Interview: duiken in Kenia

Onbekende duikbestemming: Kenia

4 januari 2019
Duiken in Kenia, dat hoor je niet vaak! Onze collega Carola beleefde een prachtige reis inclusief onvergetelijke duiken. Wij vroegen haar naar haar ervaringen.

Goed verzekerd op duikvakantie?


Duiken in Kenia, hoe ben je op het idee gekomen?

Ik en mijn partner wilden een relax vakantie waar je naast duiken ook leuke excursies kan doen. Kenia is dan een fantastische optie. Als je op een resort verblijft kun je relaxen en van daar uit mooie duiken en excursies maken en safaritochten doen.

Wanneer heb je je duikreis naar Kenia gemaakt? En wat is de beste reistijd?

Wij zijn eind oktober - begin november 2018 voor 13 dagen in Kenia geweest. Over het algemeen ligt de beste reistijd voor duikers in Kenia tussen december en maart. Hoewel we dus net voor het officiële seizoen gingen hadden we prima weer. 

Hoe vaak en op welke spots hebben jullie gedoken?

Wij hebben in totaal vier duiken gemaakt. Twee daarvan bij Mwanamochi, een rif bij Diani Beach. En twee duiken bij Wasini Island; de eerste duik bij Outi-Kisigi en de tweede bij Inner-Kisigi. 
Blog duiken Kenia

Kun je iets vertellen over de Keniaanse onderwaterwereld?

De duiken bij Mwanamochi waren mooi, maar helaas was het zicht beperkt. De week ervoor had het hevig geregend. De rivieren waren hierdoor overstroomd en bij afgaand tij stroomt het vuil terug de oceaan in. Maar ondanks dat hebben wij genoeg gezien, zoals schildpadden.
Het koraal bij Wasini Island was heel mooi. Nog ongerept en prachtige kleuren. Het is een beschermd gebied waardoor je nog optimaal kunt genieten van de natuur.
Carola Bouchard
Wasini Island is een ongerepte duikstek waar je nog optimaal kunt genieten van de natuur.
Carola Bouchard

Carola Bouchard-Wiardi

teamleider bedrijven

Is duiken in Kenia ook geschikt voor beginnende duikers?

De duiken die wij gemaakt hebben zijn geschikt voor beginnende duikers. Zeker bij Wasini Island. Daar was de maximale duikdiepte 12,5 meter.

Wat mag je echt niet missen als je gaat duiken in Kenia?

Dat is voor mij lastig te zeggen omdat we daarvoor net te weinig duiken hebben gemaakt. Maar niet alleen de onderwaterwereld is mooi, ook de natuur in Kenia is fantastisch om te zien! Dus een safari mag je echt niet missen als je naar Kenia op vakantie gaat.
Blog duiken Kenia

Goed verzekerd op duikvakantie?

Kies dan voor de Schox onderwatersport- en reisverzekering.

Wij regelen het voor u


  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur

Lees nu ons nieuwste blog!

Wist je dat er ook een 'Marine Big Five' bestaat? Benieuwd om welke dieren het gaat en waar ter wereld je ze tegen kan komen? Lees dan vooral verder!