Vervoerdersaansprakelijkheid

Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering - verzeker goederen van uzelf of anderen

Als u goederen van uzelf of anderen vervoert of laat vervoeren, dan loopt u het risico dat deze beschadigd raken of gestolen worden. De vervoerder die de vracht voor u rijdt, is zelf vaak slechts beperkt aansprakelijk. Met een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering van Zicht verzekert u zich tegen schadeclaims.
Bel ons
Wij regelen het voor u

Wat dekt de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering?

Dekking voor

Met een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering verzekert u de goederen die u vervoert tegen schadeclaims als gevolg van beschadiging, verlies of diefstal. 

Goed om te weten

 • Raken de goederen die vervoerd worden kwijt of beschadigd? Is er brand in een overslagloods? Een goederentransportverzekering dekt de schade door verlies en beschadiging van uw goederen onderweg. Of dat nu per vrachtwagen,  trein, schip of vliegtuig is.
 • Een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering kunt u afsluiten als onderdeel van het Zicht ondernemerspakket. Hiermee ontvangt u direct korting op uw premie.

Ook de goederen in uw auto goed verzekerd?

Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering - Zicht adviseurs

Diefstal van de spullen uit uw bedrijfswagen kan bijzonder vervelend zijn. Zeker als het om uw gereedschap gaat, of uw bestellingen. U kunt dan namelijk de afspraken met uw klanten niet nakomen. Met de eigen vervoerverzekering dekt u zich hier goed tegen in. De verzekering dekt de waarde van zowel de goederen die structureel in uw auto liggen als de goederen die u tijdelijk vervoert. 

Bel ons
Wij regelen het voor u

Matthieu Versluis - Zicht adviseurs
Controleert u het factuurbedrag aan vrachtpenningen goed?
Matthieu Versluis - Zicht adviseurs

Matthieu Versluis

adviseur zakelijk

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat

62% heeft dit risico

Als u goederen van uzelf of anderen vervoert of laat vervoeren, dan loopt u het risico dat deze beschadigd raken of gestolen worden. De vervoerder is vaak slechts beperkt aansprakelijk.
Ook interessant
Gerelateerde verzekeringen
Veelgestelde vragen

 • Welke dekking biedt de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering?
  De vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering biedt een standaard dekking, die aangevuld kan worden met één of meerdere extra dekkingen die aansluiten op uw type bedrijf. De standaard dekking van de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering bestaat uit het vergoeden van de financiële schade als gevolg van beschadiging of verlies van de vervoerde lading van derden.
 • Is het soort vervoer van belang bij een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering?
  Voor een passende vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering is ook het soort vervoer van belang:
  • Bij koel-/vriesvervoer is het van groot belang dat er naast dekking voor schade door het uitvallen van de koelmotor ook dekking is voor schade door het verkeerd instellen van de koelmotor.
  • Bij tankvervoer is het belangrijk om een uitgebreide dekking te hebben voor schade als gevolg van contaminatie (vermenging) van goederen. Een niet goed gereinigde tank kan immers grote schade veroorzaken!
  Om welk soort vervoer het ook gaat, Zicht adviseurs leveren u altijd een oplossing op maat.
 • Waarom zou ik via Zicht adviseurs mijn vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van vervoerdersaansprakelijkheidverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering die het best bij uw wensen past. Wij zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.