Hoe zit het met de opstalverzekering bij een appartement?

Bent u eigenaar van een koopappartement? Dan is de opstal verplicht verzekerd door de Vereniging van Eigenaren (VvE) van uw complex. Deze verzekering biedt bijvoorbeeld dekking als er schade aan het pand ontstaat door brand, storm of lekkages.

088-020 93 03 of app 06-512 076 88

Opstalverzekering is niet nodig

Het is dan niet nodig zelf ook nog een opstalverzekering af te sluiten. Waar u wel op moet letten is of uw eigenaarsbelang ook is meeverzekerd op de opstalverzekering van de VvE.

Wat is eigenaarsbelang?

Heeft u zelf verbeteringen aangebracht in uw appartement? Denk aan een nieuwe keuken, badkamer of vloer. Dan vallen deze verbeteringen onder uw eigenaarsbelang. Dit eigenaarsbelang is niet (standaard) verzekerd op de opstalverzekering van de VvE.

Stel gedachten keuken – Woonhuisverzekering – Particulier

Zelf verzekeren

Als u voor deze verbeteringen verzekerd wilt zijn bij schade door brand of een lekkage, dan moet u dit eigenaarsbelang verzekeren. Soms kunt u dit laten aantekenen op de opstalverzekering van de VvE. Het is meestal verstandiger hier zelf een verzekering voor te regelen, omdat u dan zeker weet dat de dekking voldoende is.

Wilt u zeker weten dat alle onderdelen van uw appartement goed verzekerd zijn? Neem dan contact met ons op.

Stel kleuren uitzoeken – Woonhuisverzekering – Particulier

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
776 beoordelingen
 • Waarom zou ik via Zicht adviseurs mijn opstalverzekering afsluiten?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van woonhuisverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een opstalverzekering die het beste bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • Hoe krijg ik garantie tegen onderverzekering op mijn opstalverzekering?
  U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de herbouwwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor vijf jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent.
 • Heb ik een eigen risico op mijn opstalverzekering?
  Het eigen risico is bij elke verzekeringsmaatschappij anders. Bij stormschades heeft u altijd een eigen risico.