Hond mee op vakantie

Steeds meer mensen nemen hun hond mee op vakantie. Zo blijft het gezin helemaal compleet. En hoeft u uw trouwe viervoeter niet achter te laten. Maar waar moet u eigenlijk op letten als u uw hond wilt meenemen op vakantie? En welke invloed heeft het op uw verzekering?


Gaat u naar het buitenland? Hou dan rekening met de volgende zaken

1. Inenting

Gaat u met uw hond de grens over? Dan zijn een aantal inentingen verplicht. Denk aan hondsdolheid (rabiës) en kennelhoest. U moet uw hond minimaal 3 weken voor vertrek laten inenten tegen hondsdolheid. De dierarts kan dit doen. In Ierland, Malta en Finland is het verplicht om uw hond een wormenbehandeling te geven voor u deze landen bezoekt.

2. Chip

Uw hond moet altijd gechipt zijn als u op vakantie gaat. Deze chip moet gezet zijn vóór de eerste inenting tegen hondsdolheid.

3. Hondenpaspoort

Net als mensen hebben ook honden een paspoort. Hierin staan alle inentingen en behandelingen die uw hond gehad heeft, inclusief de datum van inenten. Dit paspoort kunt u halen bij de dierenarts. Zorg dat u het altijd bij zich heeft als u met uw hond de grens over gaat.

4. Verschillende regels per land

Controleer van te voren of het land van bestemming dieren toelaat. In sommige landen mag u uw hond wel meenemen, maar moet hij aan een aantal eisen voldoen. Elk land heeft zijn eigen regels rondom honden. Bepaalde vechthondenrassen mag u bijvoorbeeld niet meenemen naar Spanje of het Verenigd Koninkrijk. En in veel landen moet uw hond minimaal 3 maanden oud zijn voordat hij het land in mag.

De eisen per land vindt u op de website van het LICG.

5. Reizen met de hond

Tenslotte zijn er nog regels als u per auto reist met uw hond. Uw hond mag bijvoorbeeld nooit op één van de voorstoelen liggen. En in Duitsland, België en Frankrijk mag uw hond niet los in de auto. In Hongarije moet u een muilkorf bij zich hebben. Kijk daarom van te voren welke regels er gelden in het land van uw bestemming. Én in de landen waar u doorheen reist.

Tip!

Neemt u uw hond mee op vakantie? Bevestig dan een kokertje aan zijn of haar halsband met uw telefoonnummer en het vakantieadres.

Wat dekt de verzekering?

Veroorzaakt uw hond (of kat) op de camping schade aan anderen? Dan is dat gewoon gedekt op uw aansprakelijkheidsverzekering.
Mogelijk denkt u er niet meteen aan, maar het kan gebeuren dat uw hond of kat tijdens of kort voor de vakantie doodgaat. Misschien heeft u dan helemaal geen zin meer in vakantie. Soms kunt u dan uw vakantie annuleren en krijgt u de vakantiekosten terug. In uw polisvoorwaarden kunt u zien of u hiervoor verzekerd bent.

Wij wensen u een prettige vakantie toe, met of zonder trouwe viervoeter!

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
667 beoordelingen
  • Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
  • Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
  • Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
  • Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
  • De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket. Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.