Top 5 risico's

Top 5 risico's bij Nederlandse bedrijven

Ondernemen is risico lopen, dat weet u als geen ander. Maar weet u ook welke impact die risico’s hebben op uw bedrijfscontinuïteit? De vijf risico’s die het meeste invloed hebben op de bedrijfscontinuïteit, hebben we voor u uitgelicht.
Bel Zicht
We adviseren u graag

BedrijfsRisicoVerkenner

Met de BedrijfsRisicoVerkenner brengen wij bedrijfsrisico’s in kaart. En geven we aan wat de eventuele financiële gevolgen daarvan kunnen zijn en welke maatregelen u daar tegen kunt nemen. Dit doen we bij bedrijven door heel Nederland in verschillende branches. Al onze jarenlange ervaring en kennis, hebben we gebundeld in de risicometer.

De risicometer

Per bedrijfsrisico ziet u bij hoeveel procent van de bedrijven, waar wij een BedrijfsRisicoVerkenner voor hebben opgesteld, dit risico zich voordoet. De risicometer geeft met kleuren aan hoe groot de invloed van dit risico is op de bedrijfscontinuïteit.

BedrijfsRisicoVerkenner - Zicht adviseurs

1. Schade als gevolg van onbehoorlijk bestuur

Hierdoor kan er schade ontstaan aan de onderneming of aan derden. Als bestuurder kunt u voor deze schade privé aansprakelijk worden gesteld. De schadebedragen kunnen fors oplopen en grote financiële consequenties hebben.

Top 5 risico's - Zicht adviseurs

2. Saneringskosten bij milieuschade

Bedrijven hebben een wettelijke saneringsplicht. Milieuschade ontstaat sneller dan u denkt. Niet alleen op de locatie waar uw bedrijf gevestigd is, maar ook op de locatie waar u werkt. Al bij het blussen van een kleine brand bijvoorbeeld kan verontreinigd water de bodem vervuilen. Voor de kosten van het opruimen van de vervuiling bent u verantwoordelijk.

Top 5 risico's - Zicht adviseurs

3. Schade aan of door werknemers in het verkeer

Als uw werknemers onder werktijd betrokken raken bij een verkeersongeval, dan kunt u als werkgever aansprakelijk worden gesteld voor de schade die zij lijden.

Top 5 risico's - Zicht adviseurs

4. Schade als gevolg van aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid is een van de eerste risico’s waar ondernemers aan denken. U kunt aansprakelijk gesteld worden voor schade en kosten die u of uw werknemers veroorzaken bij de uitvoering van werkzaamheden of het maken van beroepsfouten. De gevolgen kunnen variëren van een verkeerd
advies tot (ernstige) letselschade.


Top 5 risico's - Zicht adviseurs

5. Extra kosten bij langdurige arbeidsongeschiktheid van werknemers

Als uw medewerker ziek wordt of door een ongeval niet meer kan werken, dan betaalt u de eerste twee jaar het loon door, zoals in de arbeidsvoorwaarden is afgesproken. U doet er bovendien samen alles aan om de medewerker terug te laten keren op het werk. Lukt dit ondanks alle inspanningen niet?
Dan krijgt uw medewerker te maken met de wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Het inkomen kan dan behoorlijk achteruit gaan en zelfs op bijstandsniveau uitkomen.

Top 5 risico's - Zicht adviseurs

Wij regelen het voor u

  • U hoeft het niet alleen te doen
  • Direct contact met een adviseur
  • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
944 beoordelingen
Veelgestelde vragen