snorkelplekken Europa

De 5 mooiste snorkelplekken van Europa

Gooi je duikflessen (voor even) aan de kant, want snorkelen is ook leuk! Op veel plekken kun je ook snorkelend veel van de prachtige onderwaterwereld ontdekken. Benieuwd naar de mooiste snorkelplekken van Europa? Ter inspiratie hebben we er 5 voor je verzameld.

Goed verzekerd op snorkel- of duikvakantie?

Deel via:

1. Corsica

Niet alleen het landschap van het Franse eiland Corsica is prachtig, de onderwaterwereld rond het eiland heeft net zoveel moois te bieden. De kustlijn van Corsica is een aaneenschakeling van prachtige witte stranden en verscholen baaitjes. Vanuit de stranden in het zuidoosten, zoals Plage de Santa Giulia en Palombaggia kun je al heel goed snorkelen. Maar voor de echte must-do snorkelplekken pak je de boot naar een van de natuurreservaten zoals de Lavezzi eilanden, Finocchiarlo archipelago of Scandola. De beschermde status, het diepblauwe water en het overvloedige onderwaterleven maken deze plekken tot de mooiste van Europa.
De mooiste snorkelplekken van Europa - Schox duikverzekering

2. Cyprus

Het heerlijke warme water van Cyprus (dit wordt nooit kouder dan 16 ˚C) is ideaal om in te snorkelen. Rondom het eiland liggen diverse koraalriffen vol met kleurige vissen. De kustlijn is grillig met genoeg mooie baaien, inhammen en grotten om met je snorkel te ontdekken. De mooiste snorkelplekken op Cyprus zijn Cape Greco bij Ayia Napa, de grotten bij Manolis Bay, Governor’s Beach bij Limasol. Voor gevorderde snorkelaars is het water rond de vuurtoren bij Paphos ook een geweldige plek. De zee kan ruw zijn, maar als je de golven weet te trotseren kun je genieten van bijzonder indrukwekkende rotspartijen.

3. Malta

Malta is een zonovergoten eilandenarchipel, bestaande uit de twee hoofdeilanden Malta en Gozo en de kleine eilandjes Comino, Cominotto en Filfola. De kust van Malta bestaat voornamelijk uit grillige rotsen. Er zijn weinig zandstranden, maar er zijn wel veel kleine baaitjes en rotsachtige inhammen; een paradijs voor snorkelaars. De mooiste snorkelplekken met kalm, kristalhelder water op Malta zijn Fomm it-Rih en Ghar Lapsi. Op Gozo is het kleine strand en het blauwe water van Hondoq ir-Rummien populair. En dan is er natuurlijk het beroemde Blue Hole op Gozo, een natuurlijk zwembad van 15 meter diep en 10 meter breed. Geliefd bij duikers én snorkelaars!

4. Plage de la Palud, Frankrijk

Plage de la Palud is onderdeel van het Port-Cros nationaal park, het oudste marine park in de Middellandse zee. In het heldere water leven honderden soorten vissen die inmiddels wel gewend zijn aan de aanwezigheid van mensen. Het leuke van Plage de la Palud is dat het specifiek is aangelegd voor snorkelaars. Er is een onderwaterpad en het gebied is gemarkeerd met boeien die je interessante informatie geven over alles wat je onder water ziet.

5. Griekenland

Eigenlijk is heel Griekenland één grote prachtige snorkelbestemming. De grote en kleine zonovergoten eilanden worden allemaal omringd door helder blauw water en vele hebben een interessant onderwaterleven dat erom vraagt om ontdekt te worden. Het is dus bijna onmogelijk om dé snorkelplek van Griekenland te kiezen. Maar we hebben een poging gedaan. De (volgens ons) mooiste snorkelplekken zijn:
1.    Dafni Beach in Zakynthos. De beste plek om de caretta caretta schildpad te spotten.
2.    Afionas Beach in Corfu. Vooral rond het rustige schiereiland vind je prachtig onderwaterleven.
3.    De grote muur in Chios. Een fantastische rotswand vol koraal en zeeleven. Alleen bereikbaar per boot en ook héél geschikt als duiklocatie.
4.    Shinaria Beach op Kreta. Grote kans om mantaroggen en octopussen te spotten!
5.    Foki Beach in Kefalonia. Een prachtig beschutte baai met een overvloed aan onderwaterleven.

Goed verzekerd op duikvakantie?

Kies dan voor de Schox onderwatersport- en reisverzekering.

Wij regelen het voor u


  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur