Studenten: meeverzekerd bij de ouders of zelf regelen

Is uw kind nog bij u meeverzekerd als hij of zij op kamers gaat? Wilt u weten hoe het zit? En wat voor uw studerende zoon of dochter het juiste verzekeringspakket is?

088-020 93 03 of app 06-512 076 88

Inboedelverzekering

Voor studenten is het belangrijk om goed verzekerd te zijn als zij op kamers gaan. Vaak verhuizen (duurdere) spullen zoals een laptop, telefoon en tablet mee. Ook de inrichting van de kamer en kostbare kleding en sieraden zijn belangrijk om te verzekeren.

Meestal biedt de inboedelverzekering van de ouders geen dekking voor dit soort zaken. U kunt een aparte studenteninboedelverzekering afsluiten voor uw zoon of dochter. Deze verzekeringen zijn qua dekking afgestemd op studenten. De premies zijn lager dan bij een normale inboedelverzekering.

Twee vrouwen aan het werk-studenten meeverzekeren – particulier

Aansprakelijkheidsverzekering

Uitwonende studenten zijn meestal meeverzekerd op uw aansprakelijkheidsverzekering tot de leeftijd van 27 jaar.

Reisverzekering

Studenten gaan veel op reis, een goede reisverzekering is daarom erg belangrijk. Heeft u een doorlopende reisverzekering? Dan zijn uitwonende kinderen vaak tot 27 jaar meeverzekerd.

Ongevallenverzekering

Heeft u een ongevallenverzekering? Dan zijn uitwonende kinderen meestal meeverzekerd. Veel ouders hebben geen ongevallenverzekering. Terwijl een ongeval – ook op jonge leeftijd – in een klein hoekje zit.


Rechtsbijstandverzekering

Vaak zijn kinderen op de polis van ouders meeverzekerd. U denkt er misschien niet meteen aan, maar een conflict tussen student en huisbaas is niet ondenkbaar. Met een rechtsbijstandverzekering staat uw zoon of dochter in ieder geval niet voor onaangename verrassingen.

Controleer uw huidige verzekering

De leeftijd tot wanneer kinderen zijn meeverzekerd verschilt per verzekeringsmaatschappij en per verzekering.

Mensen op een rij- studenten meeverzekeren- particulier

Speciaal pakket voor studenten

Zicht heeft een apart verzekeringspakket samengesteld voor studenten. Hier zitten standaard de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering in. U kunt de studentencombinatie uitbreiden met een reis-, ongevallen- en rechtsbijstandverzekering.

Wilt u weten wat voor uw studerende zoon of dochter het juiste verzekeringspakket is? Bel ons, dan bespreken we het samen en kunnen we het meteen goed regelen voor uw kind. Of lees meer over het Zicht studentenpakket.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
813 beoordelingen
 • Waarom zou ik via Zicht adviseurs mijn inboedelverzekering afsluiten?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van inboedelverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een inboedelverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • Wat is een inboedelwaardemeter en hoe krijg ik garantie tegen onderverzekering?
  U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de inboedelwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor 5 jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent.
 • Heb ik een eigen risico op mijn inboedelverzekering?
  Het eigen risico varieert per verzekeringsmaatschappij. U kunt ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico, waardoor uw premie lager wordt.