Werkmaterieelverzekering

Werkmaterieelverzekering - verzeker uw werkmaterieel 

Een werkmaterieelverzekering verzekert uw zelfrijdend werkmaterieel. Een graafmachine raakt een ondergrondse kabel (materiële schade) waardoor de fabriek stilvalt (immateriële schade). Een werknemer rijdt met een heftruck de loods uit en ziet niet dat er juist een collega passeert (letselschade). U bent verplicht hiervoor een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Er geldt ook een vergoeding voor schade aan het werkmaterieel zelf. De werkmaterieelverzekering van Zicht is volledig af te stemmen op de praktijk van uw bedrijf.

Bel Zicht
Wij regelen het voor u

Kies voor Zicht adviseurs

Wat dekt de werkmaterieelverzekering?

Dekking voor

 • Een werkmaterieelverzekering beschermt u tegen onvoorziene kosten door schade aan het werkmaterieel zelf, of door schade veroorzaakt door werkmaterieel dat zich op eigen kracht kan voortbewegen. Denk hierbij aan heftrucks, palletwagens, maai- of graafmachines, tractoren en hoogwerkers. 
 • Er geldt ook een vergoeding voor schade aan kabels, buizen, leidingen en ondergrondse eigendommen. 

Goed om te weten

 • Als eigenaar van zelfrijdend landbouw- en werkmaterieel bent u zich verplicht te verzekeren voor schade die u aan anderen toebrengt. Ook als het materieel alleen op eigen terrein wordt gebruikt. Wij noemen dit WAM plichtig.
 • U bent niet alleen in Nederland verzekerd, maar ook in de hele Benelux, Duitsland en Frankrijk. 

Ook schade aan uw werktuigen goed verzekeren?

Werkmaterieelverzekering - Zicht adviseurs
Bel Zicht
Wij regelen het voor u

Schadeverzekering werktuigen

 • Naast een aansprakelijkheidsdekking kunt u voor werktuigen ook een casco dekking, voor schade aan het werktuig zelf, afsluiten. 
 • Bij werkmaterieel jonger dan 7 jaar is in de meeste gevallen ook schade gedekt die veroorzaakt is door het kapotgaan van een onderdeel door een eigen gebrek (mits niet door slijtage). 
 • Ook is er de mogelijkheid de schade aan luchtbanden mee te verzekeren.

Goed om te weten

 • Sinds 1 juli 2015 is een T-rijbewijs nodig voor het rijden op de openbare weg met een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS).
 • Het T-rijbewijs geldt voor landbouwtrekkers, grondverzetmachines, hoogwerkers en bepaalde heftrucks wanneer die op de openbare weg actief zijn.
 • De gewijzigde regelgeving is van invloed op verzekeringen voor werkmaterieel. 

Axel Geers - Zicht adviseurs
Ga vast na hoe snel u uw landbouwmaterieel kunt vervangen in geval van schade.
Axel Geers - Zicht adviseurs

Axel Geers

adviseur zakelijk

Wij regelen het voor u

 •  U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat

48% heeft dit risico

Door het werken met materieel zoals landbouwwerktuigen, graafmachines en heftrucks kan schade ontstaan aan het materieel zelf of aan derden.
Ook interessant
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
953 beoordelingen

Verzekeringspakket

U kunt deze verzekering ook afsluiten binnen het verzekeringspakket voor ondernemers.
Dan krijgt u korting oplopend tot 10%

Gerelateerde verzekeringen
Veelgestelde vragen
 • Moet ik een WA verzekering afsluiten voor mijn werkmaterieel?
  Als eigenaar van landbouw- en werkmaterieel met een kenteken bent u verplicht zich te verzekeren voor schade die u aan anderen toebrengt. Ook als het materieel alleen op eigen terrein wordt gebruikt. Wij noemen dit WAM-plichtig. WAM is de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen. Voor voertuigen zonder kenteken is het verstandig om een WA verzekering af te sluiten.
 • Krijg ik schade aan mijn eigen materieel vergoed?
  Aan uw werkmaterieel kan ook schade ontstaan door eigen gebrek van het materieel. Denk aan een constructie-, materieel- of fabricagefout. De meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden dit als het object niet ouder is dan 6 jaar. Vaak staan er uitsluitingen in de polisvoorwaarden van de werkmaterieelverzekering genoemd. Hierdoor loopt u het risico dat schade door eigen gebrek van het materieel niet verzekerd is. Om te zorgen dat u bij schade geen onverantwoord risico loopt, kunt u er voor kiezen de dekking op uw verzekering uit te breiden.
 • Waarom zou ik via Zicht adviseurs mijn werkmaterieel verzekeren?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van werkmaterieelverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een werkmaterieelverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. Wij zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.