Verzuimpreventie – Zicht preventieservice

Om uw klanten goed te kunnen bedienen, heeft u gezond personeel nodig. Een zieke werknemer kost gemiddeld € 250,- per dag. U kunt dit risico verzekeren, maar voorkomen is natuurlijk beter voor u en uw werknemer. Bovendien heeft u een aantal wettelijke verplichtingen ten aanzien van preventie. Wat moet u regelen op het gebied van preventie?

Over HCS

Dat onze samenleving er in 2030 anders uitziet dan nu, dat weten we wel zeker. Want de wereld verandert continu en in een steeds hoger tempo. Zo ook de wereld van werk. Als werkgever is het de kunst hierin op eigen kracht koers te houden en steeds slim en snel de juiste beslissingen te nemen. HCS is een deskundige partner die je helpt de stap naar voren te kunnen blijven zetten. Oók onder voortdurend veranderende omstandigheden. Onze experts luisteren, analyseren met een frisse blik en maken innovatief gebruik van data om te komen tot passende oplossingen. Wij zijn er voor mensen als het erop aankomt en geven aandacht.

Vrouw praat in vergadering – Preventieservice – Zakelijk

Verzuimpreventie

Naast het uitvoeren van een RI&E kunt u in het kader van verzuimpreventie bij HCS terecht voor verschillende onderdelen.

Preventiemedewerker

Elk bedrijf met personeel in dienst is wettelijk verplicht om een preventiemedewerker aan te stellen. De preventiemedewerker helpt u als werkgever om arbeidsomstandigheden, werkdruk, werksfeer positief te beïnvloeden.

  • De preventiemedewerker werkt samen met de bedrijfsarts.
  • De ondernemingsraad/personeelsvertegenwoordiging heeft instemmingsrecht bij de benoeming van de preventiemedewerker.
  • De Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) wordt opgesteld in overleg met de preventiemedewerker.

Een training preventiemedewerker is niet wettelijk verplicht, maar wel aan te raden. De kosten van de training bedragen circa € 595,- exclusief BTW en inclusief lunches op beide trainingsdagen. Vraag aan door middel van het contactformulier.

Preventief arbeidsomstandighedenspreekuur

Uw medewerkers mogen de bedrijfsarts ook raadplegen als zij (nog) niet ziek gemeld zijn. Het spreekuur is anoniem. HCS faciliteert dit in het product Arbodienstverlening. Vul het contactformulier in als u wilt weten welk abonnement het beste bij u past.

Duurzame inzetbaarheid

Om de kwaliteit van de arbeidsorganisatie te verbeteren kunt u uw leidinggevenden ook trainen in het voorkomen van en omgaan met verzuim van werknemers of een gesprek aangaan met de adviseurs. Op basis van uw wensen brengt HCS graag een offerte voor u uit.

Prijzen

Op basis van uw wensen brengt HCS graag een offerte voor u uit. Vul hiervoor het contactformulier in.

Contact met HCS

Preventieservice - personeel - verzuimpreventie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.