Taxaties gebouwen – Zicht preventieservice

U heeft natuurlijk een verzekering voor uw gebouwen. Maar weet u zeker dat uw eigendommen niet oververzekerd of juist onderverzekerd zijn? Kortom: is uw risicobeheer op orde?

Onze partner

Troostwijk-taxatie-zakelijk

Over Troostwijk Taxaties

Troostwijk Taxaties is één van de grootste spelers op het gebied van verzekeringstaxaties, bedrijfseconomische taxaties en kunsttaxaties binnen en buiten Nederland. Met meer dan 160 mensen opereert Troostwijk landelijk in alle segmenten. Van bedrijfsleven tot non-profit sector, van MKB tot beursgenoteerde ondernemingen. Naast het taxeren van gebouwen en inventarissen zijn wij ook gespecialiseerd in kunsttaxaties (via Apresa). Al bijna 90 jaar toonaangevend op het gebied van verzekeringstaxaties.

Taxeren is een vak en dat vraagt om kennis, kunde en integriteit. Alleen als die ingrediënten aanwezig zijn, ontstaat het gewenste eindproduct: een objectieve, betrouwbare taxatie die een solide basis biedt voor beslissingen of onderhandelingen.

Rekemachine-taxatie gebouw-zakelijk

Taxatie gebouw

Bij schade aan gebouwen kan discussie ontstaan over de verzekerde waarden. Bij oudere eigendommen is er bovendien een lagere uitkering als gevolg van afschrijving. Dit voorkomt u met een vaste verzekeringstaxatie. Die waarborgt de bedrijfscontinuïteit bij schade, zoals omschreven in artikel 7:960 BW. Na een schade wilt u immers ook écht schadeloos gesteld worden.

Standaard indexering

Een standaard indexering leidt jaarlijks tot een cumulatieve stijging van de verzekerde waarde. Het risico hiervan is dat de herbouwwaarde na een aantal jaren behoorlijk kan afwijken van de werkelijke bouwkosten. Omdat een algemeen standaard indexpercentage voor uw gebouw te hoog kan zijn, is de kans op oververzekering – waarbij u teveel premie betaalt – reëel aanwezig.

Periodieke taxatie garandeert altijd een juiste verzekerde waarde!

Troostwijk-taxatie-zakelijk

Prijzen

Als klant van Zicht krijgt u 10% korting. U betaalt dan de volgende tarieven:

Dienst Speciale Zicht-prijs
Taxatie gebouw € 225 + € 0,2 per € 1.000,- getaxeerde waarde
Taxatie inventaris € 225 + € 0,60 per € 1.000,- getaxeerde waarde
Taxatie woning/monument € 225 + € 0,50 per € 1.000,- getaxeerde waarde

Uitgangspunten

  • De genoemde bedragen zijn exclusief btw en per locatie.
  • De algemene leveringsvoorwaarden van Troostwijk zijn van toepassing.
  • Deze tarieven zijn van toepassing voor gebouwen tot € 5.000.000,-
  • De tarieven zijn van toepassing voor inventaris tot € 2.500.000,-.
  • Is er sprake van een grotere omvang of meerdere locaties, dan wordt een maatwerk offerte verzorgd.

Let op! Dit aanbod is speciaal voor Zicht vastgesteld tot 1-1-2025.

Contact met Troostwijk

Wilt u een offerte aanvragen? Of direct een opdracht tot taxatie geven? Vul het formulier op de website van Troostwijk in en u ontvangt meteen de 10% korting als klant van Zicht.