Cursus preventiemedewerker – Zicht preventieservice

Ieder bedrijf moet tenminste één preventiemedewerker in dienst hebben. Samen met de bedrijfsarts en andere arbodienstverleners werkt de preventiemedewerker aan een gezond en veilig bedrijfsklimaat. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Over BHVNederland

BHVNederland is de opleider op het gebied van BHV, EHBO, AED&Reanimatie, Ploegleider BHV, Hoofd BHV en Preventiemedewerker. Er is vaak behoefte aan maatwerk, vandaar ze ook trainingen en workshops van deze opleidingen bieden. BHVNederland gelooft erin dat ieder mens in staat moet zijn een leven te redden. Alleen moet je dat wel leren. Iedereen is overigens ook verplicht anderen te helpen wanneer hier noodzaak toe is.

Ondernemers in Nederland worstelen soms met alle wettelijke eisen en normen. BHVNederland helpt bedrijven bij het vinden van de antwoorden en bij het, vooral praktisch, voldoen aan regels.

Man bekijkt checklist I-Pad – Preventieservice – Zakelijk

Cursus preventiemedewerker

Iedere onderneming is gebaat bij een gezonde en veilige werkomgeving. Of het nu gaat om het voorkomen van brand of de hoogte van het bureau, elk risico dat verzuim kan veroorzaken moet zo klein mogelijk worden gemaakt. Heel vaak ligt de oplossing in het bespreekbaar maken van het gevoel of de waarnemingen die zijn gedaan in de RI&E. Door het uitvoeren van deze risico-inventarisatie en evaluatie krijgt uw bedrijf een goed inzicht in de risico’s binnen een bedrijf.

Het Plan van Aanpak is de lijst met risico’s die kan en moet worden aangepakt. Hierbij is de preventiemedewerker de aangewezen persoon om de risico’s en oplossingen bespreekbaar te maken en advies uit te brengen aan het management.

Bij bedrijven tot 25 medewerkers mag de werkgever zelf de functie van preventiemedewerker uitoefenen. Boven de 25 medewerkers moet een medewerker worden aangesteld. Let op: ook de werkgever moet over voldoende inhoudelijke kennis beschikken om de functie van preventiemedewerker uit te kunnen en mogen oefenen.

Prijs

Als klant van Zicht krijgt u 10% korting. Selecteer de gewenste cursus op de site van BHVNederland en wil in het winkelmandje de kortingscode 10Zicht2024 in. Hierdoor betaalt u:

Cursus Prijs zonder korting
Cursus preventiemedewerker (1-daagse praktijktraining) € 309,-

BHVNederland kan de training ook op uw locatie verzorgen. Klik hier voor meer informatie.

Let op! Deze korting is speciaal voor Zicht vastgesteld tot 1-1-2025.

Contact met BHVNederland

Preventieservice - personeel - preventiemedewerker

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.