Stormschade

Stormschade: wanneer is er sprake van storm?

De laatste maanden van het jaar zijn de maanden met de meeste stormen,
de zogenaamde herfststormen. Bijna iedereen is verzekerd tegen stormschade aan huis. Maar bij stormschade is er altijd sprake van een eigen risico. De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren een eigen risico bij
stormschade van € 225,-. Dat betekent dat u dat deel van de schade altijd zelf moet betalen. Het is dus goed om te kijken of u schade kunt voorkomen.
Bel ons
Wij regelen het voor u

Wat is stormschade?

Stormschade is schade die wordt veroorzaakt door wind vanaf windkracht 7. Voor de bepaling van de windkracht worden de officiële gegevens van het KNMI gebruikt. Dus waaien uw dakpannen er af bij windkracht 5 dan is dat geen stormschade en bent u helaas niet verzekerd voor de schade.

Kunt u schade voorkomen?

U kunt als huiseigenaar of bewoner verschillende dingen doen om stormschade te voorkomen.
 • Heeft u een houten schutting? Controleer deze op rotte stukken en vervang deze.
 • Leg scheef liggende dakpannen recht, of als er regelmatig pannen af waaien, maak ze dan vast.
 • Staat er een scheve of rotte boom bij het huis, laat deze dan nu al weghalen. Heeft u zonnepanelen op het dak, controleer dan of ze nog goed vastzitten.
 • Is er storm of zware wind op komst? Voorkom stormschade door losse spullen, zoals tuinmeubels, op te bergen. Heeft u een losse trampoline in de tuin? Ruim ook deze op.
 • Schade die veroorzaakt wordt door achterstallig onderhoud of door nalatigheid wordt niet vergoed. Denk bijvoorbeeld aan het laten openstaan van ramen tijdens een storm. Controleer dus of uw ramen goed dicht zijn bij storm.
Opstalverzekering stormschade - Zicht adviseurs
Opstalverzekering stormschade voorkomen - Zicht adviseurs

Toch schade?

Als u toch stormschade heeft, meld dit direct aan ons. We laten dit dan zo snel mogelijk voor u herstellen. Heeft u vragen over stormschade? Bel met onze adviseurs!
Marianne Schultz - Zicht adviseurs
Tip! Maak foto’s van de schade en noteer datum en tijdstip. Dit kan belangrijk zijn als de plaatselijke weersituatie moet worden opgevraagd bij het KNMI, bijvoorbeeld bij twijfels over de windkracht.
Marianne Schultz - Zicht adviseurs

Marianne Schultz

adviseur particulieren

Uw woonhuisverzekering vergelijken? 

 • Dat doen we graag voor u! 
 • Bel onze adviseur
088-020 93 03
Veelgestelde vragen

 • Wat valt er onder de opstalverzekering?
  Onder de opstalverzekering valt uw woning en alles wat vast zit aan de woning en u niet zomaar weg kunt halen. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld vastgelijmde vloeren of zonnepanelen. Bijgebouwen kunnen meeverzekerd worden, maar moet u wel altijd apart vermelden bij het aanvragen van een opstalverzekering.
 • Hoe krijg ik garantie tegen onderverzekering op mijn opstalverzekering?
  U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de herbouwwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor vijf jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent. 
 • Heb ik een eigen risico op mijn opstalverzekering?
  Het eigen risico varieert per verzekeringsmaatschappij. Bij stormschades heeft u altijd een eigen risico.
 • Waarom zou ik via Zicht adviseurs mijn opstalverzekering afsluiten?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van woonhuisverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een opstalverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. Wij zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar
 • Waarom lukt het me niet om mijn premie te berekenen?
  Het berekenen van uw premie is helaas alleen mogelijk op tablet of desktop. Bel ons, wij vergelijken graag voor u.