkingen u heeft. Gaat u naar het buitenland op vakantie? Kijk dan of u pechhulpverlening ook voor het buitenland aan heeft staan. Dan wordt u snel geholpen bij een ongeluk of pech onderweg.

Vervangend vervoer

Daarnaast is het goed om na te gaan of u ook verzekerd bent voor vervangend vervoer. Bij diefstal of een langdurige reparatie kan het fijn zijn om een andere auto ter beschikking te krijgen. Dan kan uw vakantie toch doorgaan. En denk ten slotte ook aan de kosten voor extra overnachtingen die noodzakelijk zijn als de auto niet snel gerepareerd kan worden.

Wilt u weten of u goed verzekerd bent? Bel 088 – 020 93 03.

Autopech – Reisverzekering – Particulier

3. Controleer ook de verzekeringen voor uw caravan of aanhanger

Gaat u niet alleen met de auto op vakantie, maar ook met de caravan, of aanhanger? Dan raden we zeker aan om naar de garage te gaan, in elk geval om de banden te controleren. En ook voor uw caravan of aanhanger is het belangrijk om de verzekeringen en dekkingen te checken.

Pechhulp

In het buitenland is dit vaak uitgesloten. Gelukkig is pechhulp in het buitenland vaak wel apart mee te verzekeren. Check dit goed voordat u met de caravan/aanhanger naar het buitenland gaat.

Tips voor een veilige reis met camper of caravan

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
667 beoordelingen

Reisverzekering

 • Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
 • Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
 • Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
 • Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
 • De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket. Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Autoverzekering

 • Ja. Hoe dat precies werkt, lees je op deze pagina. 
 • Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van autoverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een autoverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • Deze rubriek biedt tijdens uw vakantie dekking tegen de kosten van arbeidsloon bij reparatie van uw auto langs de weg, vervoer naar een reparatie-inrichting, berging en bewaking en rechtsbijstand. Lees verder
 • Een nieuwwaarderegeling is vooral interessant als u een nieuwe auto WA + Volledig Casco (all-risk) verzekert. Als u uw auto total loss rijdt, zorgt deze regeling ervoor dat u weer een nieuwe auto kunt kopen. Zicht adviseurs biedt diverse autoverzekeringen waarbij het mogelijk is een uitgebreide nieuwwaarderegeling te sluiten. Neem contact met ons op, zodat we samen uw mogelijkheden kunnen bekijken.
 • U wilt natuurlijk niet teveel betalen voor uw autoverzekering. Het is dus goed om na te denken over welke dekking bij uw auto past. De WA dekking is verplicht, daarnaast kunt u kiezen voor de aanvullende Beperkt Casco dekking of Volledig Casco dekking (all-risk). Auto's tot 7 jaar oud kunt u het best WA Casco verzekeren. Als uw auto ouder dan 7 jaar is raden wij u aan te kiezen voor Beperkt Casco dekking of alleen WA dekking. Uw keuze hangt natuurlijk ook af van de dagwaarde van uw auto en of u in staat bent een gelijkwaardige auto aan te schaffen als uw auto total loss wordt verklaard. Kijk dus goed naar uw eigen portemonnee. Neem contact op met onze adviseurs. Ze maken graag een premievergelijking voor u.
 • In veel Europese landen is de groene kaart al een tijd niet meer verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor alle EU landen. We adviseren u wel om de groene kaart altijd mee te nemen. De groene kaart hoeft niet meer op groen papier gedrukt te zijn. Sommige verzekeraars werken ook met een digitale versie. Wilt u een originele groene kaart aanvragen? Vul het formulier in en we sturen het aan u op.
 • Iedere autobezitter in Nederland is verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. Deze WA-dekking vergoedt alleen de schade die u met uw auto aan anderen veroorzaakt. Het is natuurlijk mogelijk om de dekking uit te breiden naar een beperkt casco of volledig casco dekking. Het RDW controleert regelmatig of een auto verzekerd is. Is dit niet het geval, dan riskeert de eigenaar een hoge boete. Zorg dus altijd voor een autoverzekering!
 • Als u geen schade rijdt bouwt u normaal gesproken op uw autoverzekering schadevrije jaren op. Hoe meer jaren u schadevrij rijdt, hoe hoger de korting op uw premie. U bouwt korting op tot een maximum. Als u uw verzekering beëindigt, wordt het aantal aantoonbare schadevrije jaren die u bij ons heeft opgebouwd in het landelijke systeem ‘Roy-Data’ gezet. Uw nieuwe verzekeringsmaatschappij neemt deze schadevrije jaren uit Roy-Data automatisch van ons over. Als u bij ons een autoverzekering afsluit, kijken we ook in Roy-Data wat uw aantoonbare schadevrije jaren zijn.