Hoe zit het met de opstalverzekering bij een appartement?

Bent u eigenaar van een koopappartement? Dan is de opstal verplicht verzekerd door de Vereniging van Eigenaren (VvE) van uw complex. Deze verzekering biedt bijvoorbeeld dekking als er schade aan het pand ontstaat door brand, storm of lekkages. Wat moet u zelf nog verzekeren?

Zoë helpt u graag verder

Opstalverzekering is niet nodig

Het is niet nodig om naast de verzekering van de VvE zelf ook nog een opstalverzekering af te sluiten. Controleer wel of uw eigenaarsbelang ook is meeverzekerd op de opstalverzekering van de VvE.

Wat is eigenaarsbelang?

Heeft u zelf verbeteringen aangebracht in uw appartement, zoals een nieuwe keuken, badkamer of vloer? Dan vallen deze verbeteringen onder uw eigenaarsbelang. Dit eigenaarsbelang is niet (standaard) verzekerd op de opstalverzekering van de VvE.

Zelf verzekeren

Wilt u dat deze verbeteringen verzekerd zijn bij schade door bijvoorbeeld brand of een lekkage? Dan moet u het eigenaarsbelang verzekeren. Soms is het mogelijk om dit te laten aantekenen op de opstalverzekering van de VvE, maar het is meestal verstandiger hier zelf een verzekering voor te regelen. Dan weet u zeker dat de dekking voldoende is.

Wilt u zeker weten dat alle onderdelen van uw appartement goed verzekerd zijn? Neem dan contact met ons op.

Zoë helpt u graag verder
Lachende mensen – woonhuisverzekering – Zicht adviseurs

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
664 beoordelingen
  • Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van woonhuisverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een opstalverzekering die het beste bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
  • U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de herbouwwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor vijf jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent.
  • Het eigen risico is bij elke verzekeringsmaatschappij anders. Bij stormschades heeft u altijd een eigen risico.