Wrakduiken – Unieke duikervaringen binnen handbereik

We kunnen er niet omheen. Net als vorig jaar zal ook deze zomer er anders uitzien dan we gewend zijn. Verre reizen zijn niet vanzelfsprekend. En zelfs reizen in Europa is aan voorwaarden gebonden. Voor veel duikliefhebbers een enorme domper. Maar niet getreurd!

Ook dichtbij huis kunt u bijzondere duikervaringen beleven. In dit artikel 3 duiklocaties, in Nederland, België en Duitsland, waar u kunt wrakduiken!

Goed verzekerd op duikvakantie?

1. Le Serpent – Scharendijke, Nederland

Le Serpent is een betonnen sleepschip, in 2011 afgezonken als duikwrak. Met een lengte van 57 meter en een gewicht van 525 ton is er genoeg te zien, dacht een groep duik gerelateerde bedrijven. Hun idee was om het wrak schoon te maken, af te zinken en zo geschikt te maken als attractie voor duikers van alle ervaringsniveaus. Helaas kwam het schip dieper te liggen, op bijna 30 meter in plaats van de geplande 16 meter. Hierdoor is het alleen geschikt voor ervaren duikers. Leuk weetje: het schip wordt bewoond door zeehonden!


Wrak-wrakduiken-particulier

2. Ludwigshafen Lehmfrachter – Bodman-Ludwigshafen, Duitsland

Liever iets minder diep duiken? Dan is Ludwigshafen Lehmfrachter, dat bekendstaat om het historische wrak van de Lädine, misschien iets voor u. Onder duikers ook wel bekend als ‘Dass Lehmschiff von Ludwigshafen’. Dit houten scheepswrak ligt op ongeveer 20 meter diep. Het is een open wrak van ongeveer 40 meter lang en is goed onderhouden. Hoewel het zicht beperkt is, is het toch fraai duiken. En een bonus: net voor u het wrak bereikt, komt u een informatiebord tegen met info over de Lädine.


3. La Gombe – Esneux, België

Duikplaats La Gombe in België heeft het allemaal. Een rijke variëteit aan vissen, imposante rotswanden die uit het water omhoogsteken en niet één, maar meerdere objecten op de bodem. Zo vindt u er een straaljager en een tank. Maar ook kleine grotten. La Gombe is geschikt voor alle duikers, van beginnend tot gevorderd en ervaren. Het is zelfs mogelijk om er te nachtduiken! Goed om te weten: omdat het aantal duikplaatsen in België beperkt is, kan het er erg druk zijn.

Tip:

Wrakduiken valt niet bij alle verzekeringen onder de dekking. Controleer de voorwaarden van uw verzekering dus voor u de sprong waagt.

Let op!

Wrakduiken is niet niks. Om op een veilige manier te duiken, kun je de specialisatie wrakduiken volgen. Bijvoorbeeld bij de Nederlandse Onderwatersport Bond. Veel veilig duikplezier!

Goed verzekerd op duikvakantie?

Kies dan voor de Schox onderwatersport- en reisverzekering.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
776 beoordelingen
 • Is de Schox onderwatersport- en reisverzekering alleen door actieve duikers aan te vragen?
  Iedere duiker kan de Schox duikverzekering aanvragen. De verzekering biedt echter geen dekking voor professionele duikactiviteiten. Lees verder
 • Sluit ik de Schox onderwatersport- en reisverzekering voor één bepaalde duikreis af?
  Nee, de Schox duikverzekering is een doorlopende verzekering. U bent het hele jaar door verzekerd als u op reis gaat, dus ook als u niet gaat duiken. Lees verder
 • Bestaat de duikverzekering van Schox uit een vast pakket of is maatwerk mogelijk?
  De Schox duikverzekering is op maat samen te stellen. Lees verder
 • Is de gratis annuleringsdekking per persoon of per reis?
  De gratis annuleringsdekking is per reis. Lees verder
 • Wat houdt de dekking tegen het thuisrisico voor de duikuitrusting in?
  Uw duikuitrusting is ook op uw vaste woonadres tot een bedrag van € 5.000,- verzekerd tegen onvoorziene schade. Lees verder
 • De bagagedekking is onvoldoende voor mijn duikuitrusting en/of foto- en videoapparatuur. Biedt Zicht daar een oplossing voor?
  Uw duikuitrusting is binnen rubriek Bagage (en duikuitrusting) maximaal verzekerd tot € 5.000,-. Lees verder
 • Ben ik tegen dag- of nieuwwaarde verzekerd?
  Uw onderwatersportuitrusting, met uitzondering van (duik-)kleding, die niet ouder is dan drie jaar is tegen de nieuwwaarde verzekerd. Lees verder
 • Ben ik ook verzekerd tegen schade aan geleende spullen?
  Nee, de verzekering biedt geen dekking tegen schade aan geleende spullen. Lees verder
 • Ben ik ook verzekerd als ik in Nederland ga duiken?
  Ja, u bent ook verzekerd als u in Nederland gaat duiken. Er hoeft dan geen sprake te zijn van een geboekte reis. Lees verder
 • Wie moet ik bellen als ik op reis of tijdens het duiken in Nederland een beroep moet doen op hulpverlening?
  Voor zeer acute hulp belt u uiteraard de reguliere hulpverleners (Nederland: 112). Voor hulpverlening op het gebied van repatriëring, het regelen van vervoer, medicijnen, overlijden etc. neemt u contact op met de Schox alarmcentrale +31 88 020 93 45. Houd uw polisnummer bij de hand en meld dat u verzekerd bent bij Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs.