Kennispartner van ICT-bedrijven voor verzekeringen en pensioen

De vraag naar ICT-diensten groeit. Dit komt mede doordat veel bedrijven hun ICT outsourcen naar gespecialiseerde ICT-partijen, waardoor ze zich op hun corebusiness kunnen richten en snel kunnen inspelen op verandering en nieuwe technologische mogelijkheden. De adviseurs van Zicht hebben veel kennis en ervaring op het gebied van de risico’s die ICT bedrijven lopen. Denk bijvoorbeeld aan letselschade bij uw personeel na het uitvoeren van werkzaamheden, een fout in gegeven advies, inbreuk op privacy of verlies van data.

Zoë helpt u graag verder

Kennispartner

Zicht heeft jarenlange ervaring in het risico- en verzekeringsvak. Door onze persoonlijke en regionale aanpak voor het midden- en kleinbedrijf zijn we een kennispartner van ICT-bedrijven.

Voor wie?

Voor alle bedrijven in de ICT-sector. Denk hierbij aan alle lagen van de digitale economie: dienstverlening, hardware, software, telecom en infrastructuur.

Vrouw met headset achter bureau – Specialismen – Zakelijk

Wat kunnen we voor u doen?

Onze adviseurs brengen risico’s in kaart. Ze bezoeken uw bedrijf of geven eigentijds advies via webcam. U ontvangt vervolgens een gedetailleerd adviesrapport waarin staat omschreven hoe u het beste met de risico’s kunt omgaan. Afgestemd op uw bedrijf en uw branche. Om te zorgen dat de gekozen oplossingen bij uw bedrijfssituatie blijven passen, spreken we samen af hoe vaak we deze controle uitvoeren.

De oplossing

Verzekeren is niet altijd de beste oplossing. Soms is het verstandiger om een risico te vermijden of te verminderen. Als u ervoor kiest om een risico wel te verzekeren, dan adviseren wij u over de financiële producten en diensten van een geselecteerd aantal aanbieders. Hierbij houden we onder andere rekening met de polisvoorwaarden, premie, manier van schadeafhandeling. Maar ook met onze eigen ervaringen.

Voor uw personeel de juiste oplossingen

Zeker in uw branche is het belangrijk om personeel met goede arbeidsvoorwaarden aan uw bedrijf te binden. Het pensioen en de inkomensrisico’s van uw personeel zijn daarom belangrijke aandachtspunten. De moderne werknemer vraagt immers meer dan standaardoplossingen op dit gebied.


Auto Draft 8

Veel ICT-ondernemers denken dat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering genoeg is. Vaak is dat niet zo.

Kees Hoogenraad

adviseur zakelijk
Auto Draft 8

Kees Hoogenraad

adviseur zakelijk

Beroepsaansprakelijkheid

Als u een adviserend bedrijf heeft, kan het voorkomen dat u een beroepsfout maakt. Voor ondernemers in de ICT-branche heeft Zicht een beroepsaansprakelijkheidsverzekering die het risico van vermogensschade en extra kosten veroorzaakt bij uw klant, dekt. Denk hierbij aan:

 • Contractbreuk, ongeacht of dit het gevolg is van een fout, inclusief het niet voldoen aan afgesproken specificaties en termijnoverschrijding.
 • Onzorgvuldigheid, bijvoorbeeld door een verkeerd advies of een vergissing tijdens uw werk. Wettelijke aansprakelijkheid als gevolg van de bedrijfsactiviteiten.
 • Schending van een geheimhoudings- of privacy plicht.
 • Verlies of beschadiging van documenten en elektronische data.
 • Inbreuk op een intellectueel eigendomsrecht, zoals een merkenrecht of auteursrecht.
 • Schade veroorzaakt door onderaannemers.
 • Kosten gemaakt door melding van inbreuk.

De dekking van deze verzekering is uitgebreider dan bij veel andere beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen.

Bedrijfsaansprakelijkheid

Veel ondernemers hebben een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Bij deze verzekering wordt onderscheid gemaakt in twee soorten schades.

 • Bij zaakschade gaat het om materiële schade.
 • Bij letselschade is er lichamelijk of geestelijk letsel ontstaan.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt niet de schade die ontstaat door een vergissing in uw werk. Dit gaat om het risico van beroepsaansprakelijkheid.

Iemand bezig op laptop, mobiel ernaast – Specialismen – Zakelijk

ICTWaarborg

Wij zijn er trots op dat we kennispartner van ICTWaarborg zijn. ICTWaarborg is dé brancheorganisatie voor bedrijven die ICT-producten en ICT-diensten leveren aan consumenten en/of bedrijven. Bedrijven die bij ICTWaarborg aangesloten zijn kunnen gebruik maken van extra premievoordelen op ons speciale Zicht ondernemerspakket. Lees meer over dit aanbod

Dutch Cloud Community

Dutch Cloud Community (DCC) is de branchevereniging van Internet Service Providers. Zij heeft als belangrijkste doel de belangen van haar leden te behartigen op de punten privacy, veiligheid, imago en opleiding. Wij zijn er trots op dat wij als kennispartner hierbij mogen helpen. Lees hier wat we voor DCC-leden kunnen doen

Neem contact op met onze ICT adviseur

Kees Hoogenraad
070-340 90 24
[email protected]

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
664 beoordelingen