Duurzame inzetbaarheid

Hoe is het met de mentale en fysieke gezondheid van uw medewerkers?

We werken al lange tijd veel thuis. En daarmee op afstand van elkaar. Weet u hoe het gaat met de gezondheid van uw medewerkers? Fysiek en mentaal? Zijn er (geld)zorgen bijvoorbeeld? Deze kunnen namelijk van grote invloed zijn op het verzuim binnen uw bedrijf. Een kleine investering in uw medewerkers op dit vlak kan een enorme besparing van verzuimkosten betekenen.
Bel Zicht voor aanvullende vragen
Of neem contact op met uw adviseur

Hoe houdt u uw medewerkers gezond?

Als we duurzame inzetbaarheid vertalen naar werknemers gezond houden, zowel fysiek als mentaal en we zien dat er al lange tijd thuis gewerkt wordt, kunt u dan beoordelen of dat bij al uw medewerkers het geval is? Neemt iedereen de moeite om op gezette tijden even afstand te nemen of een rondje te lopen? Zit iedereen te werken op een werkplek die klachten voorkomt of beperkt? Allemaal vragen die misschien op dit ogenblik niet vaak gesteld worden.
Het is niet alleen in het belang van uw werknemer, maar ook van u om te voorkomen dat uw medewerkers ziek worden of zelfs arbeidsongeschikt. Maar voordat het zover is, kan het al zijn dat productiviteit of zelfs betrokkenheid afneemt bij mensen. Hoe gaat u hier als werkgever mee om? En belangrijk is ook: wat is redelijk om van elkaar te verwachten?

Een gesprek hierover hebben, is een goed startpunt.
 • Want hoe gaat u om met thuiswerken in de toekomst?
 • Wat gaat u organiseren?
 • Hoe kunt u vaststellen dat alle werkplekken thuis aan de richtlijnen voldoen?
Duurzame inzetbaarheid - Zicht adviseurs

Uit onderzoek blijkt: inzicht geven in financiële zaken loont

Uit onderzoek blijkt dat mensen in onzekere tijden op zoek gaan naar zekerheid. Inzicht hebben in de financiële situatie maakt daar deel vanuit. Mensen sparen tijdens corona meer dan ooit laten recente onderzoeken zien. Daarmee rijst ook de vraag of mensen voldoende zicht hebben in financiën in geval van pensioen, overlijden of bij arbeidsongeschiktheid. Als werkgever kunt u helpen dit inzicht te krijgen.

Besparen op uw verzuimkosten

Geldzorgen zijn een belangrijke reden van verzuim, blijkt uit recente studies. Geldzorgen van uw werknemers kunnen van invloed zijn op verzuim binnen uw bedrijf. Signalen zijn niet altijd zichtbaar. Als iemand zijn baan verliest of als inkomsten dalen, kan er ook zorg zijn over partners of andere familieleden.
Een kleine investering in een medewerker kan een enorme besparing van verzuimkosten opleveren. Wij kunnen helpen om uw medewerkers inzicht te geven wat de impact is bij de eerder besproken situaties.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We helpen u graag.

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
944 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Wat dekt een ziekengeldverzekering?
  Met een ziekengeldverzekering kunt u eenvoudig de eerste 2 jaar van uw loondoorbetalingsverplichting verzekeren. U verzekert hierbij bijvoorbeeld 100% gedurende het eerste jaar en en 70% gedurende het 2e jaar. Daarbij kunt u zich verzekeren voor de kosten van verzuimpreventie, verzuimbegeleiding en re-integratie.
 • Is een ziekengeldverzekering verplicht?
  Een ziekengeldverzekering is niet verplicht. Als u in staat bent om zelf gedurende de eerste 2 jaar van uw zieke werknemer(s) het loon door te betalen, dan kunt u ervoor kiezen om dit risico zelf te dragen.
 • Heb ik invloed op de premie van de ziekengeldverzekering?
  Ja, zowel door een goed ziekteverzuimbeleid als ook door de keuze van uw verzekering. Een hoger eigen risico leidt tot een lagere premie.