Duiken met dolfijnen

Duiken met dolfijnen? Dit zijn de beste plekken

8 juni 2018
Dolfijnen zijn misschien wel de leukste en slimste dieren van de onderwaterwereld. Staat duiken of snorkelen met deze prachtige wezens op je verlanglijstje? Dit zijn de beste plekken voor een (verantwoorde) ontmoeting:

Goed verzekerd op duikvakantie?

Belangrijk: doe het verantwoord

Omdat bij Schox dierenwelzijn altijd boven vermaak gaat, geven we je vooraf een tip. We raden je aan om nooit te kiezen voor een (vaak dure) ontmoeting met dolfijnen in gevangenschap. Getrainde dolfijnen ervaren vaak veel stress en zijn niet gelukkig. Kies dus liever voor een ontmoeting met wilde dolfijnen in hun eigen leefomgeving. Dolfijnen zijn van nature nieuwsgierig, dus ook in het wild is de kans groot dat ze van dichtbij kennis komen maken!

Egypte

Midden in de Rode zee, bereikbaar per boot vanuit Marsa Alam, Port Ghalib maar ook vanuit Hurghada (+-/ 2 uur varen) ligt een gebied dat bekend staat als ‘Dolphin House’. In dit gebied wonen het hele jaar door dolfijnen. De kans dat je ze zult zien, is dan ook bijna 100%! Je kunt bij diverse duikcentra een boottour boeken en met dolfijnen zwemmen en snorkelen. Aanraken of achtervolgen mag niet, maar vaak genoeg komen de dieren uit nieuwsgierigheid vanzelf naar je toe.
Duiken met dolfijnen

De Azoren

Ook rond de Azoren leven het hele jaar door dolfijnen. Ze zijn het meest te vinden tussen de eilanden Pico, Sao Jorge en Faial. Het water rond deze eilanden is heel helder, je spot de dolfijnen dan ook gemakkelijk. Er zijn diverse boottochten en arrangementen te boeken waarbij steeds twee personen het water in mogen om kennis te maken met de dolfijnen.

Australië

In heel Australië zijn er mogelijkheden om wilde dolfijnen te spotten en (als de weersomstandigheden het toelaten) met ze te zwemmen. Dolfijnen spotten wordt in Australië streng gereguleerd door de overheid. Slechts een aantal organisaties mag tours aanbieden. In de Australische zomer (tussen oktober en mei) heb je de meeste kans op een ontmoeting.

Mauritius

In de zee rond Mauritius leven diverse soorten dolfijnen. Vanuit de westkust van het eiland organiseert men excursies waarbij je met dolfijnen kunt zwemmen. De beste tijd om de dieren te zien is in onze zomermaanden. In deze periode kun je een dolfijntour ook combineren met walvis spotten!
Duiken met dolfijnen

Hawaii

Naast een surfersparadijs, is Hawaii ook een geweldige bestemming voor het ontmoeten van speelse langsnuitdolfijnen. Vanuit Kailua-Kona, Keauhou en Kona vertrekken dagelijks excursies, waarbij je vaak ook kunt zwemmen en snorkelen met de dieren. De dolfijnen leven het hele jaar door rond Hawaii, dus de kans dat je ze tegenkomt is groot.

Goed verzekerd op duikvakantie?

Kies dan voor de Schox onderwatersport- en reisverzekering.

Wij regelen het voor u


 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur

Lees nu ons nieuwste blog!

Wist je dat er ook een 'Marine Big Five' bestaat? Benieuwd om welke dieren het gaat en waar ter wereld je ze tegen kan komen? Lees dan vooral verder!

Ook interessant
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
1035 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Sluit ik de Schox onderwatersport- en reisverzekering voor één bepaalde duikreis af?
  Nee, de Schox duikverzekering is een doorlopende verzekering. U bent het hele jaar door verzekerd als u op reis gaat, dus ook als u niet gaat duiken. Lees verder
 • Is de gratis annuleringsdekking per persoon of per reis?
  De gratis annuleringsdekking is per reis. Lees verder
 • Bestaat de duikverzekering van Schox uit een vast pakket of is maatwerk mogelijk?
  De Schox duikverzekering is op maat samen te stellen. Lees verder
 • Ben ik tegen dag- of nieuwwaarde verzekerd?
  Uw onderwatersportuitrusting, met uitzondering van (duik-)kleding, die niet ouder is dan drie jaar is tegen de nieuwwaarde verzekerd. Lees verder
 • Wat houdt de dekking tegen het thuisrisico voor de duikuitrusting in?
  Uw duikuitrusting is ook op uw vaste woonadres tot een bedrag van € 5.000,- verzekerd tegen onvoorziene schade. Lees verder
 • Wat houdt de dekking automobilistenhulp in?
  Deze rubriek biedt tijdens uw vakantie dekking tegen de kosten van arbeidsloon bij reparatie van uw auto langs de weg, vervoer naar een reparatie-inrichting, berging en bewaking en rechtsbijstand. Lees verder
 • Ben ik ook verzekerd als ik in Nederland ga duiken?
  Ja, u bent ook verzekerd als u in Nederland gaat duiken. Er hoeft dan geen sprake te zijn van een geboekte reis. Lees verder
 • Ben ik ook verzekerd tegen schade aan geleende spullen?
  Nee, de verzekering biedt geen dekking tegen schade aan geleende spullen. Lees verder
 • Wie moet ik bellen als ik op reis of tijdens het duiken in Nederland een beroep moet doen op hulpverlening?
  Voor zeer acute hulp belt u uiteraard de reguliere hulpverleners (Nederland: 112). Voor hulpverlening op het gebied van repatriëring, het regelen van vervoer, medicijnen, overlijden etc. neemt u contact op met de Schox alarmcentrale +31 88 020 93 45. Houd uw polisnummer bij de hand en meld dat u verzekerd bent bij Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs.
 • Is de Schox onderwatersport- en reisverzekering alleen door actieve duikers aan te vragen?
  Iedere duiker kan de Schox duikverzekering aanvragen. De verzekering biedt echter geen dekking voor professionele duikactiviteiten. Lees verder
 • De bagagedekking is onvoldoende voor mijn duikuitrusting en/of foto- en videoapparatuur. Biedt Zicht daar een oplossing voor?
  Uw duikuitrusting is binnen rubriek Bagage (en duikuitrusting) maximaal verzekerd tot € 5.000,-. Lees verder