Blusmiddelen – Zicht preventieservice

Blusmiddelen en preventiemiddelen zijn er in verschillende soorten. Weet u welke voor uw organisatie het beste geschikt zijn? Bij Saval krijgt u advies en u kunt de middelen kopen.

Onze partner

Klik op het logo om alle producten van Saval te bekijken.

Over Saval

Naast ontwikkeling, productie, levering en onderhoud van een uitgebreid assortiment van blusmiddelen, leveren en onderhouden we ook noodverlichting. Bovendien kunt u ook voor veiligheidsopleidingen zoals Bedrijfshulpverlening en VCA, maar ook vluchtwegplattegronden en ontruimingsoefeningen bij ons terecht. Altijd volgens de richtlijnen van ISO 9001, jouw garantie voor kwaliteit in de organisatie en het product.

Hierdoor ontstaat een unieke combinatie van menselijke knowhow en apparatuur, waardoor uw organisatie, de mensen die er werken én uw investeringen goed zijn beveiligd. Tel daar onze ervaring met brandrisico’s in vele verschillende sectoren bij op en we weten precies wat je nodig hebt om je brandveiligheid te optimaliseren. Onze filosofie is niet voor niets: We know fire. We know safety. We know you.

Brand – Preventieservice – Zakelijk

Blusmiddelen

Er zijn verschillende soorten blusmiddelen:

CO2-blusser

De CO2-blusser, ook wel koolsneeuwblusser genoemd, is geschikt voor het blussen van vloeistofbranden (brandklasse B), gassen (Brandklasse C) en branden in ruimtes met elektrische apparatuur waar niet geblust mag worden met op water gebaseerde blusstoffen zoals sproeischuim.

Voordelen:
 • CO2-blussers veroorzaken geen nevenschade.
 • Roestvorming onmogelijk door de sterke, dikke verflaag.

Schuimblusser

De schuimblusser is breed inzetbaar voor branden in papier, hout of textiel (Brandklasse A) en vloeistoffen (Brandklasse B).

Voordelen:
 • Deze schuimblussers leveren een ongekende bluskracht op bij brand in vloeistoffen en vaste stoffen zoals hout, papier en textiel.
 • Ze richten weinig tot geen nevenschade aan bij het blussen van een brand.
 • Roestvorming onmogelijk door de sterke, dikke verflaag.
 • Voldoen aan de strenge eisen van het Milieukeur.

Poederblussers

De poederblussers zijn uitmuntende blusapparaten die ingezet kunnen worden bij vrijwel alle soorten brandrisico’s. Maar poederblussers veroorzaken grote nevenschade, dus niet gebruiken in de nabijheid van elektrische componenten.

Voordelen:
 • Sterk blusvermogen bij branden van vaste stoffen, vloeistoffen en gassen. (ABC bluspoeder)
 • Vorstbestendig tot 30 graden onder het vriespunt.
 • Lange levensduur door gebruik van duurzame materialen.

Vetbrandblusser

De vetbrandblussers zijn schuimblussers met een zeer hoge bluskracht op vet- en oliebranden (Brandklasse F) en bijzonder geschikt om brandend frituurvet te blussen.
De blusser legt namelijk een schuimdeken over het brandende frituurvet (of olie) zodat de brand gedoofd wordt en herontsteking niet kan plaatsvinden.

Voordelen:
 • Verkrijgbaar met een spuitlans, zodat er veilig op afstand kan worden geblust.
 • Richten weinig tot geen nevenschade aan bij het blussen van een brand

Prijzen

De prijs is afhankelijk van uw wensen en situatie.

Let op! Klanten van Zicht krijgen een speciaal tarief. Deze afspraak is gemaakt tot 1-1-2025.

Contact met Saval

Preventieservice - brand - saval

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.