Studenten: meeverzekerd bij de ouders of zelf regelen

Is uw kind nog bij u meeverzekerd als hij of zij op kamers gaat? Welke verzekeringen moet uw zoon of dochter zelf afsluiten? Welke verzekeringen zijn noodzakelijk en welke niet? We zetten het voor u op een rij.

Zoë helpt u graag verder

Inboedel verzekering

Als uw kind op kamers gaat, verhuizen (duurdere) spullen zoals een laptop, telefoon en tablet waarschijnlijk mee. Die wilt u goed verzekeren. Net als de inrichting van de kamer en kostbare kleding en sieraden. Meestal biedt uw inboedelverzekering hier geen dekking voor. Dan is de studenteninboedelverzekering een uitkomst. Die is qua dekking afgestemd op studenten en de premies zijn lager dan bij een normale inboedelverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering

Uitwonende studenten zijn meestal meeverzekerd op uw aansprakelijkheidsverzekering tot de leeftijd van 27 jaar.

Reisverzekering

Studenten gaan veel op reis, een goede reisverzekering is daarom erg belangrijk. Heeft u een doorlopende reisverzekering? Dan zijn uitwonende kinderen vaak tot 27 jaar meeverzekerd.

Ongevallenverzekering

Heeft u een ongevallenverzekering? Dan zijn uitwonende kinderen meestal meeverzekerd. Het is wel goed om even te checken of deze verzekering in uw pakket zit. Veel ouders hebben namelijk geen ongevallenverzekering. In dat geval is de ongevallenverzekering voor studenten een interessante optie.

Rechtsbijstandverzekering

Ook voor studenten is een rechtsbijstandverzekering relevant. Vaak zijn kinderen op de polis van ouders meeverzekerd.

Controleer uw huidige verzekering

De leeftijd tot wanneer kinderen zijn meeverzekerd verschilt per verzekeringsmaatschappij en per verzekering.


Speciaal pakket voor studenten

Zicht heeft een apart verzekeringspakket samengesteld voor studenten. Hier zitten standaard de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering in. U kunt de studentencombinatie uitbreiden met een reis-, ongevallen- en rechtsbijstandverzekering.

Wilt u weten wat voor uw studerende zoon of dochter het juiste verzekeringspakket is? Bel ons, dan bespreken we het samen en kunnen we het meteen goed regelen voor uw kind. Of lees hier meer over het Zicht studentenpakket.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijke contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
580 beoordelingen
  • Als uw alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk van KPN, zal de display van uw alarmsysteem een foutmelding tonen vanaf 1 april 2022. Dat wilt u natuurlijk liever voor zijn. Op de factuur van uw beveiligingsbedrijf kunt u zien of uw systeem gebruik maakt van ISDN. Is uw alarmsysteem niet aangesloten op ISDN? Dan hoeft u niets te doen.
  • Als uw alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk, wordt via dat netwerk een melding naar de alarmcentrale gestuurd als uw alarmsysteem afgaat. Vanaf 1 april schakelt KPN dit netwerk uit. En gaat er dus geen melding meer naar de alarmcentrale. Omdat uw installatie daarmee niet meer aan de eisen van uw verzekering voldoet, heeft u geen dekking meer voor diefstal.
  • Neem contact op met uw (gecertificeerde) beveiligingsbedrijf om hen de alarminstallatie zo snel mogelijk aan te laten passen. Als u dit niet doet, gaat er geen signaal naar de alarmcentrale als uw alarmsysteem afgaat. En heeft u in geval van inbraak geen dekking.
  • Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van inboedelverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een inboedelverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
  • U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de inboedelwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor 5 jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent.
  • Het eigen risico varieert per verzekeringsmaatschappij. U kunt ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico, waardoor uw premie lager wordt.