Stormschade: is het verzekerd en kan het voorkomen worden?

Bijna iedereen is verzekerd tegen stormschade aan huis. De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren een eigen risico bij stormschade. Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij. Dat betekent dat u dat deel van de schade zelf moet betalen. Het is dus goed om te kijken of u schade kunt voorkomen.

088-020 93 03 of app 06-512 076 88

Wat is stormschade?

Stormschade is schade die wordt veroorzaakt door wind vanaf windkracht 7. Voor de bepaling van de windkracht worden de officiële gegevens van het KNMI gebruikt. Dus waaien uw dakpannen er af bij windkracht 5 dan is dat geen stormschade en bent u helaas niet verzekerd voor de schade.


Kunt u schade voorkomen?

U kunt als huiseigenaar of bewoner verschillende dingen doen om stormschade te voorkomen.

 • Ruim losse spullen op. Zoals tuinmeubels, bloempotten, parasols en barbecues. En vergeet ook niet de trampoline goed vast te zetten. Heeft u geen ruimte om ze binnen te zetten? Zet ze dan op een beschutte plaats of veranker deze. Let op dat spullen in de tuin niet verzekerd zijn voor stormschade.
 • Schade die veroorzaakt wordt door achterstallig onderhoud of door nalatigheid wordt niet vergoed. Denk bijvoorbeeld aan het laten openstaan van ramen tijdens een storm. Controleer dus of uw ramen goed dicht zijn tijdens een storm.
 • Heeft u zonnepanelen op het dak, controleer dan periodiek of ze nog goed vastzitten.
Meisje regen stormschade – Woonhuisverzekering – Particulier
 • Leg scheef liggende dakpannen recht, of als er regelmatig pannen af waaien, maak ze dan vast. Tip: U kunt dakpannen ook vastzetten met een panhaak. Doe dit vooral niet tijdens de storm.
 • Storm gaat vaak samen met zware regenval. Controleer of alle dakafvoeren open zijn. Heeft u een plat dak met grind? Controleer dan of er in de hoeken nog grind ligt. Hark het grind nog even aan, zodat ook de hoeken goed bedekt zijn.
 • Zet uw auto niet onder bomen, maar als het kan in de garage. Of anders op een plaats waar deze niet onder bomen staat.
 • Heeft u in de buurt van uw huis of schuur een scheve of rotte boom staan? Verwijder dan, als het kan, eventuele loshangende of dode takken.
  Of bespreek dit met uw gemeente.
Dakgoot blaadjes stormschade voorkomen – Woonhuisverzekering – Particulier

Marianne Schultz – Zicht adviseurs

Tip! Maak foto’s van de schade en noteer datum en tijdstip. Dit kan belangrijk zijn als de plaatselijke weersituatie moet worden opgevraagd bij het KNMI, bijvoorbeeld bij twijfels over de windkracht.

Marianne Schultz

adviseur particulieren
Marianne Schultz – Zicht adviseurs

Marianne Schultz

adviseur particulieren

Toch schade?

Als u toch stormschade heeft, meld dit direct aan ons. We laten dit dan zo snel mogelijk voor u herstellen. Heeft u vragen over stormschade? Bel met onze adviseurs!

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
561 beoordelingen
 • Als uw alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk van KPN, zal de display van uw alarmsysteem een foutmelding tonen vanaf 1 april 2022. Dat wilt u natuurlijk liever voor zijn. Op de factuur van uw beveiligingsbedrijf kunt u zien of uw systeem gebruik maakt van ISDN. Is uw alarmsysteem niet aangesloten op ISDN? Dan hoeft u niets te doen.
 • Als uw alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk, wordt via dat netwerk een melding naar de alarmcentrale gestuurd als uw alarmsysteem afgaat. Vanaf 1 april schakelt KPN dit netwerk uit. En gaat er dus geen melding meer naar de alarmcentrale. Omdat uw installatie daarmee niet meer aan de eisen van uw verzekering voldoet, heeft u geen dekking meer voor diefstal.
 • Neem contact op met uw (gecertificeerde) beveiligingsbedrijf om hen de alarminstallatie zo snel mogelijk aan te laten passen. Als u dit niet doet, gaat er geen signaal naar de alarmcentrale als uw alarmsysteem afgaat. En heeft u in geval van inbraak geen dekking.
 • Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van woonhuisverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een opstalverzekering die het beste bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de herbouwwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor vijf jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent.
 • Het eigen risico is bij elke verzekeringsmaatschappij anders. Bij stormschades heeft u altijd een eigen risico.