Vakantie verzekeringstips

Vakantie verzekeringstips van Zicht adviseurs

Om u te helpen met de voorbereidingen op uw vakantie hebben we een aantal verzekeringstips op een rijtje gezet. Heeft u uw verzekeringen nog niet geregeld? Sluit dan snel en eenvoudig een doorlopende reisverzekering af. Enkele tips op een rijtje.
Bel ons
Wij regelen het voor u
Bel me terug

Controleer de dekkingen

Controleer of uw vakantieactiviteiten aansluiten op de dekkingen van uw zorg- of reisverzekering. Gaat u bijvoorbeeld een gevaarlijke sport beoefenen of buiten Europa op vakantie? Informeer dan even bij uw verzekeringsmaatschappij wat dat betekent voor uw verzekering.

Pechhulp in het buitenland

Gaat u met de auto op reis? Controleer of pechhulp in het buitenland standaard is opgenomen in uw autoverzekering of leaseregeling. Naast de ANWB kan ook een reisverzekering u hierbij helpen.

Groene kaarten

Denk naast de groene kaart voor uw auto ook aan de groene kaart voor uw caravan, als u bijvoorbeeld naar Spanje, Duitsland of Polen gaat. In veel landen is het verplicht deze documenten bij u te hebben.
Autoverzekering - reisverzekeringstips - Zicht adviseurs
Binnenkort op vakantie? Download onze 'checklist op reis'. Handig!

Regels voor reizen met de auto

Weet u welke regels er gelden voor de landen waar u met de auto reist? Denk hierbij aan een snelweg- en/of tolvignet in bepaalde landen en een milieusticker voor een aantal Duitse steden. Of veiligheidshesjes in de auto en de regels voor flitspaalinformatie in uw navigatiesysteem.

Maak kopieën van uw belangrijke papieren

Neem deze mee, maar geef ook een exemplaar aan een thuisblijver. Ook kunt u ze via Google Drive in ‘the cloud’ zetten, zodat u ook in het buitenland beschikking heeft over de belangrijkste gegevens:
 • Kopie paspoort en rijbewijs
 • Kopie polis zorg- en reisverzekering
 • Kopie vliegtickets, reisbescheiden en alarmnummers
En weet u de pincode van uw creditcard nog?
Reisverzekeringstips - documenten - Zicht adviseurs

Nummer van de alarmcentrale

Zet het nummer van de alarmcentrale van uw zorg- en reisverzekeraar in uw mobiele telefoon(s), maar neem deze ook mee op papier voor het geval u uw mobiele telefoon verliest.

Mobiele telefoons, tablets, camera's en zonnebrillen

Wist u dat de meest gestolen zaken mobiele telefoons, tablets, camera’s en zonnebrillen zijn? Zorg er tijdens uw vakantie voor dat u deze zaken altijd op de meest veilige plek bewaart. Mocht er toch iets misgaan, doe dan aangifte in het land waar de diefstal heeft plaatsgevonden of op de luchthaven bij de vervoerder als uw bagage vermist wordt.
Reisverzekeringstips - diefstal - Zicht adviseurs

Uw reisverzekering vergelijken? 

 • Dat doen we graag voor u! 
 • Bel onze adviseur
088-020 93 03
Veelgestelde vragen

 • Waarom moet ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?
  Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
 • Zijn wintersport en bijzondere sporten ook meeverzekerd op mijn reisverzekering?
  Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
 • In welke landen ben ik verzekerd?
  Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
 • Waarom lukt het me niet om mijn premie te berekenen?
  Het berekenen van uw premie is helaas alleen mogelijk op tablet of desktop. Bel ons, wij vergelijken graag voor u.