Eigen vervoer

De risico’s van eigen vervoer: 11 tips

Bij het vervoeren van goederen of materialen loopt u een aantal risico’s. Hieronder geven we voorbeelden en tips hoe u deze risico’s kan voorkomen of beperken.
Bel Zicht
Wij regelen het voor u

Diefstal van goederen en gereedschap

Hier kunnen we verschillende voorbeelden noemen. Uw werknemer neemt de bedrijfsauto mee naar huis. Daar wordt ’s nachts ingebroken en al het gereedschap meegenomen. Of u heeft bij uw klant de goederen uitgeladen en de deur op slot gedaan. Terwijl u de goederen naar binnen brengt, worden een aantal andere dozen uit uw auto gehaald.

Tips:

 • Tegenwoordig wordt steeds vaker ingebroken met behulp van een laptop die de code van de afstandsbediening uitleest. Hierdoor is er geen braakschade aan de bedrijfsauto. Voor een vergoeding van uw verzekering is een inbraakspoor wel een vereiste. Trekhaak- en zijdeursloten beperken dit risico.
 • Zorg voor geblindeerde ramen waardoor u geen inkijk in uw auto heeft.
 • Denk goed na over uw reclame-uiting. Maakt het duidelijk wat iemand uit uw bus kan stelen?
 • Parkeer na werktijd onder goede verlichting en met de achterzijde van de auto voor een muur, paal of in een garage.
Eigen vervoerverzekering - Zicht adviseurs

Vallen en stoten

Tijdens een rit moet u plotseling remmen. Hierdoor raken de goederen in uw bus beschadigd. Dit kan ook gebeuren als u de lading niet goed heeft vastgezet.

Tips:

 • Zet de goederen altijd goed vast zodat u vallen door onverwachte   verkeersbewegingen voorkomt.
 • Probeer defensief te rijden waardoor u op tijd kunt remmen.
 • Staat u stil voor een verkeerslicht? Zorg ervoor dat u de achterwielen van uw voorganger ziet. Zo houdt u voldoende afstand.

Laden en lossen

Tijdens het laden of lossen van de lading vallen uw goederen uit uw handen. Dit kan ook gebeuren als de goederen van de pallet vallen tijdens laden en lossen, bijvoorbeeld door gebruik van een heftruck of pompwagen.

Tips:

 • Zorg voor goede verpakking en sealing van de goederen.
 • Maak gebruik van een heftruckchauffeur als u zelf niet genoeg ervaring heeft.

Ongeval

U raakt betrokken bij een aanrijding waardoor uw goederen of materialen zwaar beschadigd raken. Of door gladheid raakt u in een slip en belandt u met uw voertuig in de sloot. Niet alleen uw auto is zwaar beschadigd, maar de goederen of gereedschap ook.

Tip:

 • Controleer uw banden regelmatig en wissel tijdig de winter-/zomerbanden. Het omslagpunt ligt bij 7°C.

Koelschade

U brengt uw versproducten naar de klant. Door pech aan uw voertuig staat u enkele uren in de brandende zon. Ook de koelmotor doet het niet, dus u kunt de producten niet meer verkopen.

Tip:

 • Zorg voor een temperatuurmeter in de cabine.

Patrick Wolters - Zicht adviseurs
Als u uw goederen niet aan uw klant kan leveren door beschadiging of diefstal, dan lijdt u niet alleen schade doordat u nieuwe goederen moet inkopen, maar mist u ook uw winstmarge.
Patrick Wolters - Zicht adviseurs

Patrick Wolters

teamleider schade

Top 3

De top 3 van schademeldingen bij eigen vervoer bij Zicht in 2020:
Meer tabelgegevens
Meer tabelgegevens
Meer tabelgegevens
1. Diefstal
60,7%
2. Vallen en stoten
21,4%
3. Ongeval
10,7%


Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering - Zicht adviseurs

Wat kunt u verder doen?

Ook al probeert u de risico’s zo veel mogelijk te beperken, een ongeluk zit soms in een klein hoekje. En de kosten waar u dan mee te maken krijgt komen altijd op een ongunstig moment en zijn lastig te budgetteren. Tegen een kleine vergoeding sluit u een ‘eigen vervoerverzekering’ af en worden de meeste kosten vergoed. Lees meer over de eigen vervoerverzekering of neem contact op met uw adviseur.

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
944 beoordelingen
Veelgestelde vragen