Zakelijke verzekeringsclausules

Top 7 meest voorkomende clausules

Kunt u met een gerust hart zeggen dat de continuïteit van uw onderneming niet in het geding komt doordat u aan de aanvullende verplichtingen van verzekeringen voldoet? Deze clausules kunnen grote financiële gevolgen hebben. Daarom zetten we de 7 meest voorkomende clausules op een rij.
Bel Zicht
Wij regelen het voor u

1. Buitenopslag

Het is niet toegestaan om goederen, emballage en pallets binnen een afstand van 10 meter van de gevel op te slaan. Meer lezen over buitenopslag >

2. Leegstand

Als uw bedrijfspand geheel of gedeeltelijk leeg staat, kan de verzekeringsmaatschappij beperkte dekking opleggen. Meer lezen over leegstand >

3. Elektrische installatie

Uw elektrische installatie moet u minimaal iedere 3 of 5 jaar laten keuren door een erkend installatiebureau volgens NEN 1010/3140 of Scope 10. Na de keuring moet er een herstelverklaring worden afgegeven. De reden hiervoor is dat de meeste branden ontstaan door gebrekkige elektrische installaties. Via de Zicht preventieservice kunt u tegen een gereduceerd tarief een inspectie laten uitvoeren.

4. Brandgevaarlijke werkzaamheden

Wordt er in of om uw bedrijfspand gewerkt met open vuur, lassen of het afbranden van verf? Bijvoorbeeld doordat de toplaag van het platte dak vervangen wordt? Zorg dan dat dit onder strikte voorwaarden gebeurt die ook vooraf vastgelegd zijn in het formulier brandgevaarlijke werkzaamheden. Als u dit invult met degene die het werk uitvoert, verlegt u hiermee de bewijslast naar de verzekeringsmaatschappij.

5. Alarminstallatie

Zorg voor een goed werkende installatie met onderhoudscontract. De installateur bepaalt op basis van waarde concentratie en aantrekkelijkheid van de goederen welke klasse er nodig is. Zorg ervoor dat deze installatie aangelegd is door een gecertificeerd/erkend beveiligingsbedrijf. Deze vindt bijvoorbeeld via de Zicht preventieservice.

Naast elektronische beveiliging eisen maatschappijen heel vaak ook bouwkundige eisen, zoals bepaalde sloten op ramen en deuren.
Zicht preventieservice - Zicht adviseurs

6. Blusmiddelen

Zorg voor voldoende blusmiddelen en laat u hiervoor adviseren door een erkend bedrijf. Want wat is voldoende? En zorg voor een onderhoudscontract!

7. Afval

Leegt u dagelijks de asbakken en afvalemmers in metalen afvalbakken met deksels? Of in afvalbakken van een onbrandbare en/of zelfdovende constructie?
Meer lezen over clausules?
Clausulecheck voor ondernemers

Wij regelen het voor u

  • U hoeft het niet alleen te doen
  • Direct contact met een adviseur
  • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
953 beoordelingen
Veelgestelde vragen