Vakantie verzekeringstips van Zicht adviseurs

Om u te helpen met de voorbereidingen op uw vakantie hebben we een aantal verzekeringstips op een rijtje gezet. Heeft u uw verzekeringen nog niet geregeld? Sluit dan snel en eenvoudig een doorlopende reisverzekering af. Enkele tips op een rijtje.

088-020 93 03 of app 06-512 076 88

Controleer de dekkingen

Controleer of uw vakantieactiviteiten aansluiten op de dekkingen van uw zorg- of reisverzekering. Gaat u bijvoorbeeld een gevaarlijke sport beoefenen of buiten Europa op vakantie? Informeer dan even bij uw verzekeringsmaatschappij wat dat betekent voor uw verzekering.

Pechhulp in het buitenland

Gaat u met de auto op reis? Controleer of pechhulp in het buitenland standaard is opgenomen in uw autoverzekering of leaseregeling. Naast de ANWB kan ook een reisverzekering u hierbij helpen.

Groene kaarten

Denk naast de groene kaart voor uw auto ook aan de groene kaart voor uw caravan, als u bijvoorbeeld naar Spanje, Duitsland of Polen gaat. In veel landen is het verplicht deze documenten bij u te hebben.

Volle kofferbak-reisverzekering-particulier

Regels voor reizen met de auto

Weet u welke regels er gelden voor de landen waar u met de auto reist? Denk hierbij aan een snelweg- en/of tolvignet in bepaalde landen en een milieusticker voor een aantal Duitse steden. Of veiligheidshesjes in de auto en de regels voor flitspaalinformatie in uw navigatiesysteem.


Maak kopieën van uw belangrijke papieren

Neem deze mee, maar geef ook een exemplaar aan een thuisblijver. Ook kunt u ze via Google Drive in ‘the cloud’ zetten, zodat u ook in het buitenland beschikking heeft over de belangrijkste gegevens:

 • Kopie paspoort en rijbewijs
 • Kopie polis zorg- en reisverzekering
 • Kopie vliegtickets, reisbescheiden en alarmnummers

En weet u de pincode van uw creditcard nog?

Vrouw werkt op laptop aan het water-reisverzekering-particulier

Nummer van de alarmcentrale

Zet het nummer van de alarmcentrale van uw zorg- en reisverzekeraar in uw mobiele telefoon(s), maar neem deze ook mee op papier voor het geval u uw mobiele telefoon verliest.


Mobiele telefoons, tablets, camera’s en zonnebrillen

Wist u dat de meest gestolen zaken mobiele telefoons, tablets, camera’s en zonnebrillen zijn? Zorg er tijdens uw vakantie voor dat u deze zaken altijd op de meest veilige plek bewaart. Mocht er toch iets misgaan, doe dan aangifte in het land waar de diefstal heeft plaatsgevonden of op de luchthaven bij de vervoerder als uw bagage vermist wordt.

Man zit aan kade-reisverzekering-particulier

Preventietips tegen zakkenrollers

In de grote steden zijn overal zakkenrollers actief. Met deze preventietips gaat u goed voorbereid op stedentrip.

 1. Gebruik een tas met een schouderriem. Draag de tas voor u, in plaats van achter of naast u.
 2. Ben er bewust van dat op markten, pleinen en in de metro altijd mensen lopen die het op uw tas hebben gemunt.
 3. Stop uw waardevolle spullen altijd goed weg.
 4. Zorg dat uw portemonnee niet voor het grijpen ligt.
 5. Neem uw tas altijd mee naar toilet of paskamer.
 6. Gebruik een kleine portemonnee tijdens uw stedentrip met daarin alleen wat u nodig heeft.
 7. Zakkenrollers werken vaak in teams. Iemand leidt af, de ander gaat aan de slag. Wordt u dus aangesproken, gebeurt er iets onverwachts of krijgt u een duwtje, let dan goed op.
Zakkenrolles-reisverzekering-particulier

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
776 beoordelingen
 • Waarom moet ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?
  Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
 • Kan ik mijn reis annuleren bij een natuurramp?
  Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
 • In welke landen ben ik verzekerd?
  Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
 • Zijn wintersport en bijzondere sporten ook meeverzekerd op mijn reisverzekering?
  Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
 • Door een staking bij de luchtvaartmaatschappij gaat mijn vakantie niet door. Krijg ik een vergoeding van de annuleringskosten?
  De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket. Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.