Hoe zit het met de opstalverzekering bij een appartement?

Bent u eigenaar van een koopappartement? Dan is de opstal verplicht verzekerd door de Vereniging van Eigenaren (VvE) van uw complex. Deze verzekering biedt bijvoorbeeld dekking als er schade aan het pand ontstaat door brand, storm of lekkages.

088-020 93 03 direct een adviseur spreken

Opstalverzekering is niet nodig

Het is dan niet nodig zelf ook nog een opstalverzekering af te sluiten. Waar u wel op moet letten is of uw eigenaarsbelang ook is meeverzekerd op de opstalverzekering van de VvE.

Wat is eigenaarsbelang?

Heeft u zelf verbeteringen aangebracht in uw appartement? Denk aan een nieuwe keuken, badkamer of vloer. Dan vallen deze verbeteringen onder uw eigenaarsbelang. Dit eigenaarsbelang is niet (standaard) verzekerd op de opstalverzekering van de VvE.

Zelf verzekeren

Als u voor deze verbeteringen verzekerd wilt zijn bij schade door brand of een lekkage, dan moet u dit eigenaarsbelang verzekeren. Soms kunt u dit laten aantekenen op de opstalverzekering van de VvE. Het is meestal verstandiger hier zelf een verzekering voor te regelen, omdat u dan zeker weet dat de dekking voldoende is.

Wilt u zeker weten dat alle onderdelen van uw appartement goed verzekerd zijn? Neem dan contact met ons op.

Lachende mensen – woonhuisverzekering – Zicht adviseurs

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
561 beoordelingen
  • Als uw alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk van KPN, zal de display van uw alarmsysteem een foutmelding tonen vanaf 1 april 2022. Dat wilt u natuurlijk liever voor zijn. Op de factuur van uw beveiligingsbedrijf kunt u zien of uw systeem gebruik maakt van ISDN. Is uw alarmsysteem niet aangesloten op ISDN? Dan hoeft u niets te doen.
  • Als uw alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk, wordt via dat netwerk een melding naar de alarmcentrale gestuurd als uw alarmsysteem afgaat. Vanaf 1 april schakelt KPN dit netwerk uit. En gaat er dus geen melding meer naar de alarmcentrale. Omdat uw installatie daarmee niet meer aan de eisen van uw verzekering voldoet, heeft u geen dekking meer voor diefstal.
  • Neem contact op met uw (gecertificeerde) beveiligingsbedrijf om hen de alarminstallatie zo snel mogelijk aan te laten passen. Als u dit niet doet, gaat er geen signaal naar de alarmcentrale als uw alarmsysteem afgaat. En heeft u in geval van inbraak geen dekking.
  • Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van woonhuisverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een opstalverzekering die het beste bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
  • U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de herbouwwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor vijf jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent.
  • Het eigen risico is bij elke verzekeringsmaatschappij anders. Bij stormschades heeft u altijd een eigen risico.