Private lease en de hypotheek

Private lease van de auto en uw hypotheek

Het private leasen van een auto is steeds populairder. Wat veel mensen niet weten, is dat een private leasecontract wordt geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Daarbij wordt 65% van het bedrag geregistreerd als maandelijkse verplichting. De overige 35% worden gezien als servicekosten en worden niet geregistreerd bij het BKR. De genoemde 65% heeft daarmee effect op de hoogte van het bedrag dat u (hypothecair) kunt lenen voor de aankoop van een woning.
Bel 088-020 93 77
voor een vrijblijvende afspraak
Plan een afspraak >
met een hypotheekadviseur
Eerste huis kopen? Bespaar tot € 150,- met ons voordelige starterstarief! Lees meer over de Zicht startershypotheek >

Hoe werkt het?

De hoogte van het maximale leenbedrag voor uw hypotheek wordt naast uw inkomen ook bepaald door uw vaste maandlasten. Hoe hoger uw vaste lasten, hoe lager uw maximale hypotheek is. Door het privé leasen van uw auto stijgen uw maandelijkse vaste lasten. U gaat hiermee namelijk een langlopende (financiële) verplichting aan, vaak 36 of 48 maanden. Hierdoor blijft er uiteindelijk minder geld over voor het betalen van uw hypotheek.

Rekenvoorbeeld 2021

Als u een jaarinkomen heeft van € 50.000,- kunt u bij een hypotheekrente van 1,1% (10 jaar vast) een maximale hypotheek afsluiten van € 242.654,-. Maar least u een auto voor een periode van 40 maanden, tegen een bedrag van € 400,- per maand, dan is de maximale hypotheek volgens de NHG-norm nog maar € 178.900,-.
Private lease en hypotheek - Zicht adviseurs

Sinds 2017 ook het telefoonabonnement

Sinds 1 mei 2017 wordt ook een telefoonabonnement met daarin een telefoon met een waarde van meer dan € 250,- gemeld bij het BKR. En daarmee heeft ook dit telefoonabonnement invloed op de hoogte van uw maximale hypothecaire lening. Bij een telefoonabonnement van €25,- per maand kan dit betekenen dat u € 7.000,- minder kunt lenen. Sim-only abonnementen vallen buiten deze regeling.
Private lease en hypotheek - Zicht adviseurs

Wat betekent dit voor u?

Wilt u een nieuwe hypotheek afsluiten? Of heeft u verhuisplannen? Denk dan goed na over uw financiële verplichtingen. Heeft u vragen? Stel ze aan onze hypotheekadviseurs

Wij regelen het voor je

 • Je hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
977 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn de voorwaarden voor NHG op mijn hypotheek?
  Als u een woning koopt, kunt u een hypotheek met NHG garantie afsluiten. Er zijn een aantal voorwaarden voor NHG garantie. Lees verder
 • Studieschuld en hypotheek, hoe regel ik dat?
  In het nieuwe leenstelsel krijgen nog meer studenten een studieschuld op het moment van afstuderen. Studenten krijgen bovendien 35 jaar de tijd om deze schuld af te betalen. Door deze lange termijn krijgen veel studenten van nu straks te maken met de situatie van een studieschuld en de wens van het kopen van een huis. Maar is het mogelijk om met  een studieschuld  een hypotheek te krijgen? Lees verder
 • Bij welke kantoren kan ik een afspraak voor hypotheekadvies maken?
  U kunt terecht bij een van onze 17 kantoren in Nederland. Of u kunt thuis online advies via de webcam krijgen. De kantoren vindt u in Aalsmeer, Alkmaar, Apeldoorn, Breda, Capelle a/d IJssel, Eindhoven, Enschede, Groningen, Heerhugowaard, ’s-Hertogenbosch, Huis ter Heide (Zeist), Nederweert, Nijmegen, Nijverdal, Rijswijk, Roermond en Sneek.