Fietsverzekering tips

Moet ik mijn fiets verzekeren?

Een verzekering is zinvol als u het financiële risico zelf niet wilt of kunt dragen. Dat geldt ook voor een fietsverzekering. Deze afweging kunt u het beste zelf maken. Veel mensen kiezen voor de zekerheid van een fietsverzekering. Uit een onderzoek van de Consumentenbond bleek dat van de 193 mensen die net een nieuwe fiets hadden gekocht er 121 een verzekering afsloten.
088-020 93 03
of app 06-512 076 88
Bel me terug

Meer actueel nieuws over fietsverzekeringen?

Schrijf u dan in voor onze e-mailnieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van nuttige tips, nieuws over wetgeving, acties  en aanbiedingen.

Nu inschrijven >

Aankoopprijs fiets

De gemiddelde aankoopprijs van een nieuwe fiets is meer dan € 1.000,-.  Dat is een flinke stijging ten opzichte van enkele jaren gelden. De fietsen worden steeds luxer. Hierdoor stijgt ook het aantal fietsendiefstallen.

Wat houdt de verzekering in?

U kunt uw fiets verzekeren tegen diefstal, maar ook tegen beschadiging. Bijvoorbeeld de schade van een aanrijding of als de fiets valt. Schade door slijtage hoort er niet bij. Naast deze basisdekking kunt u ook aanvullende dekkingen afsluiten: Zoals verhaalsrechtsbijstand, ongevallenverzekering en pechhulp.
Fietsverzekering - Zicht adviseurs

Wat kost een fietsverzekering?

Dat hangt af van de aanschafprijs van de fiets, het verzekeringspakket en vooral van de regio waar u woont.

Goed om te weten

 • Omdat de prijsverschillen tussen fietsverzekeringen groot zijn, is het niet handig om direct bij de winkel een verzekering af te sluiten.
 • Als u op de fiets een ongeluk veroorzaakt, valt dat onder de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering.
 • Sommige verzekeringen hebben bij diefstal een eigen risico.

Waar op letten

 • Vergelijk eerst premies voordat u een fietsverzekering afsluit.
 • Als u al een rechtsbijstand verzekering heeft is de dekking verhaalsrechtsbijstand niet nodig.
 • Als u een fietssleuteltje kwijtraakt en u laat een reservesleuteltje maken, vergeet dit dan niet te melden bij de verzekeringsmaatschappij. Daarmee voorkomt u eventuele problemen als uw fiets gestolen wordt.

Uw fietsverzekering vergelijken? 

 • Dat doen we graag voor u! 
 • Bel onze adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
953 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Kan ik ook een fietsverzekering afsluiten voor mijn elektrische fiets?
  Ja. Voor een elektrische fiets of e-bike geldt dezelfde dekking als voor een normale fiets.
 • Welk slot moet ik op mijn fiets gebruiken?
  U bent verplicht een ART slot met minimaal 2 sterren te gebruiken. Bij schade moet u de originele fietssleutels van het slot kunnen overhandigen, waarbij er minstens één sleutel gebruikssporen moet bevatten.
 • Kan ik ook een fietsverzekering afsluiten voor een racefiets of ATB?
  Ja. Wel geldt er voor een racefiets of ATB een hoger eigen risico en moet de fiets altijd vastgemaakt worden aan een vast voorwerp, zoals een boom, lantaarnpaal of fietsenrek.