Bedrijfsschade risico’s voorkomen

Wij helpen je dit risico in kaart te brengen

Het doemscenario van elke ondernemer: een brand of andere calamiteit waardoor je bedrijf stilligt. Waarschijnlijk ben je voor de directe gevolgen van brand verzekerd, maar heb je ook nagedacht over de gevolgschade? Door verlies van omzet en klanten die weggaan. Wij brengen deze risico’s in kaart en denken met je mee. Uiteraard bieden we ook passende verzekeringsoplossingen aan.

 • Als je bedrijf door een brand, waterschade, storm of andere calamiteit wordt getroffen, kan de schade zeer groot zijn. Bijvoorbeeld bij een grote brand, kan je bedrijf langere tijd stil liggen. Dit heeft grote financiële gevolgen voor de omzet terwijl de kosten wel doorlopen. Het heeft ook gevolgen voor de afnemers van producten. Als je bedrijf– door wat voor oorzaak dan ook – deels of helemaal stil komt te liggen, maak je dus geen of minder omzet en lijd je dus financiële schade.
  • Iedere ondernemer die voor de productie of dienstverlening afhankelijk is van een pand of vaste locatie heeft met dit risico te maken. De meest voorkomende bedrijfsschades komen door brand, ontploffing, storm, wateroverlast, bliksem of een aanrijding.
  • Dit risico gaat verder dan alleen het eigen pand. Brandt een publiekstrekker vlak bij jouw bedrijf af? Dan kan dat betekenen dat jouw klanten ook wegblijven. Ook dan heb je omzetverlies.
  • Het maken van een continuïteitsplan kan je helpen dit risico inzichtelijk te krijgen.
  • Stel je voor: een van je grootste leveranciers kan niet meer leveren. Heb je je wel eens afgevraagd wat er met jouw bedrijf gebeurt als deze leverancier wegvalt, bijvoorbeeld na een grote brand in dat bedrijf? Kun je dan eenvoudig uitwijken naar andere leveranciers?
  • Wat veel ondernemers onderschatten is de mate waarin je in staat bent de klanten weer terug te winnen na een periode van sluiting. Hoe lang gaat die periode duren?
 • In de dagelijkse praktijk merken we dat ondernemers vaak niet goed op de hoogte zijn van de verschillende risico’s die ze op het gebied van bedrijfsschade kunnen lopen. Daarom hebben we een aantal situaties op een rij gezet. Download de whitepaper direct!
 • Je verzekeringsadviseur heeft je vast de vraag gesteld ‘Hoe belangrijk is de locatie van jouw pand voor je bedrijf?’. Maar er zijn nog vele vragen die we kunnen stellen om het risico op de juiste wijze in kaart te brengen. Een bedrijfsschadeverzekering zorgt ervoor dat je vaste kosten worden doorbetaald zoals de salarissen en de vaste lasten van je bedrijfsvestiging. Het dekt ook de vermindering van de brutowinst.
 • Natuurlijk kunnen we met één druk op de knop een offerte voor je maken als je enkele gegevens aanlevert. Maar het gaat bij Zicht om meer dan alleen maar cijfertjes. Daarom maakt onze risicoadviseur graag tijd om telefonisch in 10 minuten dit specifieke risico in jouw situatie te bespreken. Tijdens deze korte analyse krijg je een indicatie in wat je wel en niet goed geregeld hebt. Hebben we meer tijd nodig? Dan plannen we een vervolgafspraak. Eventueel ook om andere risico’s te bespreken. Zo kan je bewustere keuzes maken op het gebied van verzekeren.
 • Ben je MKB’er en heb je medewerkers? Dan is dit 10-minutengesprek de perfecte manier om een indicatie te krijgen van wat je wel en niet goed geregeld hebt. En dat in slechts 10 minuten.
Plan een 10-minutengesprek – Zakelijk

Snel een analyse van dit risico?

Deze functionaliteit werkt niet in Internet Explorer. Gebruik een andere internetbrowser.

Deze functionaliteit werkt niet op mobiel en tablet. Bekijk deze pagina op uw laptop of computer.

Er ging iets mis met het ophalen van dit formulier. Probeer de link in uw e-mail(nieuwsbrief) opnieuw.

Meer over bedrijfsschade

In de dagelijkse praktijk merken we dat ondernemers vaak niet goed op de hoogte zijn van de verschillende risico’s die ze op het gebied van bedrijfsschade kunnen lopen. Daarom hebben we een aantal situaties op een rij gezet.

Download hieronder de whitepaper direct!

Zicht helpt ondernemers

Al 9 jaar is Martine Goedegebuure met haar bedrijf Bos Nieuwerkerk klant van Zicht. Waarom ze zo tevreden is? Bekijk haar verhaal!