Veelgemaakte fouten belastingaangifte

Het is weer tijd om belastingaangifte te doen. Er zijn een aantal zaken waar vaak bij het doen van uw belastingaangifte ‘fouten’ in worden gemaakt. We zetten vijf veelgemaakte fouten belastingaangifte voor u op een rij. Dan weet u waar u op kunt letten. En is het doen van uw belastingaangifte makkelijker.

Waar moet u goed op letten? | Veelgemaakte fouten belastingaangifte

1. Neveninkomsten

Veel mensen hebben neveninkomsten. Bijvoorbeeld vanuit een rol als gastouder. Of vanuit een vergoeding die iemand krijgt, omdat hij of zij meedoet met een medisch onderzoek. Deze inkomsten voert u op onder: ‘resultaat overige werkzaamheden’. Dit veld wordt niet automatisch gevuld door de belastingdienst. En daarom vaak vergeten.

2. WOZ-waarde

Het komt voor dat mensen de verkeerde WOZ-waarde opgeven. Voor de aangifte 2021 moet u de WOZ-waarde gebruiken uit de beschikking van het jaar ervoor. Dus met als peildatum 1 januari 2020. En niet de bedragen uit de beschikking die u in 2022 heeft ontvangen.

3. Lijfrente

Heeft u uw lijfrente vervroegd afgekocht, zodat u direct over het geld kunt beschikken? Dan moet u dit bedrag opgeven als inkomen in box 1.

4. Nieuwe woning

Heeft u in 2021 een nieuwe woning gekocht? Een gedeelte van de kosten zijn aftrekbaar. Namelijk de kosten die u maakt voor het afsluiten van een hypotheek. Denk aan: advieskosten, kosten van de notaris voor het opstellen van de hypotheek of het royeren van een bestaande hypotheek en taxatiekosten voor de geldverstrekker. Vergeet u één of meerdere posten op te voeren? Dan loopt u geld mis.

5. Cryptomunten

Vergeet cryptomunten niet op te geven bij uw vermogen in box 3. De waarde die u moet aanhouden per cryptomunt is de koers van 1 januari 2021 (peildatum). Het gaat om de munten die u op 1 januari 2021 bezat. De crypto-portefeuille van uw minderjarige kinderen hoort hier ook bij.

Heeft u de belastingaangifte verstuurd? En komt u erachter dat er toch nog een fout in zit? Geen paniek! U kunt gewoon weer inloggen en de fout herstellen. Dit kan tot het moment dat u de definitieve aanslag heeft ontvangen. Dus ook nog na de sluitingstermijn van 1 mei 2022.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijke contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
561 beoordelingen