Het gaat om een juiste balans

De bedrijfsactiviteiten van Capi Europe vereisen een gigantisch terrein met een omvangrijke bebouwing en een uitgebreid machinepark. Allemaal zaken die schade kunnen oplopen tijdens het intensieve productieproces. Is dat risico wel volledig verzekerd en hoe staat Capi Europe hier in? Toine van de Ven: “Verzekeren is uiteraard niet mijn expertise, daar heb ik Zicht voor. Maar dat klinkt meteen alweer eenvoudiger dan het is, want ik heb er wel mijn eigen gedachten over. Niet alles hoeft van mij namelijk verzekerd te zijn, omdat je sommige dingen ook op een andere manier kunt afdekken. Verzekeren kost nu eenmaal geld en soms heb ik daar gewoon een alternatieve bestemming voor. Het gaat om een juiste balans en daar kan ik met Zicht heel goed over sparren.”

Meer kans met een goed onderbouwd verhaal

Om goed de vinger aan de pols van de actualiteit te houden, zitten Toine en de risicoadviseur van Zicht Jan Maas minimaal twee keer per jaar aan tafel om de stand van zaken door te spreken en het verzekeringspakket hierop af te stemmen. “Dat is niet onbelangrijk, want binnen onze branche hebben we voortdurend te maken met voortschrijdend inzicht en elke koerswijziging kan natuurlijk direct van invloed zijn op onze verzekeringen.

Whitepaper duurzaamheid verzekeren

Bent u ook bezig met het verduurzamen van uw bedrijfspand. Of denkt u daar over na maar weet u niet goed wat daarbij komt kijken? Duurzaam ondernemen doet u samen met uw medewerkers en samen met uw leveranciers. Het is een belangrijk initiatief waar (financiële) risico’s bij horen. En verzekeren is daar ook onderdeel van. Lees er meer over in deze whitepaper.

Deze functionaliteit werkt niet in Internet Explorer. Gebruik een andere internetbrowser.

Deze functionaliteit werkt niet op mobiel en tablet. Bekijk deze pagina op uw laptop of computer.

Er ging iets mis met het ophalen van dit formulier. Probeer de link in uw e-mail(nieuwsbrief) opnieuw.

Momenteel ligt het accent bij ons vooral op een goede brand- en bedrijfsschadeverzekering. Die hebben we zeker nodig voor ons dak, waar inmiddels 7.850 zonnepanelen op liggen. Een onderdeel van de dakconstructie is EPS-isolatie en dat is een van de meest brandbare dakisolaties. Hierdoor kan slechts een beperkt aantal verzekeraars dit risico verzekeren. Het was geen sinecure om onze belangen te verzekeren ondanks die EPS-dakbedekking, en het heeft ook een paar jaar geduurd om alle vinkjes te kunnen zetten. Maar Zicht heeft het met een goed onderbouwd verhaal wel voor elkaar gekregen en dat heb ik zeer op prijs gesteld.”

Je hebt niet alles in de hand

Het is begrijpelijk dat een risicoadviseur zoveel mogelijk risico’s wil afdekken. “Dat is zijn werk,” geeft Toine direct toe. “Als het aan Zicht lag, hadden we hier nog veel meer risico’s afgedekt. Want laten we eerlijk zijn: ik heb best een hoog-risico bedrijf. We hebben hier heel wat robots aan het werk, we draaien in de nacht in een groot gebouw waar op dat moment maar een paar mensen aanwezig zijn, we verwarmen water tot 200 graden. En ga zo maar door. Dus als hier iets misgaat, kunnen de gevolgen enorm zijn.

Een aantal belangrijke zaken hebben we dus op advies van Zicht goed geregeld. Maar niet alles. Dat vangen we onder meer op door preventiemaatregelen en trainingen voor mijn medewerkers. Ik laat bijvoorbeeld de brandweer in vol ornaat en met toeters en bellen aanrukken, zonder dat iemand weet wat er gebeurt. Dat helpt natuurlijk wel bij de bewustwording en wat mensen moeten doen als er echt iets gebeurt. Aan de andere kant zeg ik: preventie is leuk, maar ik kan niet 24/7 overzien en in de hand houden wat mijn mensen doen. Daar vind ik bij Zicht veel begrip voor en het is een geruststellende gedachte dat we op basis daarvan toch tot een uitgebalanceerd verzekeringspakket zijn gekomen. Ik ben als ondernemer gewend om snel te schakelen en flexibel te denken. Dat onze risicoadviseur dat prima aanvoelt en zijn adviezen en oplossingen daarop afstemt, vind ik een echte bonus.”

Toine van de Ven en Jaap Jongbloed – Zicht op Zaken

Meer weten over dit onderwerp?

Toine van de Ven is bij het verduurzamen van zijn pand geholpen door Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs. De risico’s zijn in kaart gebracht en de verzekeringen afgesloten. Ook meer weten over dit onderwerp?

De (video)podcast gemist? Bekijk of beluister hem hier


Liever luisteren? Speel hem hier af