Taxaties inventaris – Zicht preventieservice

U heeft natuurlijk een verzekering voor uw (bedrijfs)inventaris. Maar weet u zeker dat uw eigendommen niet oververzekerd of juist onderverzekerd zijn? Kortom: is uw risicobeheer op orde?

Over Troostwijk Taxaties

Troostwijk Taxaties is één van de grootste spelers op het gebied van verzekeringstaxaties, bedrijfseconomische taxaties en kunsttaxaties binnen en buiten Nederland. Met meer dan 160 mensen opereert Troostwijk landelijk in alle segmenten. Van bedrijfsleven tot non-profit sector, van MKB tot beursgenoteerde ondernemingen. Naast het taxeren van gebouwen en inventarissen zijn wij ook gespecialiseerd in kunsttaxaties (via Apresa). Al bijna 90 jaar toonaangevend op het gebied van verzekeringstaxaties.

Taxeren is een vak en dat vraagt om kennis, kunde en integriteit. Alleen als die ingrediënten aanwezig zijn, ontstaat het gewenste eindproduct: een objectieve, betrouwbare taxatie die een solide basis biedt voor beslissingen of onderhandelingen.

Rekenmachine – Preventieservice – Zakelijk

Taxatie

Bij schade aan inventaris kan discussie ontstaan over de verzekerde waarden. Zonder taxatierapport geldt meestal een uitbetaling op basis van de dagwaarde, wanneer deze minder is dan 40% van de nieuwwaarde. Dus naarmate de inventarissen ouder worden zal de hoogte van de uitkering steeds lager zijn.

Bij een schade moet u vaak in één keer veel zaken nieuw aanschaffen. De ervaring leert dat dit bedrijven snel in financiële moeilijkheden kan brengen als er geen aanzienlijke financiële reserves zijn.

Dit voorkomt u met een vaste verzekeringstaxatie. Die waarborgt de bedrijfscontinuïteit bij schade, zoals omschreven in artikel 7:960 BW. Na een schade wilt u immers ook écht schadeloos gesteld worden.

Prijzen

Als klant van Zicht krijgt u 10% korting. U betaalt dan de volgende tarieven:

 

Dienst Speciale Zicht-prijs
Taxatie gebouw € 225 + € 0,20 per € 1.000,- getaxeerde waarde
Taxatie inventaris € 225 + € 0,60 per € 1.000,- getaxeerde waarde
Taxatie woning/monument € 225 + € 0,50 per € 1.000,- getaxeerde waarde

Uitgangspunten

  • De genoemde bedragen zijn exclusief btw en per locatie.
  • De algemene leveringsvoorwaarden van Troostwijk zijn van toepassing.
  • Deze tarieven zijn van toepassing voor gebouwen tot € 5.000.000,-
  • De tarieven zijn van toepassing voor inventaris tot € 2.500.000,-.
  • Is er sprake van een grotere omvang of meerdere locaties, dan wordt een maatwerk offerte verzorgd.

Let op! Dit aanbod is speciaal voor Zicht vastgesteld tot 1-1-2025.

Contact met Troostwijk

Wilt u een offerte aanvragen? Of direct een opdracht tot taxatie geven? Vul het formulier op de website van Troostwijk in u ontvangt meteen de 10% korting als klant van Zicht.