Met de camper op vakantie? Let op het gewicht!

Heerlijk met de camper op vakantie. Genieten van de vrijheid en het gemak van alles meenemen. De elektrische fietsen, surfplank, barbecue, tuinset. Voordat u het weet heeft u uw halve inboedel ingeladen. Maar let goed op het gewicht! Een te zwaar beladen camper kan namelijk vervelende gevolgen hebben.

Zoë helpt u graag verder

Hoeveel mag een camper wegen?

Uw camper mag maximaal 3.500 kilo wegen. Dat is inclusief het aantal personen in de camper en uw bagage. Deze regels gelden in heel Europa. Ook als u een rijbewijs C heeft.

Boete of rijbewijs inleveren

Gaat u over het maximale gewicht heen? Dan kunt u bij een controle in Nederland een boete krijgen tussen de € 120,- en € 470,-. Ook kan de politie uw rijbewijs innemen. In het buitenland wordt gecontroleerd op het gewicht en delen ze boetes uit.

Schade en pechhulp

Rijden met een te zwaar beladen camper is gevaarlijk. U kunt bijvoorbeeld een klapband krijgen. En denk eens aan wat er kan gebeuren als u (onverwacht) hard moet remmen. Ook kan het gevolgen hebben voor uw verzekering:

  • Heeft u schade veroorzaakt met uw te zware camper? Dan kan het zijn dat u niets of maar een deel van de schade krijgt vergoed.
  • Ook als u pechhulp heeft meeverzekerd kunt u voor vervelende verrassingen komen te staan. Met een te zwaar beladen camper bent u namelijk niet verzekerd voor pechhulp.

Gaat u met een camper op vakantie? Zorg dan dat u veilig de weg op gaat en goed bent verzekerd. We helpen u graag bij het kiezen van de juiste camperverzekering. Kijk hier voor meer informatie en neem contact met ons op.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur

Gebruikt u MijnZicht al?

Uw verzekeringen inzien en schades melden kunt u 24/7 zelf via MijnZicht.