Stilstand van uw bedrijf

Wat zijn de gevolgen van bedrijfsstilstand?

Welke risico’s denkt u te lopen bij het gebruik maken van een bedrijfspand? Vaak wordt er wel gedacht aan de schade aan het gebouw of inventaris. Maar heeft u wel eens uitgerekend wat de consequenties zijn als u na een brand een langere periode geen productiecapaciteit heeft? Of als u uw pand niet meer voor opslag kunt gebruiken doordat het dak is ingestort na extreme regenval? Dan loopt u omzet mis, terwijl uw vaste kosten doorlopen. Bedrijfsschade kan ook ontstaan door schade aan uw inventaris of machines. Deze schade kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijf.
Bel Zicht
Wij regelen het voor u

Wat zijn de trends op het gebied van bedrijfsstilstand?

 • De herbouwkosten worden hoger. Omdat gemeentes strengere eisen stellen aan inrichting, stankoverlast, geluidshinder en (brand)veiligheid. Ook de milieueisen worden zwaarder. Daardoor kan het lang duren voordat u weer in bedrijf bent.
 • Toenemende frequentie van zakelijke inbraak en diefstallen.
 • Het weer is aan het veranderen: er is vaker schade door storm, zware regenval met wateroverlast of blikseminslag.
 • Consumenten en afnemers zijn minder trouw. Ze vinden (online) snel een andere leverancier en komen niet vanzelfsprekend terug naar uw bedrijf.
Verschuiving pensioenrichtleeftijd - Zicht adviseurs

5 tips! wat kunt u doen om schade door bedrijfsstilstand te beperken?

 • Schrijf een crisismanagementplan zodat u vooraf rustig na kunt denken wat u in verschillende situaties richting uw klanten, leveranciers en niet onbelangrijk uw medewerkers moet communiceren.
 • Zorg dat de back-ups van uw administratie altijd up-to-date zijn en bewaar deze buiten uw bedrijf.
 • Houdt contact met een makelaar wat de mogelijkheden zijn voor tijdelijke huisvesting in uw omgeving.
 • Inventariseer wat er binnen uw bedrijf eventueel kan leiden tot bedrijfsstilstand. Denk hierbij aan de meest belangrijke machines, installaties, hulpmiddelen en grondstoffen.
 • Maak afspraken met andere leveranciers en eventueel concurrenten over bijvoorbeeld het overnemen van uw productiecapaciteit, zodat u uw afspraken naar uw afnemers kunt nakomen.
Roy Boevink - manager zakelijk advies
Maak een bedrijfscontinuïteitsplan. Zorg ook dat deze up-to-date blijft.
Roy Boevink - manager zakelijk advies

Roy Boevink

adviseur zakelijk

Bedrijfsschadeverzekering

Om de financiële gevolgen van bedrijfsstilstand te beperken, kunt u een bedrijfsschadeverzekering afsluiten. Dan wordt de misgelopen brutowinst bij bedrijfsschade door brand of een andere gedekte oorzaak vergoed. Dit kan bijvoorbeeld een vergoeding zijn van de huur van een tijdelijke bedrijfsruimte. Maar het kan ook zijn dat u door schade bij een belangrijke leverancier zelf te laat kan leveren, waardoor u omzet misloopt. Ook dit ‘toeleveranciersrisico’ kunt u verzekeren.

Graag leggen wij tijdens een persoonlijk gesprek de mogelijkheden aan u uit.
Bedrijfsstilstand - Zicht adviseurs

Extra kostenverzekering

Bij bedrijfsstilstand moet u vaak extra kosten maken om uw bedrijf voort te zetten. Bijvoorbeeld omdat u (tijdelijk) moet uitwijken naar een andere locatie of apparatuur moet huren. Maar ook de inzet van extra personeel of mailings naar klanten.

Een extra kostenverzekering zorgt ervoor dat de extra kosten die u moet maken om uw bedrijfsactiviteiten zo snel mogelijk weer op te starten na een calamiteit, gedekt zijn.

Extra kostenverzekering - Zicht adviseurs

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
944 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Tegen welke waarde verzeker ik mijn bedrijfspand?
  U verzekert in de meeste gevallen de herbouwwaarde. Dit is de waarde die een aannemer nodig heeft om het gebouw weer op te bouwen. Het kan ook zijn dat u niet wilt herbouwen en dan kunt u in overleg met de verzekeringsmaatschappij de verkoopwaarden uitgekeerd krijgen.
 • Wat hoort er allemaal bij het gebouw?
  Alle aan- en bijgebouwen en wat duurzaam onderdeel uitmaakt van het gebouw. Bijvoorbeeld hekwerken en toegangspoorten. Meestal maakt de fundering verzekeringstechnisch geen onderdeel uit van het gebouw, tenzij apart meeverzekerd.
 • Is het mogelijk om water en sneeuwdruk mee te verzekeren?
  Dit is mogelijk als het gebouw aan een aantal eisen voldoet. Dit hangt af van de lengte van de overspanning en of het een plat dak is.
 • Is het omzetverlies door tijdelijke sluiting ook gedekt op de gebouwenverzekering?
  Als er een verzekerde oorzaak is, dan kan omzetverlies worden uitgekeerd. Dit kan alleen niet op de gebouwenverzekering, maar op een aparte hiervoor bestemde verzekering. Wel kunt u de gemiste huurinkomsten uitgekeerd krijgen op de gebouwenverzekering.