Gevolgen voor uw verzekering

Vallen zonnepanelen onder uw verzekering?

Zonnepanelen worden veel geplaatst. Een flinke investering, maar levert op termijn ook geld op. Soms leiden deze groene investeringen tot problemen bij schade. Er zijn helaas al een aantal voorbeelden in de kranten verschenen van situaties waarbij het mis is gegaan. Wat krijgt u uitbetaald als u schade heeft door hagelinslag, brand, diefstal, storm, vorst of instorting?
Bel Zicht
Wij regelen het voor u

Gebouwenverzekering

Zonnepanelen vallen in de meeste gevallen onder de dekking van uw gebouwenverzekering. Hierbij wordt er van uitgegaan dat de panelen ‘aard en nagelvast’ worden bevestigd en dat er sprake is van een ‘belang’ als eigenaar van de installatie. Of de genoemde schades ook vergoed worden, kunt u het beste bij uw adviseur controleren. Dat is namelijk per verzekeringsmaatschappij verschillend.

Machinebreukverzekering

U kunt zonnepanelen ook via een zogenoemde machinebreukverzekering verzekeren. Deze verzekering biedt een uitgebreidere dekking dan de gebouwenverzekering. Het productieverlies van uw zonnepanelen kan worden meeverzekerd. Wilt u weten of dit in uw situatie mogelijk is? Vraag dan uw adviseur.

Juiste verzekerd bedrag

Wilt u gaan investeren in zonnepanelen? Dan is het van belang uw adviseur hiervan op de hoogte te brengen. Uw adviseur kan aangeven wat voor u de beste oplossing is om het juiste verzekerd bedrag vast te stellen. Want niets is zo teleurstellend om er bij schade achter te komen dat u te weinig heeft verzekerd.

Daarom adviseren wij u de herbouwwaarde van uw gebouw goed vast te stellen. Dit kan door een taxatie, waardebepaling (beide door een erkend taxateur), het invullen van een herbouwwaardemeter of het gebruik maken van een zogenoemde adresscan.
Zonnepanelen en de verzekering - Zicht adviseurs

Jarl Rijken - Zicht adviseurs
Via de Zicht preventieservice krijgt u 10% korting op een taxatie van een gebouw. Kijk op www.zichtpreventieservice.nl.
Jarl Rijken - Zicht adviseurs

Jarl Rijken

adviseur zakelijk

8 stappenplan bij het plaatsen van zonnepanelen

Steeds meer ondernemers kiezen voor zonnepanelen op hun bedrijfspand. Overweegt u ook zonnepanelen op uw bedrijfspand te laten plaatsen? Lees dan ons stappenplan.

Wij regelen het voor u

  • U hoeft het niet alleen te doen
  • Direct contact met een adviseur
  • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
953 beoordelingen
Veelgestelde vragen