Clausulecheck voor ondernemers

Clausulecheck voor ondernemers:

is uw bedrijfsvoering aangepast aan uw verzekering?

Staan de containers minimaal 10 meter van het bedrijfspand? Wanneer is voor het laatst de elektrische installatie gecontroleerd? Is de inbraakpreventie goed geregeld?  Dit zijn drie risico’s die vaak voorkomen bij bedrijven en zijn in een clausule verwerkt.
Bel Zicht
Wij regelen het voor u

Wat zijn verzekeringsclausules?

Clausules zijn uitbreidingen of juist beperkingen op de polisvoorwaarden (ook wel verzekeringsvoorwaarden genoemd). Door het niet naleven van de polisvoorwaarden en clausules heeft zo’n 70-75% van de verzekeringen geen of slechts een beperkte waarde. Bij schade kan dit tot grote financiële gevolgen leiden als maar een gedeelte of zelfs helemaal geen schade-uitkering volgt. En dat is zonde! Hoe zit dit bij uw bedrijf? Een antwoord op deze vraag bieden wij u met de Zicht clausulecheck.

De vijf belangrijkste clausules

Weet u wat de vijf belangrijkste clausules bij verzekeringen zijn?
 1. Buitenopslag: brandbare zaken moeten minimaal 10 meter van het bedrijfspand worden opgeslagen. Meer lezen over buitenopslag >
 2. Leegstand: bij (gedeeltelijke) leegstand van het bedrijfspand geldt een beperkte dekking. Meer lezen over leegstand >
 3. Elektrische installatie: iedere drie jaar moet de elektrische installatie gecontroleerd worden en deze moet voldoen aan de NEN 1010-norm.
 4. Afval: dagelijks moeten asbakken en afvalemmers in metalen afvalbakken met deksels geleegd. Of in afvalbakken van ontbrandbare en/of zelfdovende constructie.
 5. Inbraakpreventie: het pand moet beveiligd zijn volgens de Borg-beveiligingsklasse. En deze moet aangelegd zijn door een gecertificeerd/erkend beveiligingsbedrijf.
Clausulecheck - Zicht adviseurs

Zicht clausulecheck

Tijdens het afhandelen van schades hebben we gemerkt dat veel bedrijven deze voorwaarden en clausules niet goed lezen. Dat heeft al vaak geleid tot enorme kostenposten. Want als u niet aan een gestelde voorwaarde of clausule voldoet, ontvangt u bij schade mogelijk geen uitkering! Daarom vinden wij het belangrijk om uw polisvoorwaarden en clausules met u te bespreken. We controleren (tijdens ons periodiek overleg) of uw bedrijfsvoering is aangepast aan de clausules die op de verzekeringen staan. Op basis van de bevindingen uit de Zicht clausulecheck maken we verdere afspraken.

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,6
1468 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Tegen welke waarde verzeker ik mijn bedrijfspand?
  U verzekert in de meeste gevallen de herbouwwaarde. Dit is de waarde die een aannemer nodig heeft om het gebouw weer op te bouwen. Het kan ook zijn dat u niet wilt herbouwen en dan kunt u in overleg met de verzekeringsmaatschappij de verkoopwaarden uitgekeerd krijgen.
 • Wat hoort er allemaal bij het gebouw?
  Alle aan- en bijgebouwen en wat duurzaam onderdeel uitmaakt van het gebouw. Bijvoorbeeld hekwerken en toegangspoorten. Meestal maakt de fundering verzekeringstechnisch geen onderdeel uit van het gebouw, tenzij apart meeverzekerd.
 • Is het mogelijk om water en sneeuwdruk mee te verzekeren?
  Dit is mogelijk als het gebouw aan een aantal eisen voldoet. Dit hangt af van de lengte van de overspanning en of het een plat dak is.
 • Is het omzetverlies door tijdelijke sluiting ook gedekt op de gebouwenverzekering?
  Als er een verzekerde oorzaak is, dan kan omzetverlies worden uitgekeerd. Dit kan alleen niet op de gebouwenverzekering, maar op een aparte hiervoor bestemde verzekering. Wel kunt u de gemiste huurinkomsten uitgekeerd krijgen op de gebouwenverzekering.