Loondoorbetalingsverplichting bij ziekte

Als uitzendbureau heeft u voor uw eigen medewerkers, maar ook voor sommige groepen uitzendkrachten bij ziekte een loondoorbetalingsverplichting. Deze verplichting is maximaal twee jaar of de duur van het tijdelijke contract als dat korter dan twee jaar is. U kunt dit verzekeren door het afsluiten van een ziekengeldof verzuimverzekering.

Voorbeeld 1: fase A/1-2 met uitzendbeding

Afbeelding voorbeeld 1_loon_Flex_240716

Stel uitzendkracht fase A/1-2 met uitzendbeding heeft een 4-wekelijks contract. Hij wordt ziek, dan komt die terecht in de loondoorbetaling tot einde contract. Daarna gaat hij ziek uit dienst en komt in de Ziektewet. Loondoorbetaling en Ziektewet is maximaal 24 maanden. Daarna gaat hij over naar de WGA. Op een ziekteverzuimverzekering is geen dekking voor het risico van loondoorbetaling bij ziekte voor fase A/1-2 met uitzendbeding. Dit is wel mogelijk door een Ziektewet ERD verzekering af te sluiten. 

Voorbeeld 2: fase A/1-2 zonder uitzendbeding of fase B/3

Afbeelding voorbeeld 2_loon_Flex_240716

Stel uitzendkracht fase A/1-2 zonder uitzendbeding of fase B/3 heeft een contract voor 1 jaar. Hij wordt na 8 maanden ziek. Hij heeft dan nog 4 maanden recht op loondoorbetaling. Daarna gaat hij ziek uit dienst en komt in de Ziektewet. Op een ziekteverzuimverzekering is in deze situatie wel dekking voor het risico van loondoorbetaling bij ziekte.  


Alfons Mulder_K2A1130

De loonbetalingsverplichting is niet altijd verzekerd op een ziekteverzuimverzekering. Hier zijn wel andere oplossingen voor. 

Alfons Mulder

adviseur inkomen
Alfons Mulder_K2A1130

Alfons Mulder

adviseur inkomen

Veel gestelde vragen

Welke groepen uitzendkrachten zijn verzekerd op een ziekteverzuimverzekering?

Uitzendkrachten zijn formeel werknemers van uw bedrijf, waardoor u dus ook een loondoorbetalingsverplichting. Maar dat betekent niet dat ze alle uitzendkrachten ook verzekerd zijn op een ziekteverzuimverzekering. In onderstaand overzicht is weergegeven welke groepen uitzendkrachten verzekerd zijn op een ziekteverzuimverzekering en welke groepen niet. 

Welke werknemers zijn verzekerd met de ziekteverzuimverzekering?

Werknemers en uitzendkrachten met een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd zijn verzekerd.

Wat als het contract van een zieke werknemer afloopt?

Als een werknemer ziek uit dienst gaat en nog geen 2 jaar ziek is geweest, dan komt deze werknemer in de Ziektewet.

Vragen?
Ik help u graag!

Alfons Mulder
06-274 436 65
[email protected]

Wij regelen het voor u

  • U hoeft het niet alleen te doen
  • Direct contact met een adviseur
  • Altijd advies op maat