Cybercriminaliteit – een onderschat risico in het MKB

Wij helpen je dit risico in kaart te brengen

De razendsnelle ontwikkeling van de computertechnologie heeft veel voordelen. Maar het kent ook een groot nadeel: cybercriminaliteit en datarisico’s. Houdt jouw onderneming rekening met deze risico’s? Zijn een firewall en een virusscanner voldoende? Wat gebeurt er als er toch bedrijfsgegevens op straat komen te liggen? Of als je systemen worden gehackt? Cybercrime is één van de grootste bedrijfsrisico’s op dit moment.

Voorkom cybercrimerisico's Plan zelf jouw 10-minutengesprek

Cyberrisico’s voorkomen? Ontdek het in onderstaande video!


Laptop met logo’s eromheen – 10 minutengesprek – Zakelijk

Wat is een cyberrisico?

Cybercriminaliteit en -datalekken zijn vormen van criminaliteit met IT als middel. Maar ook als doelwit. Daarnaast komt er ook steeds meer gedigitaliseerde criminaliteit voor. Hierbij worden klassieke delicten online gepleegd, zoals internetoplichting, afpersing via e-mail en phishing.

Voorkom risico's > Plan een 10-minutengesprek

Goed om te weten

  • Als je bedrijf slachtoffer wordt van cybercrime, dan bestaat het risico dat je voor een langere periode geen omzet draait. Met flink inkomensverlies als gevolg.
  • Door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) moet je aan allerlei verplichtingen voldoen op het gebied van opslag en bescherming van persoonsgegevens. Bij een datalek is er vaak een meldingsplicht. Veel bedrijven hebben deze stappen niet goed in beeld.
  • Cybercriminaliteit kent veel vormen. De volgende vijf soorten komen regelmatig voor bij bedrijven: hacken, ransomware, phishing, identiteitsfraude en DDoS-aanvallen.
  • De snelst groeiende vorm van cybercrime is de identiteits- en CEO-fraude. Hoe voorkom je dat jouw onderneming betalingen doet aan partijen die niet de juiste blijken te zijn?

De oplossing

Je verzekeringsadviseur heeft je vast de vraag gesteld ‘Heb je de back-ups van je klantdata goed geregeld?’. Maar er zijn nog vele vragen die we kunnen stellen om het risico op de juiste wijze in kaart te brengen.

Met een cybercrimeverzekering staat er als je een inbreuk meldt, een gezamenlijk team van ervaren professionals voor je klaar. Zij helpen je om je databases en websites te repareren, belanghebbenden te informeren en het juridische traject op te starten. Je kan terugvallen op ervaren security-professionals en de juridische expertise van gespecialiseerde advocaten. Omzetverlies of gemaakte kosten zijn ook gedekt op de verzekering.

Meer over cybercriminaliteit

Het is eigenlijk niet meer de vraag of je getroffen wordt door cybercriminaliteit, maar wanneer. Iedere 14 seconden wordt er een bedrijf aangevallen. 76% van de bedrijven meldt het afgelopen jaar een phishing-aanval. Een brandverzekering vindt iedereen vanzelfsprekend, terwijl de kans op een brand vele malen kleiner is. De impact van een cyberincident op jouw bedrijfscontinuïteit is echter vergelijkbaar.

Snel een analyse van dit risico?
Plan een 10-minutengesprek!

Natuurlijk kunnen we met één druk op de knop een offerte voor je maken als je enkele gegevens aanlevert. Maar het gaat om meer dan alleen maar cijfertjes. Daarom maakt onze risicoadviseur graag tijd om telefonisch in 10 minuten dit specifieke risico in jouw situatie te bespreken.

Tijdens deze korte analyse krijg je een indicatie in wat je wel en niet goed geregeld hebt.

Hebben we meer tijd nodig? Dan plannen we een vervolgafspraak. Eventueel ook om andere risico’s te bespreken. Zo kan je bewustere keuzes maken op het gebied van verzekeren.

Plan nu jouw 10-minuten telefoongesprek > Vele ondernemers lieten zich al vrijblijvend informeren!
Vrouw aan telefoon achter laptop – 10 minutengesprek – Zakelijk

Deze functionaliteit werkt niet in Internet Explorer. Gebruik een andere internetbrowser.

Deze functionaliteit werkt niet op mobiel en tablet. Bekijk deze pagina op uw laptop of computer.

Er ging iets mis met het ophalen van dit formulier. Probeer de link in uw e-mail(nieuwsbrief) opnieuw.

Zicht helpt ondernemers

Al 9 jaar is Martine Goedegebuure met haar bedrijf Bos Nieuwerkerk klant van Zicht. Waarom ze zo tevreden is? Bekijk haar verhaal!

Nog geen afspraak gemaakt?

Plan nu jouw 10-minuten telefoongesprek > Vele ondernemers lieten zich al vrijblijvend informeren!